ANNONS:
ANNONS:

VIK:s cupseger en av många veckomatcher

Matcher i veckan hör ofta maj månad till. En av flera fajter den här veckan var Vårgårda IK:s imponerande seger i Svenska cupen mot Lindome.

Vårgårdas formkurva är det sannerligen inget fel på. Tre raka segrar i division 2 följdes på tisdagen upp med ett avancemang i Svenska cupen när division 1-laget Lindome besegrades efter stor dramatik. Oavgjort efter full tid och förlängning gjorde att det krävdes straffar för att skilja lagen åt. och där fick VIK:s Samuel Rundqvist sista ordet när han satte dit sista straffen som betydde 6-5.

Övriga som satte dit sina straffar för hemmalaget var Mohammed Abdulrahman, David Lager, Mattias Martinsson och Daniel Olafsson. Niklas Eriksson räddade en av Lindomes straffar vilket bäddade för Rundqvists avgörande. VIK:s mål under ordinarie speltid gjordes av Ahmed Baker efter timman spelad med Lindome kvitterade på straff bara sju minuter senare.

Nu väntar sannolikt ännu bättre motstånd för VIK i nästa runda av Svenska cupen.

……………

Det pågår även ett DM-slutspel på både dam- och herrsidan. Där försvann Friscos damer i tisdags mot Skoftebyn efter att Trollhättelaget vunnit med 3-2 på Katebovallen. Det betyder att vi inte får något derby i DM då det blir Skoftebyn som ställs mot Alingsås FC i kommande kvartsfinal. På herrsidan är Gerdsken enda kvarvarande lag. De möter Ulricehamns IFK på bortaplan i sin åttondelsfinal nästa vecka, den 2 juni.

……………

Det har spelats och spelas också en rad seriematcher mitt i den här veckan.

MÅNDAG
Sollebrunn – Upphärad 5-2
Mål: Amin Taghvaei 2, Rasmus Karlsson, Jonny Larsson, självmål.

Hedared – Östadkulle 2-0

Alingsås KIK – EFFK/Nossebro/Främmestad 3-3
Mål: Elin Heed, Hanna Emanuelsson, Linnea Axede.

TISDAG
Annelund – Säven/Hol 1-1
AIF: Tobias Andersson. SH: Viktor Johansson.

Rångedala- Vårgårda IK FK 1-2
Mål: Andreas Berg.

Kronäng – SAIK/SMSK 0-4
Mål: Bella Jonsson 2, Johanna Ekelund 2.

TORSDAG
Stora Mellby – Trollhättans FF

Herrljunga – Sandhem

Frisco – Hedared 

Hemsjö – Södra Härene (dam)

Lämna en kommentar