ANNONS:
ANNONS:

Allt från helgens damfotboll

Allsvenskan allt längre bort för Lidköpings FK.
Men längre ner i seriesystemet var det mer glädjande lokala resultat.
Här allt du behöver veta om helgens lokala damfotboll.


ELITETTAN

Assi – Lidköpings FK 1-0

Kommentar:
Årets längsta bortaresa väntade i helgen för damerna i Lidköpings FK. Buss till Arlanda, flyg till Luleå och sedan buss till Kalix för match mot Assi.
Tre poäng förstås nödvändiga för att haka på i toppstriden, men det gick inte som Kjell Larsson och hans tjejer önskade. Trots stort spelövertag i den första halvleken ville bollen inte in och just målskyttet är parodiskt nog just det som inte fungerar för seriens annars målgladaste lag.

Matchens enda mål kom i slutet av den första halvleken då ett inlägg från höger hamnade hos en Assianfallare som vräkte in 1-0.
Andra halvlek blev inte lika välspelad som den första för LFK:s del och trots en del bra chanser fick man lämna Norrland utan några poäng. Fyra poäng är nu avståndet upp till KIF Örebro på en allsvensk plats.


DIVISION 1 NORRA GÖTALAND

Gauthiod – Skoftebyn 3-2
Mål Gauthiod: Sigrid Verngren, Josefin Andersson, Stina Högemark

Kommentar:
Fri entré hade lockat närmare 600 personer till Lunnevi för att se lördagens derby mot Skoftebyn. Gästerna i störst poängbehov då man kämpar kring nedflyttningsstrecket. Detta mot ett Gauthiod som kunde spela mer avslappnat.

Gauthiodbekanta Mirjam Bader gav gästerna ledningen omgående, men innan halvlek hade Gauthiod både kvitterat och tagit ledningen. Man var också det bättre laget matchen igenom, men trots detta blev det en hård kamp om poängen. Först i matchens 83:e minut kunde Stina Högemark sätta 3-2 vilket också blev slutresultatet. Målsättningen med en topp 4-placering finns således fortfarande inom räckhåll.


DIVISION 2 NORRA GÖTALAND

Råda – Sil 4-0
Mål Råda: Malin Andersson 2, Amanda Reinhardt, Sanna Sabel

Ulvåker – Vinninga 0-3
Mål Vinninga: Lisa Johansson, Sara Andersson, Sofia Lööf

Falköpings KIK – Arentorp/Helås 3-2
Mål A/H: Moa Hötomt 2

Kommentar:
Lokalt möte mellan Råda och Sil, men det var inget snack om att det var Råda som var det bättre laget under söndagskvällen. Andra raka segern för Råda som fått fart på målskyttet i säsongens ”elfte timme”. Vinninga lär dock bli bästa lokala lag i denna serie och nykomlingen gjorde återigen en stark andra halvlek och rann ifrån till 3-0 borta mot nästjumbon Ulvåker.

Det resultatet tackade också Arentorp/Helås för. Tabelljumbon har därmed fortfarande chansen till nytt kontrakt och formen ser ut att vara uppåtgående. Borta mot Falköpings KIK gjorde man en bra insats, men närmare än två sena reduceringsmål kom man inte denna gång.DIVISION 3 ÖSTRA

Axvall – IFK Värsås 3-3
Mål Axvall: Nellan Hagman, Linn Falk, Andrea Verona Grönberg

Levene Skogslund – Fagersanna/Mölltorp-Brevik 3-0
Mål LS: Sara Olsson Jalo, Anna Ivehag

Skultorp – Mellby 10-0

Vedum – Främmestad/EF/Nossebro 3-3
Mål Vedum:
Mål FIK/EF/N:

Skara – Jula 9-0
Mål Skara: Arlinda Sagonjeva 3, Jennie Wennerdahl 3, Linnea Gillberg, Linnéa Ekström Engh, Yasmin Garcia Johansson,

Kommentar:
En omgång återstår av den östra damtrean och man kan lugnt säga att det togs otroligt viktiga lokala poäng under helgen som gick. Axvall mötte tabelltrean Värsås och via två sena mål lyckades man fixa en poäng.
En poäng som innebär att man lyfte från kvalplats upp till säker mark och att man nu har allt i egna händer inför avslutningen. Det samma gäller Skara som slog tillbaka Jula med 9-0. Ett resultat som också innebär säker mark inför avslutningen.

Högre upp i tabellen konstaterar vi också att det kommer bli FIK/EF/Nossebro som troligtvis blir bästa lokala lag. Underläge 2-0 vändes till ledning 3-2 borta mot Vedum. Men hemmalaget kvitterade och hade bud på fler mål. 3-3 innebär dock att FIK/EF/Nossebro lär hålla undan och sluta fyra i serien.


DIVISION 4 NORRA

Rackeby/Kållandsö – Töreboda 6-1
Mål R/K: Carolina Dagobert 2, Anna Berge 2, Sandra Orrbén , Stina Rask

Kommentar:
Chansen till kvalspel finns kvar för Rackeby/Kållandsö som stod för en fin 9-mannainsats i helgen. 1-0 i halvlek mot tabelltvåan Töreboda blev till sist klara 6-1 och nu skiljer bara två poäng mellan lagen inför den avslutande omgången. Då gästar Rackeby/Kållandsö tabellfyran Gullspång/Hova/Weimer, medan Töreboda ska ta sig an obesegrade serievinnarna Moholm på bortaplan.


DIVISION 4 VÄSTRA

Sjuntorp – JK10 2-4
Mål JK10: Kajsa Carlsson, Natalie Andersson, Emma Berntsson, Klara Svensson

Saleby/Järpås – Östadkulle 0-10

Kommentar:
Chansen till kvalspel lever för JK10 då laget efter en stark andra halvlek besegrade Sjuntorp på bortaplan med 4-2. Men ska laget få kvalspelalär det behövas hjälp från Åsaka som möter tabelltvåan Östadkulle i den sista omgången.

Det mesta talar också för att det kommer att sprutas segerskumpa på Mossbrott kommande lördag. IFK Emtunga tar då emot jumbon Saleby/Järpås och en seger där innebär division tre-spel nästa år för de vitblå.


Lämna en kommentar