ANNONS:
ANNONS:

Allt från helgens lokala fotboll

Serieledningar för en rad lokala lag.
Detta när vi summerar helgens fotboll
Allt från helgens lokala matcher hittar du här.

Ännu en fotbollshelg har passerat och vi på Lokalfotboll.se har som vanligt gjort vårt bästa för att hålla dig uppdaterad om vad som hänt under helgen och nedan hittar du resultat, målskyttar, bilder och referat.


DIVISION 2 NORRA GÖTALAND

Vänersborgs IF – IK Gauthiod 1-2 (referat VIF) (referat Gauthiod)
Mål LFK: Jacob Berg, Kristijan Nikolla

Kommentar:
Tio poäng upp till serieledning och fem till kvalplatsen. Ganska långt uppåt för Gauthiod som ändå hakade på tåget efter en viktig seger borta mot Vänersborgs IF. I den första halvleken dominerade Gauthiod totalt. Hade dock bara 1-0, men fixade 2-0 i början av den andra.
Efter detta skedde en scenförändring och hemmalaget tog över. Reducerade och hade även bud på en kvittering, men Gauthiod höll alltså undan och kan ta sommarvila som


DIVISION 5 VÄSTRA

Edet – Corner 1-2 (referat Corner)
Mål Corner: Philip Andersson 2

Trässberg – Levene Skogslund 2-4 (referat Trässberg)
Mål Trässberg: Julius Söderberg, Johannes Hallman
Mål LS: Rasmus Möller, Jacob Kjellner, Robin Larsson, Philip Rigfelt

Mellby – Lödöse Nygård 3-0
Mål Mellby: Egzon Restelica 2, Aman Daniel

Trollhättan Syrianska – Råda 4-3
Mål Råda: Andreas Blom 2, Joel Rådberg

Kommentar:
Råda hade chansen att rycka rejält i tabelltoppen. Detta när Corner på ett imponerande sätt besegrade tvåan Edet på bortaplan. Men i mötet mot Syrianska kom årets andra förlust för de grönvita. Detta trots ledning vid tre tillfällen. Man firar ändå sommarledighet i serieledning. Men bakom hårdnar det som sagt och flera lag har gett sig in i jakten på en topplacering.
Tittar vi sedan längre ner i tabellen så tog Mellby en mycket viktig seger hemma mot Lödöse vilket skapade arbetsro inför hösten.


DIVISION 5 MELLERSTA

Ardala – Grolanda 3-2 (referat Grolanda)
Mål Ardala: Peter Linde, Johan Ståhl, Edvin Berntsson

Vedum – Tvärred/Vegby 3-1
Mål Vedum: Sebastian Eriksson, Kristoffer Dahlberg, Joel Lavén

Kommentar:
Ardala firar sommarledighet som en nykomling i serieledning. Insatsen mot Grolanda var långt ifrån lagets bästa i år, men man tog ändå tre viktiga poäng genom ett sent segermål av Edvin Berntsson. Frågan är vad som egentligen talar mot att Ardala behåller den placering resten av säsongen?
Vår andra lokala nykomling Vedum har också gjort en fin vårsäsong. Seger i avslutningen mot Tvärred Vegby innebär att man ligger trea i tabellen. Kanske lite väl långt från kvalplatsen, men inför hösten har man definitivt allt att vinna…


DIVISION 5 ÖSTRA

Borgunda – Sil 0-2
Mål Sil: Glenn Persson, Edgar Espinoza


Kinne Vedum – Jula 1-1
Mål KV: Anton Strid Svensson

Kommentar:
Sil lägger den ena toppkonkurrenten efter den andra på rygg i en östra femman. Laget har en stabil defensiv som skapar utrymme för lagets offensiva krafter. 2-0 borta mot Borgunda innebär serieledning när det är dags för uppehåll. Minst sagt imponerande!
I mitten av tabellen mötte Kinne Vedum antagonisterna i Jula. Hemmalaget hade chanser för att vinna matchen, men oskärpa i avsluten innebar bara en poäng.


 

DIVISION 6 VARA

Mjörn – Tråvad/Larv 2-1
Mål TL: Oliver Strömfeldt

Hemsjö – Emtunga 10-2
Mål Emtunga: Albin Fritz Lundell 2

Kommentar:
Tråvad/Larv tappade greppet om kvalplatsen när man föll borta mot Mjörn. Ett lag som man nu lär få jaga om man vill kvala till femman i höst. Längre ner i tabellen mötte Emtunga bottenkollegan Hemsjö, men det var klasskillnad i matchen och hemmalaget vann med stora siffror.


DIVISION 1 NORRA GÖTALAND DAM

Lidköpings FK – QBIK 4-0
Mål LFK: Maria Johansson 2, Carin Berling, Marie Sandberg

Kommentar:
Visserligen en match mer spelad än tvåan Rävåsen, men LFK får gå till sommarvila som serieledare. Detta efter en stabil insats hemma mot ex-allsvenska Qbik. Segern var lagets bästa på länge och det mesta satt som det skulle. Lägg där till att ”nödlösningen” Amanda Nordberg återigen höll nollan och niförstår att det var en njutbar fredagskväll för Kjell Larssons töser.
 


DIVISION 2 NORRA GÖTALAND DAM

Råda – IFK Tidaholm  3-0
Mål Råda: Wilma Gustafsson 2, Maria Widström

Holmalund Akademi – Arentorp/Helås 5-0

Skara – Sil 0-4
Mål Sil: Ebba Rådmark, Ida Johansson, Elvira Essgärde, Anna Åkesson

Kommentar:
När vi tar sommarvila kan vi konstatera att trion Råda, Sil och Arentorp/Helås lär fixa nya kontrakt, medan Skara lär åka ur denna serie. Detta cementerades ännu mer efter helgens resultat. Mest intressant ur lokal synvinkel var förstås derbyt mellan Skara och Sil där Skara hade en sista (?) chans att haka på, men gästerna var snäppet bättre och vann rättvist.
I ”mittens rike” vann Råda en tidig lördagsmatch mot Tidaholm och får ägna hösten åt att komma närmare tabelltoppen.


DIVISION 3 VÄSTRA DAM

Vinninga – Vedum 4-1 (referat Vedum)
Mål Vinninga: Sara Andersson 3, Lisa Johansson
Mål Vedum: Matilda Fransson

Kommentar:
I skrivande stund har Vinninga 11 poäng ner till Wargön på andraplatsen med åtta matcher kvar att spela. Det ska förstås massor till för att tjejerna inte ska få fira serieseger ute på Lindvallen senare i höst. Frågan är väl egentligen bara hur tidigt man får öppna champagnen och ställa in en segerrusig Ulf Johansson i duschen.

 


Lämna en kommentar