ANNONS:
ANNONS:

”Vinster och förluster har blivit till magiska minnen”

Jonathan Tedeborg debuterar med en hyllning till alla fantastiska inomhuscuper som skapar minnen för livet.

Tänkte denna onsdag ägna några rader åt något av det bästa jag varit med om som fotbollskille, nämligen alla roliga inomhuscuper. Har funderat på detta under pandemin, då exempelvis Sparbanken Cup blivit inställd, och insett hur mycket jag saknar det. Kan säga att jag blev lika besviken när årets upplaga blev inställd som jag hade blivit om jag fortfarande var en liten grabb. En hel helg i någon inomhushall med uppvärmning i B-hallen och tåpajar i mål är ju i stort sett oslagbart. Otroligt tråkigt för alla tjejer och killar som missat många roliga stunder – och framtida minnen – de senaste åren.

Apropå minnen tänkte jag dela med mig av några egna sådana från ett par inomhuscuper.

Första nedslaget blir i Falköping, närmare bestämt Oden Cup. Spelade cupen två gånger under mina år i Gerdsken och måste säga att det är något av det roligaste jag varit med om som fotbollsspelare. Det var full fart från det att minibussen lämnade Alingsås på fredagen. Matcher på fredag kväll, lördag natt och lördag förmiddag utgjorde gruppspelet och varvades med vansinnigt mycket skratt och alldeles för många besök på Willys. Trots att det blev fler sulfinter än sömntimmar var man inte ens i närheten av att vara trött när det vankades avgörande matcher framåt söndagen. Efter finalförlust 2015 räckte det hela vägen till seger 2016. Gänget som fixade guldet:

Övre raden från vänster: Janne Perholm, Elias Andersson, Anton Gustafsson, Benjamin Zandén, Lukas Johansson, Isak Svensson, Lennart Larsson. Undre raden från vänster: Jonathan Tedeborg, Filip Larsson, Viggo Svensson, Filip Perholm.

Givetvis finns också en hel del minnen från både Holmalyckan Cup och Kycklingcupen, men det starkaste minnet är nog från den sistnämnda, år 2011. Denna gång i AIF:s grönvita dress, och med tre lag från P99 med så fanns en självklar rivalitet lagen emellan. Väl framme i finalen på Nolhagahallens parkettgolv väntade en drabbning mot några av de gröna lagkamraterna. Efter att ha varit tillbakapressade i början av matchen kunde vi plötsligt göra 1-0, och då detta inträffade under en tid då målvakten tilläts plocka upp hemåtpassningar är det svårt att förstå hur vi misslyckades med att stänga butiken. 1-1 blev det hur som helst och sudden death-förlusten svider än idag.

För att försöka knyta ihop denna första text konstaterar jag att både vinster och förluster blivit till magiska minnen, och med tanken på de lyfta restriktionerna som ligger runt hörnet hoppas jag att fler barn och ungdomar kan börja skapa sina redan nu i vår. På återhörande!

JONATHAN TEDEBORG
Födelseår: 1999.
Familj: Mamma Barbro, pappa Bengt-Olof, syster Sanna, flickvän Saga.
Bor: Hos föräldrarna i Alingsås.
Klubbar i karriären: Alingsås IF 2006-2013, Gerdskens BK 2013-2016, Holmalunds IF 2016-.
Lokal favoritklubb: Holmalunds IF.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Spelare i Holmalunds IF.

Lämna en kommentar