ANNONS:
ANNONS:

”Viktigt att man gör nånting med laget”

Martin Lund skriver i dag om träningsläger och hur HSK laddar för den viktiga hösten som väntar i 0322-femman. 

Efter ett tags sommaruppehåll var det återigen dags att kicka igång fotbollen igen under helgen som gått. Vi i HSK brukar dra igång hösten med ett träningsläger, allt som oftast på västkusten. Så blev det även i år då vi entrade Kungshamn och Himlavallen.

Upplägget var som sådant att det var en träning torsdag, två fredag och två lördag. Så efter närmare två veckor i den eviga staden, så skulle jag ljuga om jag sa att jag kom i bra form till träningslägret två dagar efter planet landat på Landvetter.

Hursomhelst så finns det inga genvägar och när man väl är på planen igen så är det bara köra på. Det fina med våra träningsläger är att kvällarna kan bli sena, men när det väl är dags för träning då är det återigen hundra procent fokus som gäller. Lika mycket fokus det är på träningarna, lika mycket hjälper det att svetsa samman laget en sådan här helg. Jag menar man bor ihop, man käkar ihop och man umgås på ett sätt som man kanske inte alltid gör annars.

Sedan finns det ju personer i laget som tillslut tagit sitt förnuft till fånga & kritat på för HSK. De kan allt få sig en liten nollning då och då på träningslägret. Detta träningslägret var än viktigare för oss än på många år skulle jag vilja hävda. Vi började serien bra spelmässigt, men sedan så kom några knackiga insatser & ett tag såg det ganska mörkt ut i tabellen. Däremot så tog vi två grymt viktiga segrar de två sista matcherna innan uppehållet. Vi bockade av Borås AIK hemma på Skoghälla med 4-2 efter att Erik Karlsson dunkat dit fyra baljor. Veckan efter åkte vi till Sävevallen och vann med 1-0 mot Säven/Hol.

Den här gången var det nyförvärvet Tobias Bayard som blev avgörande med matchens enda mål. Givetvis hyperviktiga poäng och nu är vi återigen över strecket. Vi går in med en stark tro och hård träning inför säsongens andra hälft och hoppas det skall bära frukt när serien väl drar ihop sig. Jag vet inte hur andra klubbar runt om gör med träningsläger osv. Man kanske bara åker på ”team-building” läger, men hur man än går till väga så tror jag det är oerhört viktigt att man gör nånting med laget.

Att man drar iväg nånstans, men det behöver nödvändigtvis inte ha med bara fotboll att göra. Det viktigaste är att man drar iväg på nåt för då tror jag man sluter samman gruppen bättre och kan nå högre mål i framtiden. För vår del i HSK väntar nu två träningsveckor, innan serien återigen drar igång igen. Fredagen den 10/8, då gästar serieledarna Sandared/Sjömarkens IF Skoghälla kl. 19:00.

På återseende och ha en fortsatt fin sommar!

FAKTA MARTIN LUND
Födelseår: 1996.
Familj: Mamma Katarina, pappa Mats, syster Jenny & brorsan Anders.
Bor: Herrljunga.
Klubbar i karriären: Hudene GOIF (2001-2008), Herrljunga SK  (2008 – ?).
Lokal favoritklubb: Herrljunga SK.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Spelare & sociala medier-ansvarig för HSK.

Lämna en kommentar