ANNONS:
ANNONS:

VIK-spelare hade änglavakt

På tisdagseftermiddagen var fyra VIK-spelare inblandade i en trafikolycka på väg till träningen i Vårgårda.
– De hade änglavakt, men kommer troligtvis inte spela fotboll på ett tag, säger tränare Tobias Edenvik. 

Bilen från Borås innehöll Hassan Najafi, Noel Jonsson, Jahid Jawid och Ahmet Baker. I höjd med Ljurhallakorsningen var olyckan framme när de krockade med ett traktorekipage och hamnade i diket. Bilen fattade eld och gick inte att rädda, men de fyra killarna lyckades ta sig ur fordonet för egen maskin och klarade sig förhållandevis bra.

Hassan Najafi fick en spricka i ena handleden, men i övrigt var kvartetten endast allmänt mörbultat.

– Någon krossade en tand och de flesta har också ont i ryggen och lite överallt i kroppen. Men det är så klart också en mental smäll, särskilt eftersom bilen brann upp. Det hade räckt att någon hade fastnat eller svimmat av för att det kunde ha slutat mycket värre, säger Tobias Edenvik.

På söndag spelar ett poängjagande VIK hemma mot Nordvärmlands FF. En match som de fyra spelarna från trafikolyckan sannolikt inte spelar.

– Vi kunde knappt träna i går när de fyra var på sjukhuset, fotbollen blir inte så viktig när sånt här händer. Men nu ska vi träna i morgon igen och samla ihop truppen, men de fyra räknar jag inte med på söndag. Hassan har handen i gips och Noel vet jag också är borta. Men jag tror inte heller att Ahmet och Jahid kan spela på söndag. Det viktigast är att de får läka i lugn och ro och återhämta sig mentalt innan de är tillbaka på planen, säger Tobias Edenvik.

I övrigt är det en ganska intakt VIK-trupp som laddar för Nordvärmland. Niklas Eriksson är krasslig men förväntas friskna till innan söndag och Isac Spanedal som slog axeln ur led på träning nyligen är troligen också spelklar tills dess.

1 svar på ”VIK-spelare hade änglavakt”

  1. Hoppas killarna kryar på sig och orkar att komma igen! Viktigt att läka ihop fysiskt och psykiskt för att orka! Lycka till!

    Svara

Lämna en kommentar