ANNONS:
ANNONS:

VIK klassen bättre än Lidköpings FK

Vårgårda IK nämns som ett blivande topplag i trean. Det underströks av klara 3-0 hemma mot division 2-laget Lidköpings FK.
– Det var mycket som var bra i dag, säger tränare Peo Häggström.

Referatet med Jonas

Gästande LFK startade i ett rasande tempo och ägde matchen inledningsvis.

– Men när vi väl kom in i det efter en kvart så tycker jag att vi tog över mer och mer, säger Peo.

David Lager höll sig framme och gjorde 1-0 efter lite flipperspel i LFK:s straffområde, och VIK hade bud på fler mål.

– Jonas Aronsson var pigg hela matchen och hade ett skott i stolpen i första halvlek. Han har tränat väldigt bra och visade i dag att han är ett alternativ, säger Häggström.

– I den andra halvleken fortsatte VIK att styra och ställa och utdelningen kom också målmässigt. Tobias Bayard satte dit 2-o innan Karl-Anton Pettersson ökade på till 3-0.

– Vi skapade fler chanser än så så vi behöver inte alls skämmas över tre gjorda mål. Vi visade att vi har mycket kreativitet i laget trots att vi haft mest fokus på försvarsspelet hittills. Så det är ändå den kollektiva försvarsinsatsen som jag är mest nöjd med i dag, summerar Peo Häggström.

I dagens andra träningsmatch bortaspelade Holmalunds damer mot Skepplanda BTK. Där vann HIF med hela 7-0 efter att samtliga mål kommit efter paus. Målskyttar utöver ett självmål var Sofia Andersson 2, Amalia Arvidsson 2, Nicole Fallqvist och Sandra Augustsson, som därmed fick näta mot sitt gamla gäng.

LÖRDAGENS DM-MATCHER
Alingsås IF – Sandared/Sjömarken 5-0
Mål: Andreas Johansson 4, Ahmad Al Nis.

IFK Örby – Gerdskens BK 3-0

Limmared – Östadkulle 2-0

Lämna en kommentar