ANNONS:
ANNONS:

”Sista dagen för oss på Gothia”

Gothia Cup är världens största ungdomscup.
Och deltar gör flera lokala lag.
Ett av dem, Lidköpings FK P16 får du följa här på Lokalfotboll.se

Under vecka 29 är det som vanligt dags för årets nationella händelse i den svenska ungdomsfotbollen. Ja, kanske till och med världens höjdpunkt för fotbollsspelande tjejer och killar.

Världens största ungdomsturnering Gothia Cup går av stapeln i Göteborg och på plts finns även en hel del lokala lag.
Lokalfotboll.se skickade ut en förfrågan om något gäng ville skriva Dagbok från cupen och ta med er läsare på cupäventyret.

Snabbast att höra av sig var killarna i Lidköpings FK P16 och därför kommer du under veckan att få följa killarnas spel i Gothia Cup här på sajten. Skribent är lagets mittfältsmotor Felix Gustavsson och varje dag kommer du att kunna läsa om lagets insatser på och utanför planen och givetvis också få se bilder.


Torsdag: Sista dagen för oss på Gothia

Sista dagen för oss i Göteborg. Idag har vi umgåtts tillsammans i stan och har under dagen hunnit med att se på fotboll, gå på stan och varit på Liseberg.

Vi är nöjda med det vi har presterat i turneringen och märker att vi har mycket att lära. Nya vänner, nya kunskaper och framförallt nya minnen tar vi med oss från några riktigt bra dagar i Göteborg.
Nu blickar vi framåt mot nya utmaningar och ska jobba för att nå våra mål; att vinna både serien och DM.

Onsdag: Amerikanskt motstånd blev för tufft

Idag blev det en tidig väckning. Kl 06.15 blev vi väckta av att tränarna satte på ”Vi bor på landet” i högtalarna. Vi gick upp, käkade frukost och gjorde oss iordning inför matchen som vi skulle spela klockan 09:00. Maryland United FC stod för motståndet.

I början av matchen är Maryland hetare än oss. Först på varje boll och springer mycket mer än oss. Dock skapar vi ett fint anfall och får 1-0, vilket gav oss självförtroende och vi började komma igång med vårt spel. Innan halvlek fick vi även in 2-0. Hela andra halvlek är det vi som styr spelet och efter väldigt fint anfall får vi in 3-0, vilket kom att bli slutresultatet.

Vinsten betydde A-slutspel. 

Klockan 15.20 var det dags för ny match. En akademi från Michigan, USA, stod för motståndet. Vi börjar matchen bra med högt tempo och bra passningsspel. Efter 20 min spelade fick amerikanarna lite turligt in ett mål men vi gav inte upp för det. Vi pressar på bra men får inte in bollen och efter en stund gör amerikanarna 2-0. I början av andra halvleken drar vi även på oss ett rött kort och matchen blir svårare. Vi lyckas reducera när det är 10 minuter kvar men tyvärr räcker det inte hela vägen och vi förlorar till slut matchen med 1-3.

Vi är ändå nöjda över vår insats i turneringen och har lärt oss mycket nytt. Många nyttiga matcher som bevisar att vi har kommit långt, men har fortfarande mycket att lära.


Tisdag: Drömmen om A-slutspel lever

Ytterligare en riktigt härlig dag i Göteborg. Idag hade vi ett lättare träningspass på förmiddagen för att få igång benen efter matchen igår. Träningen bestod av den klassiska ”kvadden” och avslutades med en genomgång av matchen igår samt en nicktävling.

Vinnare av nicktävlingen blev våra tränare Jesper Smedberg och Björn Albinson. Jesper, som spelar i Järpås, var glad att äntligen få vinna någonting.

Vid lunch fick vi besök av NLT. Några blev intervjuade, vissa drog till Coop och några andra trixade. Sedan började uppladdningen inför matchen. Tillsammans gick vi igenom vad vi kunde ta med oss från förra matchen och även vilka saker vi kunde förbättra. Efter Björn hade dragit laguppställningen packade vi våra grejer och begav oss sedan till matchen.

Klockan 16:30 blåstes matchen igång mot Bv Werther och vi börjar matchen bra. Det är en fysisk match med mycket vilja och närkampsspel. Precis innan halvtid skapar vi ett fint anfall och får straff. Aymen Amee förvaltade straffen på bästa sätt och vi gick till pausvila med 1-0. Andra halvleken blev mållös och vi vann matchen. Gött!

Just nu är vi på Liseberg och laddar inför matchen imorgon kl 09.


Måndag: Invigning och premiärförlust

Dagen började med att vi käkade frukost, tog det lugnt och sedan begav vi oss av till Åbyvallen för att kolla in våra andra lag i gruppen. Maryland United FC mot Bv Werther. Sedan åkte vi tillbaka till skolan, käkade lunch och förberedde oss för match mot Lillestrøm SK.

Kl 16.30 blåstes matchen igång och vi var ruggigt taggade. Matchen inleddes i ett högt tempo och Lillestrøm pressade väldigt högt. Det blev en relativt jämn match men Lillestrøm jobbar hårdare än oss och vinner tillslut rättvist matchen med 3-0.

Efteråt åkte vi tillbaka till skolan och käkade och gjorde oss iordning inför invigningen. Sen begav vi oss till Ullevi och såg på en mäktig invigning. Dagen avslutades sedan med gött häng på skolan. Trots förlusten blev det en härlig dag med bra väder och god stämning. Imorgon vankas det ny match, då tyska Bv Werther står för motståndet.


Inför Gothia Cup

Efter en lång väntan är det äntligen dags för Gothia Cup. Klockan 16:00 rullar vi mot Göteborg och Lindome. Framför oss har vi 3 gruppspelsmatcher, måndag till onsdag, och sedan börjar slutspelet onsdag eftermiddag.

Vi kliver in i turneringen med höga förväntningar. Fotbollsmässigt sätter vi ribban högt och siktar mot A-slutspel. På den sociala biten så hoppas vi få erfarenhet samt att sammansvetsa laget ännu mer vilket gör oss starkare både på och utanför planen. Förutsättningarna är bra med en lång vårsäsong bakom oss med mycket träningar och matcher, vilket har resulterat i att vi både leder serien och har avancerat långt i DM.

Det ska bli riktigt spännande att se hur vi står upp mot de internationella lagen då vi vet att vi inom Västergötland är ett av de bättre lagen. Vi är ruggigt taggade inför den kommande veckan och hoppas på att den ska bli så bra som möjligt.

Sista träningen inför Gothiaveckan.


 

 

Lämna en kommentar