ANNONS:
ANNONS:

Allt från helgens lokala fotboll

Vinninga vann toppmötet i Lidköpingssexan.
Men damerna i LFK förlorade ännu en tidig seriefinal.
Allt från helgens lokala fotboll hittar du här.

Ännu en fotbollshelg har passerat och vi på Lokalfotboll.se har som vanligt gjort vårt bästa för att hålla dig uppdaterad om vad som hänt under helgen och nedan hittar du resultat, målskyttar, intervjuer, bilder och referat.


DIVISION 2 NORRA GÖTALAND

Lidköpings FK – FBK Karlstad 1-1
Mål LFK: Elias Lindell

IK Gauthiod – FC Trollhättan 1-1 (referat Gauthiod) (referat FCT)
Mål Gauthiod: Albrim Demaliljaj

Kommentar:
Helt okej med en poäng i derbyt mot Trollhättan, men för att utmana ordentligt i toppen hade Gauthiod behövt en trea. 1-1 efter en kvittering av Albrim Demaliljaj var nog i ärlighetens namn ett rättvist resultat inför ögonen på hela 739 personer.

Även på Framnäs slutade matchen 1-1. Gästerna hade 1-0 och låg på för tvåan innan Elias Lindell kunde kvittera efter att en inläggstoutch ställt FBK-målvakten. I slutet var det två lag som jagade tre poäng, men alltså fick nöja sig med en vardera.


DIVISION 3 MELLERSTA

Götene – IFK Tidaholm 0-1
Mål Götene: Patric Norismaa

Kommentar:
Efter fyra raka förluster tog Götene äntligen en trepoängare. Efter en jämn tillställning i Tidaholm kunde Götene utnyttja ett tveksamt målvaktsingripande i den 78:e matchminuten. Patric Norismaa högst på ett långt inkast och seger för Götene som haft en tung period, men nu förhoppningsvis kan blicka uppåt igen.


DIVISION 4 NORRA

Tidaholms G&IF – ENV 1-0 (referat TG&IF)

Vara – Lundsbrunn 3-2 (referat Vara)
Mål Vara: Oskar Johansson, Gustav Ejdestig, Robert Barkin
Mål Lundsbrunn: Noah Tesfaye Berhane, Henok Tesfaye Berhane

Kommentar:
Åsarp/Trädet ser ut som den solklara seriefavoriten, men bakom ser det otroligt ovisst ut i den norra fyran. Alla lag slår alla och ingen imponerar riktigt och visar ordentlig stabilitet. ENV är just nu inne i en tyngre period och har halkat ner ett par placeringar i tabellen. Förlust i helgen mot Tidaholms G&IF efter ett straffmål.

Vara mot Lundsbrunn i helgens andra lokala match. Vara klart bättre i första halvlek och hade 3-0 mot ett till synes oinspirerat bortalag. Men i den andra var det ombytta roller och Lundsbrunn ångade på. Reducerade två gånger om och var nära att även kvittera. Men matchen slutade 3-2 och Vara tog viktiga poäng i botten.


DIVISION 4 SÖDRA

Skene – Främmestad 1-1 (referat Främmestad)
Mål Främmestad: Emil Olesen

Kommentar:
Toppmöte för Främmestad i den södra fyran och gästerna kom till spel med flera ordinarie spelare borta. Ändå visade man att bredden finns i laget och man stod upp bra mot en av seriefavoriterna. Emil Olesen kvitterade hemmalagets ledning och FIK kunde åka norrut med en tung poäng i bagaget.


DIVISION 5 VÄSTRA

Sollebrunn – Mellby 4-1
Mål Mellby: Gabriel Boström

Kommentar:
Mellby hade chansen att haka på toppen, men trots ledning så gjorde man en blek figur borta mot Sollebrunn. Tränare Leif Haglundh var inte alls nöjd med sitt lags prestation under helgen då man inte alls kunde följa upp den fina prestationen man gjorde i veckan hemma mot Trollhättan Syrianska.


DIVISION 5 MELLERSTA

Ardala – Vedum 3-1 (referat Vedum)
Mål Ardala: Viktor Berntsson 2, Peter Linde
Mål Vedum: Pierre Karlsson

Kommentar:
Nykomlingsmöte och E20-derby på Ardala IP mellan två topplag. Hemmalaget skulle dock visa sig vara starkare och spelande tränare Viktor Berntsson tog sitt ansvar och gjorde två av lagets mål. Ardala studsade således tillbaka efter senaste förlusten mot Rångedala och Vedum fick se sin fina segersvit stanna vid sex matcher.


DIVISION 5 ÖSTRA

Ekedalen – Axvall 1-0

Kommentar:
Bara Axvall i spel av de lokala lagen i den östra femman. Möte borta mot Ekedalen och frågan var om inte en placering i den yttersta toppen försvann under söndagen. Glappet till toppen blev nämligen större efter 1-0-förlusten. Matchens enda mål på straff i den andra halvleken.


DIVISION 6 LIDKÖPING

Källby – Vinninga 0-3
Mål Vinninga: Johan Malmgren 2, Johan Gustavsson

Varnhem – ÖSIK 1-2 (referat ÖSIK)
Mål Varnhem: Mattias Ganning
Mål ÖSIK: Jacob Mouchard, Staffan Arkelöv

Järpås – Hangelösa 4-1 (referat Hangelösa)
Mål Järpås: Patrik Pettersson 2, Henrik Alfredsson, Simon Nilsson
Mål Hangelösa: Markus Sundén

Kommentar:
Vinninga vann toppmatchen mot Källby med 3-0 efter en jämn match. Först på slutet kunde man rinna ifrån och ta tre tunga poäng.
Även ÖSIK hakar på i toppen, även om segern mot Varnhem inte var mycket mer än tre poäng.
Ett lag som dock kan ha tappat all toppkontakt under söndagen var Hangelösa. Mot ett taggat Järpås gjorde man en medioker insats och föll med klara siffror.


DIVISION 6 VARA

Östadkulle – Tråvad/Larv 8-3
Mål TL: Jacob Nilsson 2, Ahmad Masoud Safari

Kommentar:
I en otroligt haltande tabell hade Tråvad/Larv chansen att närma sig serieledande Östadkulle. Men under söndagskvällen var man aldrig nära. Hemmalaget hade 6-0 i halvtid och gjorde sjuan direkt efter halvtid.
Tråvad/Larv lär få sikta in sig på kvalplatsen denna säsong efter helgens missräkning.


DIVISION 1 NORRA GÖTALAND

Lidköpings FK – Rävåsen 2-4 (referat Rävåsen)
Mål LFK: Sandra Lagerbratt, självmål

Kommentar:
Det blev förlust i ännu en tidig seriefinal för LFK som hade svårt att komma upp i nivå mot ett bra spelande Rävåsen. I den andra halvleken vände LFK matchen och såg ut att kunna gå mot segern, men gästerna gjorde tre snabba mål och tog tre blytunga poäng i jakten på kval till Elitettan. För LFK blir det nu att jaga istället för att bli jagade.


DIVISION 3 VÄSTRA DAM

Sollebrunn/Stora Mellby – Vedum 3-6 (referat Vedum)
Mål Vedum: Matilda Fransson 2, Rebecka Karlsson 2, Ida Nilsson, Daniela Jonsson

Kållandsö – Vänersborgs IF 3-5 (referat VIF)
Mål Kållandsö: Rebecka Tengbom, Anna Berge, Stina Rask

Kommentar:
Vinninga eller Wargön ser ut som seriesegraren i den västra trean. Men bakom är det fortfarande ovisst och Vedum kunde under söndagen glädja sig åt en fin seger i Sollebrunn. Även Kållandsö såg ut att kunna ta poäng hemma på Hagavallen, men på slutet kunde gästande Vänersborg dra ifrån och vinna.


DIVISION 3 ÖSTRA DAM

Axvall – Valtorp 10-1
Mål Axvall: Andrea Verona Grönberg 5, Matilda Brindbergs 2, Hilda Jakobsson, Julia Oskarsson, Ellen Emanuelsson

Kommentar:
Axvalls tjejer visade med all tydlighet i helgen att man inte tänker att bli ett lag som får kämpa för nytt kontrakt denna säsong. Man utklassade Valtorp med 10-1 och skyttedrottningen Andrea Verona Grönberg stod för hälften av målen i den fina insatsen i helgen.


DIVISION 4 VÄSTRA DAM

Sjuntorp – Främmestad/Elmer-Fåglum/Nossebro 0-5
Mål F/EF/N: Stephanie Jackson 2, Elin Strömdahl 2, Ellen Ölander

Kommentar:
Inga problem för F/EF/N att besegra tabelljumbon Sjuntorp under söndagskvällen. Segern gör att laget nu smyger med i den absoluta toppstriden och siktet är förstås nu inställt på att ta sig tillbaka till division tre.


Lämna en kommentar