ANNONS:
ANNONS:

Allt från helgens herrfotboll

Arentorp/Helås vann seriefinalen mot Annelund.
Och Gauthiod fixade åttonde raka segern.
Här en sammanfattning av helgens lokala herrfotboll.


DIVISION 2 NORRA GÖTALAND

IK Gauthiod – IFK Uddevalla 2-1
(referat Gauthiod)
Mål Gauthiod: Wiktor Wersén, Valon Gashi

 

Kommentar:
Finliret fortsätter att utebli, men det gör inte trepoängarna. Hemma mot IFK Uddevalla blev det som väntat jämt och tufft. Duellerna avlöste varandra i ett och det var Gauthiod som var starkast i den första halvleken när man gjorde 1-0 på en målvaktsretur och 2-0 på straff.
Inte lika övertygande spel i den andra halvleken, men man lät ändå gästerna bara att reducera vilket innebar 2-1 och fortsatt jakt på Karlstad BK och FC Trollhättan.


DIVISION 3 MELLERSTA GÖTALAND

Lidköpings FK – Holmalund 2-2
Mål LFK: Egzon Kraniqi, Kristoffer Bohrén

IFK Tidaholm – Götene – Gerdsken 0-1


Kommentar:
Resultaten gick med serieledande LFK denna omgång, men hemma mot Holmalund lyckades man inte vända detta till sin fördel. 2-2 kändes som en seger för hemmalaget som inte var på tårna och det var en inhoppande Kristoffer Bohrén som räddade poängen.
Även i Tidaholm blev det oavgjort när Götene gästade tabelltvåan och knep en viktig poäng i det som ser ut att bli ett riktigt getingbo i tabellens bottenskikt.


 

DIVISION 4 NORRA

IFK Hjo – Råda 2-2
Mål Råda: Kasper Andersson, Robin Kvick

Främmestad – Falköpings FK
Mål Främmestad: Emil Olesen, Sebastian Johansson

Skara – Ekedalen 4-1
Mål Skara: Jakob Söderberg 2, Ekrem Ibrasimovic, Lukas Lilja

ENV – Skultorp 5-2
Mål ENV: Alfred Wemmert 2, Per Westerberg 2, Albin Wemmert

IFK Mariestad – Vara 5-2
Mål Vara: Sebastian Nilsson, Linus Malmberg

Fagersanna – Ardala 1-5
Mål Ardala: Peter Linde 2, Edvin Berntsson, Viktor Berntsson, Mikael Mörk

Kommentar:
Det är uppenbart att seriesegern står emellan Främmestad och Ardala i den norra fyran och med tanke på lagens form och målskörd talar det just nu för att kanske båda lagen får en direktplats till division tre.
Mer ovisst vem som tar tredjeplatsen, men Skara är definitivt en kandidat. Klar seger mot Ekedalen och nu jagar man Hjo som kvitterade i slutminuterna mot ett Råda som gjorde en fin insats på Guldkroksvallen.

Ur lokalt perspektiv ser det just nu ut som att Råda och ENV är lagen som kämpar för ett nytt kontrakt. ENV fortsatt målglada via 5-2 mot Skultorp. Tyngre för Vara som givetvis också jobbar för nytt kontrakt. Borta mot IFK Mariestad fick man dock ge sig med klara siffror och därmed vann IFK Mariestad tredje raka segern och jagar lagen på säker mark.


DIVISION 5 VÄSTRA

Trässberg – Sjuntorp 0-1

Trollhättan Syrianska – Lundsbrunn 2-0

Edet – Kinne Vedum 0-0

FC Corner – Trollhättans FK 0-4

Kommentar:
Inte ett enda lokalt mål i den västra femman denna helg när fyra matcher gick av stapeln. Givetvis en missräkning av samtliga lag, men Kinne Vedum var nöjdaste laget då man tog årets första bortapoäng mot Edet. En poäng som innebär att man knappar in på lagen ovanför kvalstrecket.
Övriga lokala lag kammade noll även i poängkolumnen denna helg och lag som Corner och Trässberg blir allt mer indragna i kampen om nytt kontrakt.


DIVISION 5 MELLERSTA

Nossebro – Vedum 3-1
Mål Nossebro: Rickard Gunnarsson 2, Peter Mogren
Mål Vedum: Tim Wedner

Kommentar:
Det blev Nossebro som tog upp jakten på kvalplatsen till division fyra. Detta via 3-1 i derbyt mot Vedum. Gästerna tog dock ledningen i matchen och behöll den samma till halvtidsvilan.
Nossebro vaknade dock till ordentligt i den andra halvleken och rutinerade duon Peter Mogren och Rickard Gunnarsson fixade tre poäng och segersång på Brovallen.


DIVISION 6 LIDKÖPING

Varnhem – Rackeby 0-3
Mål Rackeby: Gustav Sondén 2, Ulf Johansson

Järpås – Saleby 2-1
Mål Järpås: Pontus Algotsson
Mål Saleby: Philip Ahlstrand, Sebastian Fransson

JK10 – Kållandsö 9-0
Mål JK10: Jakob Berggren 2, Anton Hjalmarsson, Olof Åkesson, William Oskarsson, Hampus Svensson, Nasim Heidari, Tony Berntsson, Najib Ibrahimi

Kommentar:
Det fortsätter att vara jämt i toppen av Lidköpingssexan, men Järpås såg i helgen ut att gå på pumpen hemma mot Saleby. Först på övertid lyckades man både kvittera och fixa tre poäng. Snacka om viktigt!
Leder serien gör dock JK10 som i helgen passade på att bättra på målskillnaden. 9-0 mot ett reservbetonat Kållandsö gör att man befäster serieledningen med sex omgångar kvar att spela.
Noterar gör vi också att Rackeby vann jumbomötet mot Varnhem. 3-0 innebär att det är Varnhem som nu får jaga för att undvika sistaplatsen.


DIVISION 6 FALKÖPING

Arentorp/Helås – Annelund 4-1
Mål A/H: Robin Särud 2, Victor Lindelöf, Andreas Johansson

Södra Härene – IFK Emtunga 3-2
Mål Emtunga: Alfred Larsson, Albin Fritz Lundell

Elmer-Fåglum – Tråvad/Larv 3-0
Mål EF: Andreas Blom, Mohammad Haidari

Kommentar:
Vild glädje på Kedumsvallen när Arentorp/Helås tog över serieledningen i Falköpingssexan. Laget kopplade tidigt greppet mot obesegrade Annelund och en het Robin Särud gjorde två mål och såg till att laget nu är sju matcher från division fem.
I och med segern öppnade det också upp för jagande Emtunga och Tråvad/Larv, men inget av lagen kom upp i normal standard vilket innebar noll poäng.
Tråvad/Larv förlorade i sin match mot Elmer-Fåglum som därmed tog säsongen första seger och därmed lämnade jumboplatsen.

Lämna en kommentar