ANNONS:
ANNONS:

Allt från helgens lokala damfotboll

LFK kryssade mot KIF Örebro inför storpublik,
Och i den västra fyran är Emtunga nu nära seriesegern
Här allt du behöver veta om helgens lokala damfotboll.


ELITETTAN

Lidköpings FK – KIF Örebro 1-1
Mål LFK: Sarah Michael

Kommentar:
Nästan 800 personer hade kommit till Framnäs fö att i höstsolen se LFK ta tillbaka en topp 2-placering i Elitettan. Det började också bra när Sarah Michael fixade 1-0 redan efter 15 minuter för ett LFK som verkligen såg inspirerade ut denna eftermiddag.

Men ett målvaksmisstag av säsongens överraskning Sara Alexandersson gav kvittering för gästande KIF Örebro vilket också blev halvtidsresultatet.
Andra halvlek blev sedan ett ställningskrig där också båda lagen skapade chanser till tre poäng. Men båda fick till sist nöja sig med en poäng vardera och LFK:s tredjeplats i tabellen kvarstår med sex matcher kvar att spela.


DIVISION 1 NORRA GÖTALAND

Torsby – Gauthiod 2-5
Mål Gauthiod: Sigrid Verngren 2, Josefin Andersson 2, Stina Österberg

 

Kommentar:
Säsongens längsta bortamatch för Gauthiod, men redan när man klev ut ur bussen visade man att man var taggade till tusen. Mellan matchminut 16 och 30 hade man sedan på ett snabbt och effektivt sätt avgjort matchen mot tabelljumbon Torsby.

Gauthiod satte nämligen hela fem mål på denna tid och resten av matchen blev således en transportsträcka innan man med en 5-2-seger kunde sätta sig i bussen och åka hem till Västergötland igen. I nästa omgång väntar serieledande Rössö för grästorpstjejerna.


DIVISION 2 NORRA GÖTALAND

Vartofta – Råda 0-6
Mål Råda: Sofia Karlsson 3, Wilma Gustafsson, Alice Quasters, Emelie Frick

Vinninga – Fristad/Borgstena/Sparsör 4-1
Mål Vinninga: Klara Ahlström, Stina Ivarsson Persson, Lisa Johansson, Alice Persson

Sil – Ulvåker 3-0
Mål Sil: Jessica Pettersson, Maria Ljung, Olivia Sjöberg

LHK – Frisco 0-7

Kommentar:
Friscopojkarna är klara seriesegrare i division två norra Västergötland. Det stod klart sedan laget vunnit komfortabelt mot LHK under helgen.
De andra lagen får jobba för en så fin tabellplacering som möjligt och det ser i skrivande stund ut som att Vinninga är det lokala lag som kommer att placera sig bäst. Ny seger i helgen.

Mer spännande i botten just nu där Sil under helgen tog ett stort steg mot nytt kontrakt via en seger med 3-0 mot Ulvåker.
Något som nog också gladde tabelljumbon Arentorp/Helås som ligger två poäng bakom Ulvåker och har kvar att möta nästjumbon.DIVISION 3 ÖSTRA

FIK/EF/Nossebro – Skultorp 1-7
Mål FIK/EF/N: Michaela Sperring

Mellby – Axvall 0-3
Mål Axvall: Andrea Verona Grönberg, Hilda Jakobsson

Hörnebo – Skara 2-0

Levene Skogslund – Våmb 1-1
Mål LS: Malin Svensson

Jula – Vedum 4-1
Mål Vedum: Josefine Thunborg Larsson

 

Kommentar:
Även den östra trean är avgjord. Kanske den i och för sig varit redan tidigare, men nu står det hur som helst helt klart att Skultorp via 20 (!) raka segrar är klara för division två nästa säsong.

Just toppstriden är inget våra lokala lag är inblandade i, utan en fjärdeplats är det som FIK/EF/Nossebro och Vedum får slåss om.
Nej, mer spännande är det kring vilket lag som tvingas kvala sig kvar. Axvall tog i helgen en viktig seger ifrån den negativa kvalplatsen och istället är det Skara som trillat ner på den samma. Detta via bortaförlust i ”sexpoängsmatchen” mot Hörnebo. Fortsatt spänning att vänta under de två sista omgångarna.


DIVISION 4 NORRA

Tymer/Tidavad – Rackeby/Kållandsö 1-5
Mål R/K: Sandra Orrbén, Stina Rask, Julia Svensson, Rebecka Tengbom, Tova Pettersson

Kommentar:
Rackeby/Kållandsö tog en helt nödvändig seger borta mot Tymer/Tidavad i helgen och fortfarande lever drömmen om en kvalplats till division tre.
Nästa helg möter man nämligen tabelltvåan Töreboda på hemmaplan. Ett Töreboda som också i den sista omgången har kvar att möta obesegrade serieledarna i Moholm.
Två segrar är hur som helst ett måste för Rackeby/Kållandsö i de två sista matcherna.


DIVISION 4 VÄSTRA

JK10 – Åsaka 9-0
Mål JK10: Kajsa Carlsson 5, Natalie Andersson, Alma Lundqvist, Caroline Wall, Emma Berntsson

Östadkulle – IFK Emtunga 0-2
Mål Emtunga: Linnea Magnusson, självmål

IFK Trollhättan – Saleby/Järpås 1-1
Mål SJ: Ellen Ivarsson

Kommentar:
Emtunga var helgens stora vinnare i och med seger i seriefinalen mot Östadkulle. Laget är nu uppe i serieledning och två segrar mot Halvorstorp och Saleby/Järpås kommer att ta laget till division tre.

JK10 just nu tabelltvåa, men man behöver hjälp för ett behålla denna placering då Östadkulle har en match mindre spelad och kan gå förbi.


Lämna en kommentar