ANNONS:
ANNONS:

23 december: ”Kulor, Stjärnor & Julgransfötter”

Alla ville i år ”vara förste man till rakning”
Tidigare bara ett par få.
Helt plötsligt var det massor av mediebevakning.
Som lyfte lokalfotbollen till nästa nivå.Lill-lördag med Holmqvist
Dan före Doppareda´n och givetvis ska det öppnas en lucka även idag. Denna gång kollar vi in Jesper Holmqvist och alla andra lokala profiler som förgyllt årets säsong med analyser, åsikter och artiklar.En av anledningarna till starten av Lokalfotboll.se var att få fart på intresset och dialogen kring den lokala fotbollen. Att finnas med och skapa konkurrens till redan befintlig media och vara med och sätta fart på såväl nyhetsflöde som debatt. Allt för att hjälpa till och ge en extra skjuts åt spelare, ledare och publik som älskar sporten.

Därför känns det extra kul att titta tillbaka på ett år som går till historien som ett av de mest hårdbevakade någonsin när det gäller fotbollen i västra Skaraborg.
Men vilka har då varit med och bidragit och dragit lasset under 2013?

Ja, förutom klubbar, spelare, ledare och andra intressenter på hemsidor och sociala medier så har det förstås också funnits personer som huserat under mer ordade former. Här på Lokalfotboll.se går tankarna förstås först till straffspecialisten och Skarakaptenen Jesper Holmqvist. Likt ett yrväder dök han upp i SKLT:s Sportpanel 2012 med skarpa åsikter och glimten i ögat. Lokalfotboll.se var därför inte sena med att kontakta Jesper och under ”Lill-lördag med Holmqvist” har han i år levererat sköna inlägg med mycket humor och pricksäkerhet varje onsdag. (Läs alla här)
Nästa år blir vi dock en lokal fotbollsprofil fattigare då Jesper ska studera i Dublin. Men kanske, kanske kommer han tillbaka igen nästa höst. Hur som helst så har du ett sista inlägg att se fram emot på Juldagen. Då sammanfattar nämligen Jesper säsongen på sitt eget unika sätt.

6682618

Vidare bör också NLT-sporten uppmärksammas. Redaktionen har verkligen tagit ett kliv framåt och bjuder nu på webb-TV (se här) och andra saker som förgyller den lokala fotbollen. Frågan är dock bara hur beroende man är av Semir ”Semlan” Hasanbegovic som verkligen ser ut att vara den som drar utvecklingen framåt? Webbredaktören verkar ha ett finger med i spelet i alla nya idéer och har även fungerat som bloggare under året under ”I huvudet på Semlan”. Bra och vettiga åsikter om fotbollen i trakten och intervjuserien där han under året intervjuat lokala spelare och utmanat dessa på ”Ribbtävling” har varit av högsta klass.
I Pontus Pettersson har man också en riktig lokal ”påläggskalv” som har ett brinnande fotbollsintresse. Alltid ett nöje att följa ”PP:s” tankar om den lokala fotbollen.

BKZN1AeCYAA9vaA.jpg-large

Även ute på Skara-schlätta går bevakningen av den lokala fotbollen framåt. Främst tack vare Stefan Albertsson. Stefan har en förmåga att ha en härligt personlig touch på sina artiklar och under ”Gräsrotsnivå” samlar han varje vecka en salig blandning av lokala fotbollshändelser från veckan som gått. Stefan har dragit ett stort lass både med pennan och kameran under året.

Många är de som gjort sitt bästa för att analysera den lokala fotbollen och förhoppningsvis blir det ännu fler till kommande säsong.
Sedan finns det alltid lag och spelare som skulle önska ännu bättre bevakning, men det är bara att inse att det är svårt att hitta en bredare bevakning av ”gärdsgårdsfotboll” än i våra trakter.

Dessutom är medieutrymme precis som med speltid på planen. Det är inget man får och kan ta för givet – utan något man förtjänar.

HUR MINNS DU DEN LOKALA FOTBOLLSBEVAKNINGEN FRÅN SÄSONGEN SOM GICK? KOMMENTERA GÄRNA NEDAN!

 

 

Hela kalendern: (Klicka här)
1: ”Real Söne”, 2: Bråket mellan United och Lundsbrunn, 3: Sandra Lagerbratt, LFK, 4: Tråvad/Larv, 5: Götene ur tvåan, 6: Zlatan-imitatören ”Selle”, 7: Dåliga gräsplaner, 8: Lokala landslagstjejer, 9: Mattias Hofling, Gauthiod, 10: Edsvära / Norra Vånga, 11: Lofa inomhusturnering, 12: SM-silver för Sil i Futsal, 13: Spelare som ”tappar motivationen”, 14: Årets kortaste tränarsejour, 15: Nossebros sorti ur femman, 16: Damettan, 17: Hangelösa, 18: Tung lokal säsong i Allsvenskan, 19: Sammanslagningar, 20: Vimpeln i röva, 21: Tungt 2013 för Varas herrar, 22: Den lokala fotbollspubliken, 23: Den ökade bevakningen

1 tanke på “23 december: ”Kulor, Stjärnor & Julgransfötter”

Lämna en kommentar