Widén tvåmålsskytt för HIF

TV: Holmalunds förlustsvit är ett minne blott. Borta mot Främmestad blev det en poäng efter att Oscar Widén nickat in kvitteringen i slutminuterna.

Holmalund fick en smakstart på matchen när hemmaförsvaret glömde av André Nilsson vid den bortre stolpen på Albin Bohlins fina inlägg redan i den femte minuten. Nilsson tog emot och placerade behärskat in alingsåsarnas ledningsmål.

Det var just André Nilsson som skapade mest oreda för Främmestad. Han hade ett friläge mitt i halvleken som Anton Larsson klarade med en benparad. Nilsson var också på väg igenom ett par tillfällen och även Akram Abdisalam var nära att utöka när hans vänsterskott smet just utanför Larsson stolpe.

Spelet på egen planhalva var inte lika imponerade från Holmalunds sida. Men Främmestad lyckades inte skapa mer än ett par skott utifrån under den första halvleken, så 0-1 på resultattavlan med 45 spelade var snarare i underkant än någonting annat.

Efter paus skulle det bara dröja några minuter innan Främmestad hittade in i matchen. Simon Karlssons hörna letade sig in i bakom Linus Krantz, och kvitteringen gav hemmalaget luft under vingarna. Emil Olesen var som vanligt vass i anfallet och det var han som gjordes ner av Robert Kovacevic en stund efter 1-1-målet. ”Kova” fick ett gult kort för tacklingen och ytterligare ett för högljudda protester mot att straffsignalen kom. Utvisning och 2-1 när Olesen dunkade in bollen mitt i mål från elva meter.

Nu var HIF riktigt illa ute. Christoffer Ängberg föll ner som mittback och det röda anfallsspelet var obefintligt för en stund. Chanser till 3-1 fanns, men Främmestad var inte tillräckligt skarpt för att avgöra matchen, utan istället blev det hawaii sista kvarten efter att Oscar Karlsson Widén påpassligt stött in 2-2 på en retur efter Gustav Ömans skott.

Plötsligt bytte lagen chanser med varandra och när Emil Olesens skott ändrade riktning och ställde Linus Krantz var hemmalaget åter i förarsätet. Men HIF gav sig inte utan lyckades vaska fram ett par farligheter, och med ett par minuter kvar var Oscar Widén först på en bra slagen frispark av Jonatan Tedeborg och nickskarvade in 3-3, vilket bröt HIF:s tre matcher långa förlustsvit.