ANNONS:
ANNONS:

10 december: ”Kulor, Stjärnor & Julgransfötter”

Kent Edman hade väl ringt fyrtiotvå,
men aldrig napp han fick.
Att få tag på en ny tränare var ett väldigt sjå.
Men han träffade till slut mitt i prick!

ENV
I den tionde luckan hittar vi herrarna i Edsvära/Norra Vånga som gick fram som en ångvält under våren och vann den nordvästra femman i stor stil.

2012 var ingen munter säsong för Edsvära/Norra Vånga.
Laget åkte ur division fyra och många spelare sökte sig till nya klubbar. Tränare Fredrik Bengtsson lämnade också för nytt tränaruppdrag i Ardala och ENV fick då leta ny tränare. Något som skulle visa sig att vara en riktigt lurig historia.
Fotbollssektionens trevlige fältherre Kent Edman ringde runt till var och varannan potentiell tränare – men utan att få napp.

Det dröjde faktiskt till i början av december innan man hittade ett namn. 32-årige Johan Sörstrand som varit en av LFK:s bästa spelare under året aviserade att det inte skulle bli en fortsättning i division tre och istället skulle det av allt att döma bli spel i Corner.
Men helt plötsligt presenterades Sörstrand som spelande assisterande tränare i ENV i väntan på en huvudtränare.
– De kom med den klart bästa helhetslösningen. Det känns väldigt bra och jag har fick en väldigt bra känsla redan första gången jag pratade med dem, berättade Sörstrand för NLT.
Nu fick dock aldrig laget tag i någon huvudtränare, men när Corners Kim Thorsell presenterades lika överraskande som assisterande i ENV tog Sörstrand klivet upp och blev således lagets huvudtränare. (Läs här)

Två oprövade kort som knappt aldrig sett ENV spela och som dessutom hade innebandyn som ”första sport” skulle alltså träna laget. Många ”olyckskorpar” kraxade högt om att detta aldrig kunde bli bra och under försäsongen fick de också ”vatten på sin kvarn”.
ENV imponerade verkligen inte under de första träningsmatcherna. Laget såg segt och lojt ut och knappast som ett topplag i division fem.
Men sakta och säkert så började dock laget vakna ju nämre seriepremiären kom och man vann faktiskt de avslutande träningsmatcherna och gick in i seriespelet med ett ökat självförtroende.

På förhand väntade en toppmatch på bortaplan i premiären mot Nossebro. ENV vann matchen med 3-1 och sedan rullade det praktiskt taget bara på under hela våren. På dåliga gräsplaner visade ENV inte alltid upp det bästa spelet, men man hade en vilja och fysisk styrka som ingen av de andra lagen mäktade med att stå emot. Fasta situationer var man livsfarliga på och när matcherna stod och vägde hade man en spelare som stod ut lite extra.
Anfallaren Pontus Nilsson hade kommit från Gauthiod till denna säsong och var precis den spets ett kämpaglatt ENV behövde. Nilsson visade på en härlig kyla i avsluten och en förmåga att hålla i bollen i viktiga lägen.

Ja, vårsäsongen för ENV var en riktig framgångssaga och det dröjde faktiskt till i början av juni innan laget tappade poäng för första gången. 1-1 mot Floby var dock det enda poängtappet under våren och när man gick till sommarvila hade man hela åtta poängs försprång ner till tabelltvåan Främmestad.
Många talade således om att seriesegern var så gott som klar och det verkade som att även ENV-spelarna trodde detta när hösten sparkade igång. Förlust i första matchen mot bottenlaget Grolanda följdes upp av bara en seger på fyra matcher.
Spänning var med andra ord att vänta när laget gästade Främmestad i omgång 17. En match där hemmalaget kunde göra ett sista försök att gå ikapp. Albin Larsson satte också 3-2 för sitt Främmestad i den 88:e minuten, men när Kim Thorsell dundrade in 3-3 på övertid kändes loppet kört.
ENV var helt enkelt för starka och visade återigen att man aldrig gav upp. Att tränare Johan Sörstrand var den perfekta spelande-tränaren för laget visade sig också tydligt då hans enorma vinnarskalle smittade av sig i match efter match till sina lagkamrater.

ENV - Vinninga

Efter 1-1 mot Vinninga i den näst sista omgången kunde man så också fira en välförtjänt serieseger med både pompa och ståt hemma på mysiga Holmavallen.
Framgångsreceptet? Ja, en riktig lagmaskin med en vass spjutspets anförda av en enorm vinnarskalle i form av Johan Sörstrand. ENV:s på förhand 42:a (?) tränarval.
Den som väntar på något gott väntar som sagt aldrig för länge…

HUR MINNS DU ENV FRÅN SÄSONGEN SOM GICK? KOMMENTERA GÄRNA NEDAN!

Hela kalendern: (Klicka här)
1: ”Real Söne”, 2: Bråket mellan United och Lundsbrunn, 3: Sandra Lagerbratt, LFK, 4: Tråvad/Larv, 5: Götene ur tvåan, 6: Zlatan-imitatören ”Selle”, 7: Dåliga gräsplaner, 8: Lokala landslagstjejer, 9: Mattias Hofling, Gauthiod, 10: Edsvära / Norra Vånga

6 tankar på “10 december: ”Kulor, Stjärnor & Julgransfötter”

Lämna en kommentar