ANNONS:
ANNONS:

Ännu ett lyckat arrangemang för Liverpools fotbollsskola

I dagarna tre har det sparkats boll ”The Liverpool way” på Lockörn.
12-årige Carl Fortea var på plats och kollade läget.
Här är hans ord från Liverpools fotbollsskola.

Liverpool FC football academy är ett läger för barn och ungdomar från 5 -15 år. Lägret håller på i tre dagar mellan nio på morgonen till tre på eftermiddagen.
Liverpool har arrangerat detta lägret i 10 år i Skandinavien, men de är även ute i Europa och i andra länder i hela världen så Lidköping är en av flera städer i hela världen som arrangerar denna fotbollsskola.

För att få veta lite mer detaljer pratade jag med Tony från Liverpool, som var head coach för lägret, vilket var lite av en utmaning pga hans Liverpoolaccent.
De är faktiskt här i Lidköping för andra året i rad. Akademin har många bra ledare som är positiva och skojiga, men även stränga ibland när några inte koncentrerar sig. De skriver även en utvärdering i slutet på tredje dagen. Några av dem har till och med spelat proffsfotboll men sedan valt att börja med ungdomarna istället. De har även hjälpledare/översättare som oftast kommer från laget som arrangerar.

Liverpool day 2-8

DAG 1

Första dagen så blev deltagarna inskrivna på själva lägret och fick följa med sin ledare och översättaren som med disciplin gick i ett led till sin plan. Sedan började de med uppvärmning och dagens inriktning var att dribbla som Adam Lallana. Sedan efter det så fick de lite rast och fick frukt och sedan var de tillbaka igen och då fick de göra en ” Skill Challenge” eller utmaning på tid. Lite därifrån bedömer ledarna spelarna. Efter det fick spelarna lunch och sedan så fortsatte de med det de gjorde och klockan två fick föräldrarna komma, om de inte redan var där, och se på när deltagarna spelade. När de spelat färdigt fick de anmäla att de gick hem.

DAG 2

Andra dagen var inriktningen passningar som Jordan Henderson. Deltagarna började med att anmäla att de var där och sedan så satte lägret igång igen.

De började med att värma upp lite med bollen, som vanligt. Sedan satte de igång med det de skulle göra. Sedan blev det fruktrast. Efter det blev det som vanligt ”Skill Challenge” och sen blev det lunch. När de hade ätit färdigt fick gå tillbaka till sina planer. Vid tvåtiden så började spelarna att spela match och klockan tre fick spelarna anmäla att de skulle gå hem.

DAG 3

Den tredje och sista dagen var inriktningen rörlighet och finter som Coutinho. De började som vanligt med att anmäla att de var där och sedan började spelarna att värma upp med boll. Alla tränade på ungefär samma saker och det var att finta med väldigt stor rörlighet, som Coutinho. Sedan blev det fruktrast och då kom regnmolnen.

När de kom tillbaka började det att regna lite grann och när de hade gjort färdigt ”Skill Challenge”  så började det att ösregna och det blev sedan lunch. Medan de åt så började det att blixtra, även fast man inte såg det, och åska. Därefter blev det VM eller World Cup – dvs en turnering mellan träningsgrupperna. Det var fyra VM-turneringar och Sverige vann två av dem. Det vinnande laget fick medalj.

Sedan blev det prisutdelning och varje grupp fick en gruppvinnare och en fick åka till Liverpool för att spelaren hade följt Liverpools regler bäst. Han som fick åka till Liverpool hette Adam och var 8 år. Adam kommer ifrån Jönköping och får ibland spela med äldre spelare. Varje deltagare fick ett papper som det stod deras resultat på ”Skill Challenge” och en utvärdering på varje spelare. Spelarna fick också ett diplom med Ian Rush’s autograf på. Sedan fick alla spelare varsin boll och gick sedan hem

Det var många från andra städer, nästan hälften, som var med på lägret. Av de var det tre killar som hade åkt ända ifrån Enköping. De hette Oskar, Tom och Dennis. De var med i grupp 3 och var några av de bästa. Det var dessutom ett tiotal tjejer som kom från Lidköping som var med och spelade som var väldigt duktiga och borde kanske egentligen vunnit gruppen och fått åka till Liverpool, men så blev det inte. Liverpool FC football academy hoppas att de kan komma tillbaka till Lidköping nästa år och att så många som möjligt kan komma och lära sig.

Carl Fortea

Lämna en kommentar