ANNONS:
ANNONS:

Ytterligare ungtuppar att få grepp om

I dagens Bredsida kokar vi ihop några av de intryck jag fått från den lokala fotbollshelgen.

En av de viktigaste sakerna för mig är att försöka hålla koll på så många lokala spelare som möjligt. Väldigt många känner jag som ett namn, ganska många känner jag som ett löpsteg eller spelartyp och en del känner jag även som ett ansikte. Men jag måste erkänna att den biten av jobbet blir svårare och svårare. Generation eller generation ploppar upp och senast i går på Alströmervallen var det ett gäng ungtuppar som jag tidigare aldrig sett lira fotboll. Jag tvingades konstatera att Valentino Trumstedt, som startade som vänsterback i AIF, är 21 år yngre än jag. Med den åldersskillnaden har man ingenting gratis från arbete, skola eller annat umgänge, utan tvingas starta igenkänningsarbetet på noll.

Jag fick också använda mig av det klassiska knepet att härleda ungdomarna från fel håll. Nämligen via deras föräldrar. Det var visserligen inte första gången, men lika fullt blir det ännu en dolk i den allt äldre ryggen när man påminns om att jag spelat med eller mot föräldrar till de grabbar jag nu ska bevaka och skriva om. Gårdagens exempel var Gerdskens Filip Larsson, som visade sig vara son till den gamle målvakten Lennart Larsson. Honom minns jag från Långareds BoIS, men har faktiskt inte koll på om han representerade fler lokala klubbar. Är väl bara en tidsfråga innan man står där som farsan och frågar vem som är farfar till den pojken när någon yngre förmåga debuterar i Stora Mellbys A-lag.

………………………..

Av det rent sportsliga som utspelade sig på Alströmervallen lyckades jag faktiskt inte utläsa så mycket. Dels för att min kamera krånglade från minut ett och framåt och dels för att jag tyckte att båda lagen saknade struktur i spelet. AIF försökte rulla i den första halvleken, men det var tämligen fruktlöst den stunden jag kikade. Efter paus, när jag hade lämnat vallen, kunde grönvitt avgöra det hela med hjälp av långa bollar bakom Gerdskens backlinje. Utan att veta gissar jag att Oliver Östlind firade en del triumfer då, han trivs ju som bekant mycket bättre på språng med bollen framför sig än felvänd på mittplan.

………………………..

Alldeles oavsett hur svårt det var att utkristallisera alla ungtuppar var det roligt att båda lagen gav så många chansen. Filip Larsson och Elias Andersson lirade centralt på mitten hos GBK och Noradin Mohamed nätade för AIF. För att nämna några.

………………………..

Adam Borhammar Wahlin lirade mittback i AIF, och gjorde det med viss framgång. Bra tillslag, bra blick och bra positionsspel räcker långt, men frågan är om Per Krantz särar på Anderas Glännbro och Felix Hjertqvist Jonsson när det verkligen gäller.

………………………..

HSK och Annelund åkte på var sin 1-0-förlust. Tung start på 2017 för Herrljunga kommun med andra ord.

………………………..

Sollebrunn vann hemma mot Halvorstorp med 2-0. Noterbart är att Alexander Grann nu var med i SAIK igen, och det blir ett offensivt tillskott för Bjärkelaget. För vilken gång i ordningen Grann gör minicomeback i SAIK-tröjan vet jag inte, men nu är han tydligen back on again.

………………………..

HIF Akademi fortsätter att övertyga. Nu spelade man oavgjort mot division 1-laget Qviding, och det blir nog till att ta Jenny Holms gäng på allra största allvar i årets division 2.

………………………..

I dag lirar Holmalunds herrar sin säsongspremiär. Vårgårda IK FK står för motståndet på Tånga hed.

………………………..

Säven/Hol inledde med förlust borta mot Skepplanda. Ett Skepplanda som fick rätt i Riksidrottsnämnden när de överklagade beslutet om att de inte erbjöds den vakanta platsen i division 4. Nu är det upp till VFF att ta ett nytt beslut, men det kan bli så att Skepplanda försvinner från den västra femman.

………………………..

Härligt att träningsmatcherna är igång. Kommande helg vankas det även en radda DM-fajter, och ni håller enkelt koll på alla lokala grupper under Resultat – DM 2017 i huvudmenyn.

………………………..

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar