ANNONS:
ANNONS:

Helgens hetaste matcher

Höstsäsongen är nu här på allvar.
Och till helgen ska en rad poäng delas ut i ovissa matcher runt om i länet.
Lokalfotboll.se har valt ut de fem hetaste med lokal inblandning.
”Helgens hetaste” är tillbaka på Lokalfotboll.se och glädjande nog kan vi nu presentera detta återkommande inslag tillsammans med en samarbetspartner i form av Coolbet. Stort tack säger vi till detta som ger oss möjlighet att grotta ner oss i helgens mest spännande matcher.

Här har ni de fem matcher som vi upplever som de mest intressanta detta veckoslut. Är det någon du saknar? Ja, då är det förstås fritt fram och kommentera nedan och varför du tycker just detta.


ARENTORP/HELÅS – ANNELUND

Dag: Fredag
Serie: Falköpingssexan

Kanske helgens hetaste match spelas under fredagskvällen när mycket ska avgöras i Falköpingssexan. Favorittippade Annelund har som förväntat gått fram som en ångvält i serien och snittat 6,3 mål framåt per match och bara släppt in tio.
Trots detta har man inte ryckt ifrån, utan främst Arentorp/Helås utmanar om seriesegern. Just nu bara en enda ynka poäng bakom.

Under fredagskvällen möts de båda lagen och mycket talar för att serien kan komma att avgöras redan ikväll. Seger för Annelund och loppet lär vara kört för resten av lagen. Kan målsprutan Andreas Johansson och hans lagkompisar hindra Annelund från att glida ifrån och istället själva ta över serieledningen?

Andreas Johansson blir en viktig pjäs under fredagskvällens match.

IFK MARIESTAD – VARA

Dag: Fredag
Serie: Division 4 norra Västergötland

Tränare Rasmus Johansson börjar tröttna på att berätta för media ”att vi faktiskt var bättre än motståndarna”. Men faktum är att Vara faktiskt varit det spelförande lagen i många av årets matcher. Man har bara så förgjordat svårt att få in bollen i mål. Bara 16 fullträffar på 14 matcher för ett annars målglatt Vara är förstås under all kritik och nu måste vändningen snart komma.

Under fredagskvällen möter man nästjumbon Mariestad. Ett lag som startat hösten med att vinna två raka matcher. För Vara gäller det förstås att bryta den trenden och lämna jumboplatsen för att ta sats mot lagen ovanför nedflyttningsstrecket.

Dags för Robert Barkin att få fart på målformen.

 


NOSSEBRO – VEDUM

Dag: Lördag
Serie: Division 5 mellersta

En mittenmatch i den mellersta femman. Är det verkligen en av helgens hetaste matcher? Ja, detta är som bekant det enda lokala derbyt i denna serie för Nossebro och Vedum. Dessutom lär det mer eller mindre vara sista chansen för duon att haka på racet om en kvalplats.
Förlust under lördagen och poängen och lagen ovanför i tabellen lär vara för många för att komma ikapp.

Nej. Det gäller verkligen för lagen att gå för tre poäng på Brovallens matta. Vilket lag tar chansen att haka på toppen?

Tar Nossebro chansen att haka på i toppen?

 


IK GAUTHIOD – IFK UDDEVALLA

Dag: Lördag
Serie: Division 2 norra Götaland

Fjorton poäng skiljer tabelltrean Gauthiod och sexan IFK Uddevalla åt inför lördagens match på Lunnevi. Detta är förstås mycket, men det lär bli en het drabbning lagen emellan. När man möts har det nämligen en tendens att bli smågrinigt och matcherna brukar bli jämna och spännande.

För Gauthiod gäller det förstås att fortsätta att ta trepoängare om man vill ge sig själva chansen att utmana FC Trollhättan och Karlstad BK i toppen. Spelet har dock inte varit klockrent det senaste och det har krävts kraft och mental styrka när man vänt underläge i höstens båda inledande matcher. Tar man tredje raka höstsegern under lördagseftermiddagen?

 

Tar Gauthiod tredje raka höstsegern på lördag?

SIL – LHK

Dag: Söndag
Serie: Division 2 norra Götaland dam

Sil vände och vann i den viktiga bortamatchen mot Arentorp/Helås förra helgen och avancerade i tabellen. Nu väntar ytterligare ett spännande möte för Michael Möllers tjejer när det vankas derby mot LHK. Gästerna som är nykomlingar i serien har gjort det bra så här långt och lär knappast riskera nedflyttning.

Under söndagen lär det dessutom vara extra mycket prestige på planen då många av tjejerna känner varandra och dessutom har spelat i samma lag tidigare. LHK har nog inte heller något emot att ta över rollen som kommunens nästa damlag. Kan Sil svara upp och under hösten jaga ikapp LHK och försvara denna position. Ja, då bör man börja med att vinna redan på söndag.

 

Är LHK Götene kommuns bästa damlag?

 

 

Lämna en kommentar