ANNONS:
ANNONS:

Yohanna ny skribent – med fokus på skador

Yohanna Friborg kommer inom kort att dyka upp med sin första text här på lokalfotboll.se/0322. Sen är tanken att hon med jämna mellanrum ska återkomma med egna tankar, tips och fakta kring både skador och hur man förebygger sådana. Allt med utgångspunkt från en fotbollsspelares vardag.

yohanna_bred

Yohanna Friborg är 30 år och har ett förflutet som fotbollsspelare. Karriären började i Alingsås KIK och gick sedan vidare i Holmalund innan hon valde att fly Alingsås för att utbilda sig i Stockholm. Det egna fotbollsspelandet gick vidare i Huddinge och Tyresö, men det var ändå karriären utanför planen som hade högst prioritet. Yohanna är legitimerad naprapat och har även vidareutbildat sig inom idrottsmedicin.

– Jag har flera vidareutbildningar utöver det, bland annat som löpcoach och mammamage-tränare. Men det är just idrottsskador som är mitt stora intresse, säger Yohanna.

Sedan några år tillbaka har hon flyttat hem till Västergötland igen och driver nu Alingsås Idrottsklinik. Nyligen gick flyttlasset till nya lokaler på Vimpeln, och senare i november hålls den stora invigningen för nystarten av kliniken.

Yohanna Friborg kommer framöver också att synas här på sidan. Med jämna mellanrum kommer hon dyka upp med sina egna texter med fokus på fotbollsskador.

– Jag tycker det är väldigt spännande och intressant att se hur kroppens olika delar hänger ihop och ofta kan ett problem ha en förklaring i en annan kroppsdel. Min tanke är att skriva texter utifrån en fotbollsspelare och kanske även välja olika teman som passar in för tiden på säsongen.

Några speciella ämnen vi kan förvänta oss?

– Första texten blir troligen om hur ett knäproblem kan sitta i foten. Sen kommer jag nog även fokusera en del på prehab, alltså hur man tränar för att undvika skador.

Första texten från Yohanna planeras att dyka upp i början av november.

– Jag har en viss skrivvana och tycker att det är väldigt kul att skriva. Så jag ser verkligen fram emot att få min egen återkommande spalt på lokalfotboll.se/0322. Dessutom är målgruppen helt rätt för mig eftersom jag riktar mig mycket mot fotbollsspelare och andra idrottare.

FAKTA YOHANNA FRIBORG
Födelseår: 1986.
Bor: Alingsås.
Familj: Sönerna Elliot och Oliver, min man Anders.
Utbildning: Femårig utbildning inom avancerad manuell medicin med vidareutbildning inom idrottsmedicin. Även flertalet andra vidareutbildningar.
Yrke: Leg. Naprapat, driver Alingsås Idrottsklinik.
Fotbollsbakgrund: Började spela vid 7 års ålder, då i Alingsås KIK. Sedan vidare till klubbar som Holmalunds IF, Huddinge IF, Tyresö och Bollstanäs.

Lämna en kommentar