ANNONS:
ANNONS:

VIK ut på straffar i semifinal

Vårgårda IK har gjort en höst inomhus, och på söndagen gick man så när till final i futsal-DM.
– Tycker nog att vi var det bästa laget på plats här, men vi hade inte det rätta flytet i semifinalen, säger tränare Peo Häggström.

Den inledande gruppmatchen mot Trärred/Vegby blev en promenad i parken för VIK. Den som hade allra roligast var Ahmet Akdeve som svarade för ett hattrick när VIK vann med 4–0.

– Ahmet har sett jättebra ut inomhus och jag hoppas verkligen han plockar med sig det när vi kör igång ute sen. Tror mycket på att han kan fortsätta utvecklas, säger Häggström, som även fick se Richard Wartmark göra mål.

Segern innebar gruppfinal mot Skövde AIK och där behövde VIK minst kryss för att ta sig vidare. Det satt hårt åt, men målvakten Niklas Eriksson lyckades kvittera med endast en sekund kvar av matchen.

– Där hade vi marginalerna med oss lite, säger VIK-tränaren.

I semifinalen mot Lidköpings FK var det dock stolpe ut för Vårgårdagänget. Peo Häggström berättar om tre stolpträffar, utöver det mål som Daniel Olafsson gjorde i början av matchen.

– Vi spelade väldigt bra och var nära 2–0 flera gånger. Sen fick de ett slumpmål i slutet så det var väldigt surt. Sen blir ju straffarna ett rent lotteri där spelarna ”dönar” från sex meter och målvakten hoppas på att få den på sig. Men jag tycker ändå att vi lämnar ett väldigt bra intryck efter oss även om det inte blev någon final, avslutar Peo Häggström.

1 svar på ”VIK ut på straffar i semifinal”

  1. Vårgårdas kvittering mot Skövde AIK när matchuret står på 19:59 var nog tur det. Hade varit pinsamt för ett seniorlag att förlora mot spelare födda 1997-98. När dessutom Rasmus Örqvist (född -98) i SAIK stundtals har lekstuga med VIK spelarna gör inte Skövdes prestation sämre. Då standarden på lagen i slutspelet är som den är hade i stort sett vilket lag som helst kunnat vinna – med ”marginalerna” på sin sida. Under alla omständigheter är det numera stor skillnad mellan de allra bästa futsallagen och de som ”lirar inomhusfotboll på sköj” (=stort sett alla slutspelslagen i futsal-DM). Iofs en helt naturlig utveckling då fotboll och futsal är två skilda sporter.

    Svara

Lämna en kommentar