ANNONS:
ANNONS:

85-åringen Råda återigen ett lag för fyran

Jo-jo-turen mellan femma och fyran fortsätter.
Nästa år är Rådas herrar tillbaka i division fyra.
– Underbart. Det har gått bättre än väntat hela året, säger Joel Rådberg.

Ni som har koll på den lokala fotbollen känner till att Rådas herrar är ett riktigt ”Jo-jo-lag”. Ena året är det uppflyttning från femman, medan det nästa är degradering från fyran.
Dock var det knappast många som trodde att Råda som tappade en rad tongivande spelare inför säsongen skulle sluta överst i den västra femman detta år.

Men laget fick en bra start på säsongen och blev snabbt ett topplag. Därefter fick man in en rad nya spelare som både breddade och spetsade till truppen ytterligare. Något som gjort att Råda seglat ifrån sina motståndare under höstsäsongen. 15 segrar 3 oavgjorda och bara 3 förluster är facit för ett Råda som i helgen avgjorde via seger mot Arentorp/Helås med klara 5-2.

Gästerna skapade dock nerv i matchen via två reduceringar, men Råda orkade mest och kunde trots en man mindre på slutet, glida ifrån till en klar seger. Något som gjorde att man kunde sätta på sig guldhattarna och förbereda skumpan redan innan slutsignal.
– Underbart att vi är tillbaka. Älskar att spela denna typ av matcher när mycket står på spel. Nu ska vi fira, säger matchens bästa spelare Joel Rådberg.

Och visst blev det firande för Råda hela kvällen och natten lång. Föreningen firade nämligen 85 år på Stadshotellet i Lidköping under kvällen och den förfest som herrlaget bjöd på några timmar innan bäddade förstås för ett än trevligare födelsedagskalas senare på kvällen. 85-åringen är tillbaka i division fyra.

Lämna en kommentar