ANNONS:
ANNONS:

Ytterligare förstärkning till HIF

Holmalund har nu klart med ytterligare en spelare när Ellen Karlsson från KIF Örebro bestämt sig för att bli alingsåsare.

Felicia Edgren och Pernilla Johansson kompletteras nu av Ellen Karlsson, vilket betyder att Holmalund har tre nyförvärv inför andra året i Elitettan. Karlsson är 22 år och kommer närmast från KIF Örebro, där hon har skaffat sig allsvensk erfarenhet. Under 2016 blev det visserligen endast två inhopp, medan 2013 var det år hon lirade mest när hon deltog i tolv allsvenska matcher.

– Hon har varit med ett par träningar och man ser att det är en högkvalitativ spelare. Hon har auktoritet på banan, bra fötter och ett bra rörelsemönster, säger tränare Christer Stolt, som även gläds åt Edgrens och Johanssons inträde i truppen.

– Vi har fått in tre riktigt bra spelare och dessutom hade vi en hel del kvalité i truppen sedan tidigare. Så vi är på väg att få ihop det bra och just bredden tycker jag är viktig. Det är en lång säsong med mycket matcher och det behövs alltid konkurrens i en trupp.

Christer Stolt.

Stolt är nu inne på den tredje rejäla träningsveckan med sitt nya gäng. Antalet pass är nu uppe i fem, fördelat på fys och fotboll.

– Det är ett härligt go i tjejerna och det finns ett engagemang och en nyfikenhet. Det är viktigt när man kommer som ny tränare med nya idéer. Sen är jag noga med att ha en dialog med spelarna också, alla måste tro på det vi håller på med och hittills känns det som att alla gör det, säger Christer.

Första träningsmatchen spelas mot Kungsbacka den 11 februari. Men försäsongen innehåller även ett SM-slutspel i futsal som ska klämmas in mellan träningar och matcher.

– Jättekul att vi tog oss vidare där men futsal är inget som jag har med i planeringen och prioriterar. Jag har fokus på säsongen i Elitettan men självklart hoppas jag att det går bra för gänget som ska spela SM i futsal.

1 svar på ”Ytterligare förstärkning till HIF”

Lämna en kommentar