ANNONS:
ANNONS:

Allt från helgens damfotboll

LFK tappade sin allsvenska plats.
Men i damtvåan ångar nykomlingarna LHK och Vinninga på.
Här allt du behöver veta om helgens lokala damfotboll.


ELITETTAN

Kvarnsveden – Lidköpings FK 2-1
Mål LFK: Sandra Lagerbratt

Kommentar:
LFK hade i lördags chansen att hänga av tabellfyran Kvarnsveden från en allsvensk plats, men om LFK hade med sig marginalerna i vårens möte, så hade Kvarnsveden dem med sig denna gång. Hemmaledning i den första halvleken, men LFK kvitterade genom Sandra Lagerbratt som satte årets 19:e mål. Därefter hade LFK också gott om chanser till fler mål, men skärpan i avslutningen fanns inte riktigt denna eftermiddag.

Istället var det Kvarnsveden som var tvungna att gå framåt och i matchens sista minut lyckades man nicka in segermålet. Ett mål som innebär att man hakar på toppen och att LFK hastigt och mindre lustigt nu bara är tabelltrea. I nästa omgång väntar nytt toppmöte när KIF Örebro gästar Framnäs.


DIVISION 1 NORRA GÖTALAND

Gauthiod – Rynninge 0-1

 

Kommentar:
Gauthiods mål är under hösten att hamna topp 4 och i söndags fanns det goda chanser att ta sig upp på en fjärdeplats när laget mötte nästjumbon Rynninge. Men hemmalaget svarade för en ganska blek insats och istälet var det gästerna som med matchens enda mål i början av den andra halvleken vann matchen.

Gauthiod hade ett par gyllene lägen att kvittera. Inte minst på straff, men då brände annars duktiga Josefin Andersson. Nya tag nästa helg för Gauthiod som då ska till Värmland för att ta sig an tabelljumbon Torsby.


DIVISION 2 NORRA GÖTALAND

Frisco – Råda 7-2
Mål Råda: Malin Andersson, Wilma Gustafsson

LHK – Arentorp/Helås 2-0
Mål LHK: Jennie Dahlqvist 2


Fristad/Borgstena/Sparsör – Sil 1-0

Falköpings KIK – Vinninga 1-1
Mål Vinninga: Lisa Johansson

Kommentar:
Serieledande Frisco blev för tuffa för Råda i helgen och redan nästa veckoslut kan faktiskt Frisco säkra seriesegern via en seger borta mot LHK. Ett LHK som i helgen vann med 2-0 mot tabelljumbon Arentorp/Helås.

Just Arentorp/Helås slåss som bekant med duon Sil och Ulvåker om att undvika nedflyttning och just nu skiljer två poäng upp till säker mark för Arentorp/Helås.

Nykomlingen Vinninga fortsätter att imponera. Under måndagskvällen gästade man tabelltvåan Falköpings KIK och via ett mål i matchens sista minut genom Lisa Johansson fixade man en skön poäng.DIVISION 3 ÖSTRA

Skara – Våmb 2-5
Mål Skara: Arafo Joundy Beker, Jasmin Hernandez

FIK/EF/Nossebro – Axvall 2-0
Mål F/E/N: Ellen Ölander, Michaela Sperring

Fagersanna/Mölltorp Brevik – Mellby 7-0

IFK Värsås – Levene Skogslund 3-2
Mål LS: Halina Fritsch, Sara Olsson Jalo

Vedum – Hörnebo 2-1
Mål Vedum: Matilda Fransson 2

Kommentar:
Vi börjar med att konstatera att Mellby får börja om i division fyra nästa säsong. Förlusten i helgen innebär att man kommer att sluta på nedflyttningsplats i den östra trean. Om något mer lokalt lag kommer att följa efter återstår att se, men trion Axvall, Skara och Levene Skogslund riskerar alla att i alla fall få kvalspela för att hänga kvar.

Vedum och FIK/EF/Nossebro är de två lokala lagen som gör upp om att hamna topp 4. Något som kan komma att avgöras om två omgångar då lagen möts.


DIVISION 4 NORRA

Rackeby/Kållandsö – Björsäter 3-0
Mål R/K: Sandra Orrbén, Emmy Holmqvist, Julia Svensson

Kommentar:
Det kommer fortsatt att krävas mycket för att Rackeby/Kållandsö ska få kvalspela till division tre, men i helgen tog man en nödvändig seger hemma mot tabelljumbon Björsäter. Segern var aldrig i fara och nu får laget sikta på full pott i de resterande matcherna och samtidigt få lite hjälp om andraplatsen ska bärgar.


DIVISION 4 VÄSTRA

Saleby/Järpås – JK10 0-8
Mål JK10: Kajsa Carlsson 3, Emma Berntsson 2, Klara Svensson, Natalie Andersson, Caroline Wall

IFK Emtunga – IFK Trollättan 7-0
Mål Emtunga: Matilda Lindhult 2, Jeanette Nilsson 2, Maja Larsson, Sofie Lagergren, Elvira Hjärner Sahlin

Kommentar:
Duon JK10 och Emtunga gjorde vad man skulle den gångna helgen. Storsegrar för båda lagen mot Saleby/Järpås respektive IFK Trollhättan och målskillnaden bättrades på rejält. Östadkulle är fortfarande lagret att slå och just Emtunga har sista chansen kommande helg när lagen drabbar samman.


Lämna en kommentar