Wiland matchvinnare för Holmalund

TV: Anthon Gustavsson, Anton Stenseke och Adam Axede. Trots att  alla dessa tre herrar tvingades byta första halvtimman vann Holmalund hemma mot Åsarp/Trädet. Markus Wiland blev hjälte när han slog in 2-1 med fem minuter kvar.

Referatet med Jonas

Wiland

På Brogårdsvallens något studsiga matta var det gästerna som började piggast. Holmalund fick inte tag i bollen, och var faktiskt tillbakapressat utan för den saken skulle släppa till några farliga chanser.

Efter en kvart kom dock hemmalaget in i matchen. André Nilsson och Anton Stenseke sattes i arbete där framme och Stenseke fick första stora chansen när han stötte ett inlägg från Markus Wiland i ribban. Det var också det sista Stenseke gjorde i matchen då han ådrog sig en lårkaka och tvingades byta.

Bara minuter senare åka Adam Axede på en riktigt kyss och åkte till sjukhuset med en befarad lungskada, och med halvtimman spelad linkade även Anthon Gustavsson av. Dejvid Hasan, Robert Kovacevic och Christoffer Kjellén byttes in, men innan alla hittade rätt i sina positioner hade gästernas Anton Johansson ett riktigt bra läge där han sparkade hål i luften framför Calle Skoglöf.

Mot slutet av halvleken tog HIF över igen. Dejvid Hasan hade ett riktigt bra skott som såg ut att söka sig mot bortre krysset, men Marcus Berg i bortalagets mål hann få upp en näve. Samme man var även i vägen på Qendrims Pllanas vänsterskott, och lagen gick till pausvila med ställningen 0-0.

I andra halvlek startade Holmalund mycket bra, och arbetade också fram ett antal klara chanser. Christoffer Kjellén hade ett rungande långskott som räddades till hörna, Marcus Heed hade en bra nick strax över och Dejvid Hasan fick inte riktigt träff på bollen när han fick chansen vid den bortre stolpen.

Mitt i halvleken stack gästerna upp och arbetade fram ett antal fasta situationer. Med sin tyngd och kraft blev det emellanåt lite rörigt i Holmalunds straffområde, och ur en sådan situation kom också ledningsmålet. Gustav Öman – annars en trevlig bekantskap som mittback –  skulle rensa bollen, men fick en hejdundrande felträff och när Calle Skoglöf var på väg ut studsade bollen retfullt in bakom HIF-målvakten.

Då startade jakten på kvittering. Och med kvarten kvar tog sig André Nilsson in i straffområdet och mejades ner av en försvarare. Straffen var solklar och Dejvid Hasan bredsidade säkert in 1-1 från elva meter. HIF var sedan det lag som gick hårdast för ett segermål, men det där riktiga trycket kom aldrig. Men med fem minuter kvar dök chansen upp. Markus Wiland utnyttjade sin snabbhet, smet emellan två försvarade och lättade in 2-1 över Marcus Berg. Efter det kunde Holmalund kontrollera matchen och vänta in slutsignalen som förkunnade att Alingsåslaget nu har fyra raka segrar.