ANNONS:
ANNONS:

VIK ser konkurrens från Alingsås som något positivt

I dag synar vi det aktuella samarbetet mellan Alingsås IF och Gerdskens BK från en annan vinkel. Nämligen från Vårgårdahållet, där VIK är i full färd med att arbeta mot sin vision.

I nuläget är VIK traktens bästa lag som nykomling i tvåan. Här kan du också läsa om klubbens vision om att vara bäst i trakten och på sikt avancera med representationslaget till division 1. Den visionen ändras inte nu när två av Alingsås lag slår sina påsar ihop.

– Vi kommer fortsätta jobba på det vi tror på. Men jag tycker det är roligt att det händer något med Alingsåsfotbollen. Det behövs för att konkurrera med AHK på ett annat sätt än i dag, även om det är jätteroligt att vi har ett elitlag i handboll också, säger Gabor Hacker, sportchef i VIK.

Hacker menar vidare att en satsning i Alingsås inte nödvändigtvis behöver krocka med det som händer i Vårgårda IK.

– Självklart blir det konkurrens om både vi och en klubb från Alingsås skulle avancera i seriesystemet, och både vi och dem måste vidga våra vyer för att hitta kompetenta spelare. Vi har ju redan gjort det på den resan vi har gjort, och i Alingsås måste man säkerligen titta åt både Göteborg och Borås för att hitta spelare.

– Men jag tror ändå att det är bra med konkurrens. Det gör att vi kan sporra varandra och vi skulle bli tvungna att vässa oss ytterligare för att locka hit spelare och bara bäst i trakten. Och det är inget snack om att vi vill vara det.

Gabor Hacker har ett mångårigt förflutet som ledande person i föreningar, främst i Norrby och VIK. Utifrån sett tycker han att Alingsås som stad hade tjänat på att även ha med Holmalund i samarbetet.

– Det var det jag reagerade på när jag hörde om det här. Jag tror att chanserna hade varit betydligt större att få fram ett elitlag om alla stått enade mot samma mål. Nu får man fortfarande en lokal konkurrenssituation och det tror jag försvårar situationen, säger Gabor, som också menar att man måste ge projektet tid.

– Det kommer säkert att ta några år innan det sätter sig och man får med sig allt och alla åt samma håll. Men som sagt är jag positiv till att det händer någonting med Alingsåsfotbollen.

LÄS MER

”Märkligt utspel”

AIF-ordföranden om planerna.

Stor spelarenkät om samarbetet.

Bredsida om samarbetet.

Lämna en kommentar