ANNONS:
ANNONS:

Allt från helgens damfotboll

Blytung helg både för LFK och Arentorp/Helås.
Men Vinninga bästa lokala lag i division två.
Här allt du behöver veta om helgens lokala damfotboll.


ELITETTAN

Lidköpings FK – Kungsbacka 1-3
Mål LFK: Sandra Lagerbratt


Kommentar:
Var det biljetten till Allsvenskan som rycktes bort under lördagseftermiddagen? Ja, det mesta talar för detta då LFK inte mäktade med serieledande Kungsbacka på hemmaplan. En jämn första halvlek slutade ändå med 0-2 på resultattavlan då det var gästerna som utnyttjade sina lägen, medan LFK missade ett gäng med kanonlägen.
Reducering av Sandra Lagerbratt (hennes 20:e för året) i den 72:a minuten, men istället för en kvittering lobbade Kungsbacka in 3-1.

Kungsbackas chanser till allsvenskt spel 2019 är nu mycket stora, medan LFK:s mer eller mindre försvann. På förhand en fantastisk bedrift med en topplacering, men i helgen var det knappast någon tjej i LFK som var glad åt tabellplaceringen.


DIVISION 1 NORRA GÖTALAND

Gauthiod – Qviding 0-1

Kommentar:
Det blev ingen topp 4-placering som var höstmålet för Gauthiod. Istället innebar 0-1 i den sista matchen mot Qviding en sjundeplats i en jämn tabell. Detta hela 20 poäng efter serieledande Rössö, men också 16 poäng ner till lagen under nedflyttningsstrecket.

Gauthiods höst har som bekant varit stark, men i den avslutande matchen ville bollen inte in. Trots flera bra lägen fanns inte den rätta kvalitén i avsluten och istället var det gästerna som gjorde matchens enda mål fem minuter från slutet.


DIVISION 2 NORRA GÖTALAND

Ulvåker – Arentorp/Helås 1-1
Mål AH: Charlotta Norberg

Frisco – Sil 2-0
Mål Sil: Felicia Ljung 2

Fristad/Borgstena/Sparsör – LHK 0-3
Mål LHK: Jennie Dahlqvist, Frida Karlsson, Mill Eriksen

Råda – IFK Tidaholm 7-5
Mål Råda: Malin Svensson, Malin Andersson, Amanda Reinhardt, Stina Thomsen, Sofia Karlsson, Wilma Gustafsson, Lina Larsson

Vartofta – Vinninga 1-4
Mål Vinninga: Wilma Olausson, Stina Ivarsson Persson, Sofia Lööf, Sara Andersson

Kommentar:
Vinninga tog en otroligt fin säsong i mål på bästa sätt och slutade till sist trea under debutsäsongen i division två. Detta före en annan nykomling som också gjort en fantastiskt fin säsong. LHK tabellfyra efter en seger i sista matchen. Även Råda avslutade säsongen på bästa sätt med en seger och slutade till sist sexa.

Det var den övre halvan av tabellen det, men tittar vi på den undre så hittar vi både glädje och sorg efter den sista omgången. Sil på en niondeplats nöjda med ett nytt kontrakt inspelat, medan Arentorp/Helås hade en mindre kul helg. Borta mot Ulvåker var man tvungt att vinna för att få fortsätta i division två, men ett insläppt mål nio minuter från slutet innebar att Ulvåker höll undan. Arentorp/Helås i division tre nästa säsong.


 

 

Lämna en kommentar