ANNONS:
ANNONS:

VIK starkast i derbyt

Vårgårda IK var klassen bättre än Gerdsken och vann rättvist med 5-3 på Gerdskenvallen.

Det blev minst sagt en rivstart i det för tabellen mycket viktiga derbyt på Gerdskenvallen. Hemmalaget GBK drev upp i en omställning och anfallaren Teodor Linn tvekade inte när läget dök upp. Skottet satt lågt vid bordtre stolpen förbi Adam Andersson i VIK-kassen, och drömstart för GBK.

Den drömstarten varade emellertid inte länge. Det dröjde bara ett par minuter innan Lord Ofosuhene vek in från sin vänsterkant och avslutade snyggt förbi Adam Persson i GBK-målet. Strax där på fick Persson vittja nätet på nytt. Hassan Najafi vände ut och in på GBK:s vänsterförsvar och fick in bollen till Mohammed Abdulrahman som satte ledningsmålet för VIK. Innan kallduschen var över för hemmalaget sköt Hassan Najafi 3-1 med ett inte alltför märkvärdigt skott som letade sig in i nät. Allt detta under den första kvarten.

Efter det lugnade tempot i målchanserna ner sig något och matchen satte sig lite mer. Båda lagen var farliga offensivt medan positionsspelet och beslutsamheten på egen planhalva inte var lika bra. GBK hade även ett par olyckliga bolltapp där VIK ställde om, mer än 3-1 blev ledningen inte. Istället var det GBK som fick målmässig kontakt efter dryga halvtimman. Rivige Teodor Linn gjordes ner i straffområdet och Marco Stua spikade halvtidssiffrorna till 2-3.

Efter paus var det halvchanser åt båda håll innan Vårgårda drygade ut ledningen. Mohammed Abdulraman fick en bra passning av Hassan Najafi, vände på den berömda femöringen och smällde upp bollen i taket. Aktionen gav både 4-2 och en känning i baksidan och byte för ”Mommo”.

GBK svarade med att byta in Hampus Nilsson, Gustav Blomgren och William Drake för att spetsa till offensiven med rutin och tyngd. Det gav ingen omedelbar effekt då matchkvalitén istället sjönk en aning. Gabriel Idehen – som flyttade fram i banan efter ”Mommos” skada – tog sig fram och var när att skjuta 5-2 till Vårgårda, men Adam Persson parerade till hörna. Frågan är också om inte Lord Ofosuhene skulle haft en straff när han revs ner i straffområdet.

5-2 skulle ändå komma. GBK:s försök till trebackslinje öppnade ett hav av ytor att ställa om i och till slut kom Gabriel Idehen rätt på en boll, rundade Adam Persson och rullade in bollen i mål. Sista tio minuterna blev sedan en transportsträcka mot tre rödvita poäng mot ett uppgivet hemmalag. Visserligen putsade Hampus Nilsson siffrorna till 5-3, men mer än så blev det inte denna dag.

I och med segern får VIK ett litet andrum i tabellen. Nu är de fyra pinnar före GBK som alltjämt lever mycket farligt runt nedre strecket.