ANNONS:
ANNONS:

Waltilla satsar på futsal – i Gais

Marcus Waltilla har tagit ett break från Alingsås IF för att satsa fullt ut på spel i futsalligan med Gais.
– Är nog tillbaka i AIF i februari, säger teknikern.

Marcus Waltilla

Marcus Waltilla anslöt till Alingsås IF i somras från BK Skottfint. Det lär också blir en andra säsong på Mjörnvallen, men just nu har han fullt fokus på spel i futsalligan med Gais.

– Vi tränar två gånger i veckan och spelar match på helgerna. Och det är lite roligare än att köra Davids fys med AIF, säger Waltilla med ett skratt.

Gais har dock gått knackigt i seriespelet, vilket talar för en ganska snabb återkomst till Alingsås IF.

– Som det ser ut nu får vi svårt att nå slutspelet och då är säsongen slut i februari.

Med lag som Gais och IFK Göteborg har intresset för Svenska Futsalligan ökat. Waltilla berättar att en vanlig seriematch lockar cirka 400 åskådare, men att det stundande derbyt mot Blåvitt förväntas dra betydligt mer folk.

– Det ska spelas nu i början av januari, men det är inte bestämt i vilken hall vi ska spela. Det snackas om att det blir cirka 3000 åskådare och då är Lisebergshallen för liten för att säkerheten ska kunna garanteras. Så vi får se vart matchen spelas till slut.

Waltilla har under året visat att just tekniken kanske är hans främsta egenskap som fotbollsspelare. Den har han självklart stor användning av även när det handlar om futsal.

– Vi är 22 spelare i Gais och byter runt ganska friskt. Det finns några nyckelspelare i laget, men jag får regelbunden speltid och känner att jag bidrar med det jag kan, säger han.

Lämna en kommentar