ANNONS:
ANNONS:

Allt från helgens damfotboll

Gauthiod fortsätter att visa fin höstform.
Och LHK vann heta derbyt i tvåan borta mot Sil
Här allt du behöver veta om helgens lokala damfotboll.


ELITETTAN

Lidköpings FK – Ljusdal 1-1
Mål LFK: Sandra Lagerbratt

Kommentar:
Det blev 3-3 när LFK gästade Ljusdal i premiären av Elitettan och även om de båda lagen sedan dess tagit två olika vägar i tabellen blev det ännu en tuff match för serieledande LFK.
Hemmalaget fick inte till det tryck i spelet man fått det senaste och Ljusdal kunde i en rätt sömning match stå upp bra. Ändå var det Sandra Lagerbratt som satte 1-0 till LFK, innan gästerna kvitterade i den andra halvleken. Krysset innebär att lagen bakom knappar in, men LFK är i fortsatt serieledning.


DIVISION 1 NORRA GÖTALAND

Gauthiod – Qbik 5-0
Mål: Sofia Olsson, Elin Olofsson, Stina Högemark, Anna Ahlstrand, Josefin Andersson


Kommentar:
Det är uppenbart att Gauthiods damer verkligen har hittat formen. Hemma mot ex-allsvenska Qbik var det aldrig något snack och hemmalaget dominerade redan från start i en match där det mesta stämde. Förlösande blev dock två snabba mål precis innan halvtidsvilan och i den andra halvleken var det aldrig någon tvekan kring vilket lag som var bäst.
Gauthiod visserligen kvar som sexa i tabellen, men helt plötsligt känns det inte längre som en omöjlighet att laget ska kunna vara med och fightas om en tredjeplats.


DIVISION 2 NORRA GÖTALAND

Sil – LHK 1-4
Mål A/H: Amanda Staberg
Mål Sil: Ella Assarsson, Mill Eriksen, Jennie Dahlqvist, Hanna Johansson

Vinninga – Arentorp/Helås 1-0
Mål Vinninga: Sara Andersson

Kommentar:
Derbyt mellan Sil och LHK lockade en fin publiksiffra och dessa fick se Sil rivstarta matchen och göra 1-0. Men sen var det mest LHK för hela slanten och gästerna kunde till sist vinna med 4-1 och befästa titeln som kommunens bästa damlag.
Före LHK i tabellen hittas dock Vinninga som fortsätter att vara oslagbara på hemmaplan. 1-0 hemma mot Arentorp/Helås där Sara Andersson gjorde matchens enda mål. Gästerna som stod upp bra i matchen får dock gå in i denna vecka som tabelljumbo då Ulvåker vann och klev upp på säker mark.


DIVISION 3 ÖSTRA

Levene Skogslund – Vedum 1-4
Mål LS: Anna Ivehag
Mål Vedum: Matilda Fransson 2, Charlotte Inedahl, Lorraine Otterborg

Våmb – Axvall 2-1
Mål Axvall: Andrea Verona Grönberg

Kommentar:
Mycket känns redan avgjort i den östra trean där de lokala framgångarna har uteblivit. En kamp om vilket som blir bästa lokala lag kvarstår dock och i den kampen vill Vedum inte ge sig. Klar seger i bortamötet med Levene Skogslund.
Det mesta talar också för att Axvall kommer att få en lång höstsäsong. Kvar på negativ kvalplats efter att så när fixat en poäng borta mot tabelltvåan Våmb.


DIVISION 4 NORRA

Töreboda – Rackeby/Kållandsö 4-3
Mål R/K: Sabina Westerling, Stina Rask, Marlene Andersson

Kommentar:
Ännu en 4-3-förlust för Rackeby/Kållandsö. Men denna helg sved det nog extra mycket då man hade 3-1 borta mot tabelltvåan Töreboda med en halvtimme kvar att spela. Men då hände något och hemmalaget lyckades till sist vända matchen med ett gäng snabba mål. Förlusten innebär att Rackeby/Kållandsö kommer allt längre ifrån en kvalplats till division tre.


DIVISION 4 VÄSTRA

Sjuntorp – Saleby/Järpås 2-0

Kommentar:
Ännu en förlust för nästjumbon i den västra fyran Saleby/Järpås. Tabelltrean Sjuntorp blev för svåra och vann med 2-0. Nu gäller det för Stefan Bergs tjejer att poängen börjar trilla in så att man kan undvika en sista plats. Någon annan målsättning ser det just nu ut inte att kunna bli.


Lämna en kommentar