ANNONS:
ANNONS:

Helgens hetaste matcher

En fullmatad fotbollshelg innebär många heta matcher.
Mer eller mindre omöjligt att bara välja fem – men det har vi gjort.

Lokalfotboll.se ger dig här helgens fem hetaste matcher med lokal inblandning.

”Helgens hetaste” är tillbaka på Lokalfotboll.se och glädjande nog kan vi nu presentera detta återkommande inslag tillsammans med en samarbetspartner i form av Coolbet. Stort tack säger vi till detta som ger oss möjlighet att grotta ner oss i helgens mest spännande matcher.

Här har ni de fem matcher som vi upplever som de mest intressanta detta veckoslut. Är det någon du saknar? Ja, då är det förstås fritt fram och kommentera nedan och varför du tycker just detta.


LIDKÖPINGS FK – KIF ÖREBRO

Dag: Lördag
Serie: Elitettan

Toppmatcherna i Elitettan duggar tätt och på lördag gästar tabelltvåan KIF Örebro IP Framnäs. Just nu skiljer det bara en ynka poäng mellan gästerna och tabelltrean, tillika hemmalaget LFK.
Givetvis är det hemmalaget som får slå ur underläge. Inte bara för att man just nu är det jagande laget, utan för att nykomlingen ska ta sig an ett ex-allsvenskt lag som redan innan säsongen hade målsättningen att ta sig tillbaka till landets högsta serie.

Mycket kommer att avgöras under lördagen och LFK kommer till spel med en starkare trupp än på länge. Visserligen har lagets ryska nyförvärv som kom under sommaren åkt hem igen, men tillbaka i spel är äntligen Shannon Horgan som fått ordning på passet och förväntas ansluta på ytterbacken.
Gratis inträde, toppmatch i landets högsta serie och förväntad soligt väder. Om inte Lidköpings fotbollspublik kommer och tittar på lördag kommer de aldrig. Helgens hetaste match!

Kayla Braffet målade senast mot KIF Örebro.

TROLLHÄTTAN SYRIANSKA – VINNINGA

Dag: Lördag
Serie: Division 5 västra Västergötland

Vinninga leder den västra femman. Detta två poäng före Trollhättans FK och tre före Syrianska. De sistnämnda ska man möta under lördagen och vid seger har man mer eller mindre hängt av tabelltrean från diskussionerna om seriesegern.
Men det är ingen lätt uppgift Michael Casperssons killar ska ta sig an. Hemma på Granngårdens konstgräs är nämligen Syrianska mer eller mindre omöjliga att rå på. Bara i år har laget åtta raka segrar och imponerande målskillnaden 25-1.

Är det något lag som ska kunna bryta den sviten så är det dock Vinninga. Laget är obesegrade denna säsong och seriens just nu formstarkaste lag. Firma Lukas Nordin och Robin Johansson är lagets härförare och känslan är man kommer att göra allt i sin makt för att åka ifrån Trollhättans med i alla fall en poäng under lördagen.
En het, känslostark och tuff tillställning lär vänta alla som besöker Granngården under lördagseftermiddagen.

På Granngården är Syrianska otroligt svårslagna.

SKARA – ARDALA

Dag: Söndag
Serie: Division 4 norra Västergötland

Dubbla toppmöten väntar i den norra fyran. Främmestad ska åka till Guldkroksvallen för att möta tabelltrean Hjo och på Sparbanken Arena ska tabellfyran Skara ta sig an tabelltvåan Ardala.
Ur lokal synvinkel är också just den matchen mer intressant. Detta då det vankas derby och känslor i mängder.

Nu blev visserligen inte vårens möte lagen emellan det  (seger Ardala 1-0), men mycket har hänt sedan dess och nu har lagen bara ett par matcher på sig att nå tabellplaceringar som antingen innebär direktplats, eller kvalplats till division tre.
Hemmalaget Skara har visat riktigt fin form under hösten och trots att man är 12 poäng efter Ardala så känns matchen på förhand helt jämn. Inte minst då gästerna får klara sig utan lagets främste spelare Mikael Mörk som är avstängd efter tre gula kort.
Tråkigt nog krockar detta derby med det mellan LFK och Götene, men för den som föredrar fotbollen i Skara är detta förstås helgens absolut hetaste match som inte bör missas.

Skara vill ta revansch på Ardala efter vårens möte.

 

 

LIDKÖPINGS FK – GÖTENE

Dag: Söndag
Serie: Division 3 mellersta Götaland

Ett lag som vill stanna kvar i trean mot ett som gärna vill lämna senare i höst. När Götene gästar LFK under söndagseftermiddagen är det helt klart olika målsättningar som lagen har inför årets sista seriematcher. Under de 90 minuter som ska spelas på Framnäs lär dock lagen bara ha fokus på att bärga tre poäng som skulle underlätta oerhört mycket inför slutomgångrarna.

För LFK:s del handlar det om att behålla platsen som serieledare så att det skulle räcka med ett kryss i kommande seriefinalen mot IFK Tidaholm och för Götenes del att dra ifrån lagen under nedflyttningsstrecket och haka på lagen ovanför kvalplatsen där man befinner sig just nu.
Det lär bli känslorikt under söndagen när det dessutom är massor med prestige som står på spel. Blir det Patrik ”Plätta” Gustavsson eller Jim Larsson som vinner tränarkampen och som får fira en skön derbyseger med sång i omklädningsrummet efter match?

En tuff match väntar på söndag.

 

 

SIL – ULVÅKER

Dag: Söndag
Serie: Division 2 norra Götaland dam

Den lokala fotbollshelgen slutar med match på Silbohof där två lag spelar för ett nytt division två-kontrakt.
Både Sil och Ulvåker står på elva poäng vardera vilket innebär att man är två poäng före Arentorp/Helås när det återstår fyra matcher av säsongen.
12 poäng kvar att spela om alltså, men då ingen av bottentrion har tagit så många poäng denna säsong så är det mycket troligt att en seger räcker på söndag för att ett nytt kontrakt är säkrat.

En nervig match att vänta och minst lika nervöst lär det vara för Arentorp/Helås som nog håller en tumme för Sil då man har Ulvåker kvar att möta i den sista omgången. Hur det går på söndag? Ja, det mesta talar för en jämn och målsnål historia då seriens två svagaste anfall möts. Sil dessutom bara med åtta gjorda mål på hemmaplan och Ulvåker med bara fyra gjorda på bortaplan. Kan något av lagen få fart på målfabrikationen och mer eller mindre fira nytt kontrakt under söndagskvällen?

Lämna en kommentar