ANNONS:
ANNONS:

Albin kan vara ett av seriens bästa nyförvärv

En lokalt intressant norrserie.
Vi pratar förstås om herrarnas division fyra.
Här en sammanfattning vad som hänt hos de lokala lagen det senaste.

Med bara dagar kvar av årets Frimånad så har det blivit dags att sammanfatta vad som hänt i de olika divisionerna.
Våra lag i förbundsserierna brukar få och har fått rubrikerna även tidigare så därför lägger vi nu fokus på distriktsserierna och först ut är herrarnas division fyra. Här kommer en kort sammanfattning vad som hänt i våra lokala lag den senaste tiden.

Och kör vi alfabetisk ordning så börjar vi med Ardala där laget fått in rutinerade målvakten Kristoffer Sundén från Hangelösa. Det snackades länge om att ”Krille” ville spela med kompisar som bland annat Peter Linde och nu blir alltså så fallet.
Med Sundén i laget befästs givetvis förväntningarna kring Ardala som ett topplag även i division fyra. Laget har även fått in Marcus Persson från Hangelösa. Även han bekant med flera av Ardalas spelare sedan tidigare.


ENV näst på tur och starkast bland nyförvärven lyser förstås Albin Wemmert. Den kvicke yttermacken/yttermittfältaren bor visserligen på västkusten, men har tänkt att spela så mycket som möjligt med moderklubben. Håller han samma fina form som i år med Gauthiod är han ett av seriens allra bästa nyförvärv och lär kunna servera brorsan Alfred Wemmert och Per Westerberg med en och annan ”macka”.
Vi noterar också ynglingen Vilmer Karlsson från Tråvad/Larv in i lagets seniortrupp och att Erik Forsblad som vi tidigare skrivit om återvänder till Gauthiod.


Råda näst på tur av de lag som fått in nya spelare det senaste. Och här handlar det om en trio spelare som är klara för spel i grönvitt.
Först ut var mittfältaren Philip Andersson från Corner.
– En välutbildad och bollsäker mittfältare som redan visat bra klass på både träning och match. Han blir en bra tillgång för oss, säger tränare Håkan Lindeberg om nyförvärvet.

Philip dock inte ensam att komma från Corner. Rådasonen Anton Åkesson som spelat på Stenportsplan i år väljer nämligen att återvända till Rådavallen. Den tidigare målsprutan har tagit ett kliv ner i banan och har de senaste åren huserat mest på mitten. Minns dock att han höl på att ställa till det för sin moderklubb när han snyggt kvitterade för Corner i slutsekunderna när lagen möttes i höstas. Nu hoppas Råda bollarna istället sitter i ”rätt” mål.

Sista namn att kliva in i truppen är Rasmus Andersson Möller. Anfallaren från Levene Skogslund har tränat med laget sedan säsongen slutade och är sugen på spel i division fyra.
– I Rasmus får vi en bollmottagare som hela tiden gör det jobbigt för motståndarförsvaret, förklarar Anders Andersson från klubbens fotbollssektion.

Om det är Andreas Bloms plats Rasmus ska fylla återstår att se, men Blom som i år kom från Nossebro till Råda har tappat motivationen för spel i division fyra och väljer istället en roll som spelande assisterande tränare i Emler Fåglum som han även tidigare representerat.


Sist ut av lagen som omsatt spelare det sista är Skara. Laget får in ett mycket vasst nyförvärv när Alexander Hambäck återvänder till klubben. Mittbacken har efter flytten från Skara representerat Götene och Lundsbrunn. Och i Lundsbrunn den senaste säsongen har han varit den sammanhållande länken i division fyra-klubbens försvar.


Har det hänt något mer i våra lokala division fyra-klubbar som vi inte känner till? Kommentera gärna nedan eller i rutan till vänster.

Lämna en kommentar