ANNONS:
ANNONS:

”Vilket fantastiskt klubbhus vi har fått”

Sofia Björklund är veckans gästskribent. I dag skriver hon om senaste nytt från Vårgårda IK.

Det har gått några veckor sen sist och mycket händer just nu i Vårgårda IK. Jag ska i denna texten nämna några av händelserna som varit och kommer ske.

Vi har haft vår lilla invigning i det nya omtalade klubbhuset. Det är fantastiskt fint och fräsch och mycket större än vad jag trodde det skulle vara. Övervåningen står möblerad och klar och varje gång man är där så kokar någon av ledarna kaffe vilket gör mig väldigt glad då jag mer än gärna dricker kaffe oavsett tid på dygnet.

På nedervåningen har dam-, herr- och bortalag varsitt omklädningsrum som ligger i anslutning till dörrarna direkt till planen. Det innebär ju nu att väskan till och från träningarna blir betydligt lättare och mindre. Alla har vi våra egna platser uppmärkta med namn, nummer och bild och en back där man kan lägga sina privata saker i.

Man kan lämna handdukar, skor och träningskläder och de flesta tjejer har gjort sig riktigt hemmastadda. Schampooflaskor och tofflor står redo på respektive plats (jag själv har även hängt upp en morgonrock då jag alltid är sist ut ur omklädningsrummet). Det är lite fix och trix kvar med klubbhuset men vilket fantastiskt klubbhus vi har fått . Tack vare Pua och Ulla Hagström så blev detta möjligt. Det är människor som er som gör att klubbar kan växa. TACK!

Vi bygger för framtiden och här hoppas vi att så många som möjligt av våra ungdomsspelare kommer hamna i varsitt omklädningsrum på seniornivå. Spännande framtid som Vårgårda har framför sig på både senior- och ungdomssidan som känns riktigt bra!

Gällande ungdomssidan så har vi nu i helgen haft Tångahalen futsalcup där vi damer har hjälpt till med att agera domare, sitta i matchsekretariat och välkomna folk med ett leende i entrén.Viktigt arbete som alla ställt upp på för att cupen ska fungera men även för de yngre att veta att vi stöttar dem lika mycket som de stöttar oss när de sitter på gräset på Tånga och kollar på våra matcher. För de är ju våran framtid, de ska föra oss vidare och de ska veta att vi hejar på dom.

Vi fick här i veckorna reda på att vi fått en plats i division 3 som vi alla genast tyckte vi skulle tacka ja till. Det kommer givetvis bli en utmaning men vi vill lära oss så mycket som möjligt och har en enorm potential i laget som gör att vi arbetar framåt och vill testa på det mesta som kommer vår väg. Målet för den här säsongen är att lära och utvecklas och givetvis dra in några 3-poängare. 

Vår nya tränare Peter Friman är en frisk fläkt i ledarstaben och har tillfört mycket gott i vår trupp. Många av tjejerna har fått en nytändning gällande division 3-utmaningen och träningarna har sett riktigt bra ut här i veckorna som varit. Det är en riktigt go stämning i laget och vi alla är redo att kasta oss in i säsongen som kommer med huvudet före. Vi är fortfarande en väldigt blandat kompott med unga som äldre och det är ett härligt lag att tillhöra.

Här i veckan har vi  fått några nytillskott som kommer presenteras på våra sociala nätverk,  så håll ögonen öppna.

I söndags spelade vi vår första match för året när Halvorstorp kom på besök. Dock kunde jag själv inte vara med då min ena vad spökar och jag har ett besök inbokat hos sjukgymnasten. Troligtvis en lättare muskelbristning men ack så tråkig. Rehab är inte det roligaste jag vet och då för att man ska orka och komma tillbaka på riktigt så gäller det att plocka fram pannbenet ännu en gång. Men man ska lyssna på kroppen och låta den bestämma tempot. Även om hjärnan och hjärtat tror att jag är 20 fortfarande så säger kroppen att den är 37.

Men jag var vara nere på Tånga för att peppa och skrika på tjejerna under matchen. När mitt lag spelar vill jag alltid vara med hela vägen.

Vårgårda Ladies nu kör vi säsong 2023! 

SOFIA BJÖRKLUND
Födelseår: 1985.
Familj: Sambo och två tonårsdöttrar.
Bor: Vårgårda.
Klubbar i karriären: Rångedala IK, Kronängs IF, Södra Härene IF och nuvarande klubb Vårgårda IK.
Lokal favoritklubb: Vårgårda IK såklart!
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Spelare i Vårgårda IK.

Lämna en kommentar