ANNONS:
ANNONS:

VIK tjuvstartar höstsäsongen

Vårgårda IK är enda lokala gäng som drar igång höstsäsongen redan den här helgen. I morgon vankas det seriefinal borta mot IFK Falköping.
– Vi har ett guldläge, säger Stefan Strind, tränare i serieledande VIK.

Jubel

VIK gjorde en grym vår med nio segrar, tre kryss och noll förluster. Dessutom släpptes endast sex mål in, och inför nystarten toppar VIK serien fem poäng före morgondagens motståndare Falköping.

– Vi har ett guldläge, men samtidigt vet vi om att bara halva serien är spelad, säger Stefan Strind, som berättar om en lyckad träningsstart efter sommaruppehållet.

– Vi var helt lediga i tre veckor vilket är ganska länge. Men killarna kom tillbaka och visade att de hade skött sin egen träning och det har sett riktigt bra ut sedan vi körde igång. Vi har alla tillgängliga inför Falköping.

VIK har spelat en träningsmatch mot division 2-laget Grebbestad. Det var en halvdan insats i förlustmatchen, menar Strind.

– Framförallt var jag och Peo missnöjda med försvarsspelet, även om det var en småtrevlig match att titta på. Men det var oerhört varmt och det tog väl musten av både oss och Grebbestad.

VIK-tränaren menar vidare att laget försöker njuta av situationen i toppen av tabellen.

– Jag tror inte blivit sämre av att vila några veckor utan vi vet ungefär vad vi står. Sen är det en svår start med Falköping på bortaplan. Vi kommer att sätta försvarsspelet främst och försöka hålla nollan. Sen framåt kommer vi att skapa chanser, det vet vi om, säger Stefan, som menar att pressen ligger på Falköping.

– De måste vinna, medan vi skulle vara ganska nöjda med oavgjort. Vi har sagt att vi inte ska chansa för mycket, men samtidigt är det svårt att spela på resultat i 90 minuter utan att bli passiva.

Lämna en kommentar