ANNONS:
ANNONS:

Allt från helgens lokala fotboll

Chans till seriesegrar som försvann.
Men också race om kvalplatser som blir allt tuffare.
Här har du allt från helgens lokala fotboll.

Drygt en månad av årets seriespel återstår och under helgen som gick fick vi se lokala lag som spelade bort chanser till serieseger, medan andra tog tillfället att ta sig nämare en toppstrid.
Vi på Lokalfotboll.se har som vanligt gjort vårt bästa för att hålla dig uppdaterad om vad som hänt under helgen och nedan hittar du resultat, intervjuer, målskyttar, bilder och referat.


DIVISION 2 NORRA GÖTALAND

Stenungsund – IK Gauthiod 0-2 (referat Stenungsund) (referat Gauthiod)
Mål Gauthiod: Jonathan Nilsson, självmål

Lidköpings FK – Vänersborgs FK 1-2 (referat LFK)
Mål LFK: Rasmus Arvidsson

Kommentar:
Gauthiod plockade sjätte raka segern när laget gästade Stenungsund på lördagen. ”Jonis” Nilsson krutade in ett mål och det andra kom via ett snyggt självmål från hemmalaget. Segern innebär att Gauthiod fortfarande är ett av fyra lag som gör upp om de två översta platserna i serien. Närmast väntar tuff bortamatch mot Vårgårda för formstarka Gauthiod.

I botten är det fortsatt tungt för LFK. Visserligen hade man ledning och bra spel mot Vänersborg, men ett par bolltapp blev kostsamma och gästerna kvitterade. När sedan LFK gick hårt för tre poäng fick Vänersborg bra kontringslägen och gjorde också segermålet. Förslust för LFK som nu får allt längre upp till lagen ovanför strecket. Närmast väntar Norsvärmland på bortaplan. Då måste det vara tre poäng med på bussen från de värmländska skogarna.


DIVISION 3 MELLERSTA

Götene – Gerdsken 1-2
Mål Götene: Johan Karlsson

Kommentar:
Rolf Johanssons
segersvit slutade på fem raka matcher. Mot Gerdsken inledde man bra och stekhete Johan Karlsson gav Götene ledningen. Men samma fina inställning som tagit Götene ur vårens formsvacka infann sig inte under lördagen på Västerby och Gerdsken gick ikapp och förbi.

Förlusten innebär att Götene snarare får titta nedåt i tabellen än uppåt. Till Gerdsken på kvalplats är det nu tio poäng, medan avståndet är mindre till den negativa kvalplatsen. Känslan är dock att det ska mycket till om Götene skulle få spela med kniven mot strupen under seriens sista omgångar.


DIVISION 4 NORRA

Vara – Ulvåker 2-1 (referat Vara) (referat Ulvåker)
Mål Vara: Oskar Johansson, Robert Barkin

Skara – IFK Hjo 1-5
Mål Skara: Jakob Söderberg

Tibro – ENV 2-1 (referat ENV)
Mål ENV: Anders Hötomt

Lundsbrunn – Åsarp/Trädet 1-1
Mål Lundsbrunn: Noah Tesfaye Berhane

Kommentar:
Vara blev helgens glada vinnare när man i den 88:e minuten avgjorde mot Ulvåker och tog ett rejält kliv mot nytt division fyra-kontrakt. Robert Barkin matchvinnare inför storpublik. Våra övriga tre lokala lag är fortfarande kring det nedre kvalstrecket och tyngst är det just nu för ENV som föll mot jumbon Tibro. I nästa omgång väntar Ulvåker och ska inte även nedflyttningsstrecket komma närmare får det inte bli förlust där.

Annars då? Ja, Lundsbrunn tog en fin poäng mot topplaget Åsarp-Trädet. Tommie Björks mannar ser formstarka ut och kan mycket väl fixa nytt kontrakt. Sämre med formen är det för Skara som åkte på en rejäl smäll hemma mot Hjo. 1-5 var inga muntra siffror.


DIVISION 4 SÖDRA

IFK Trollhättan – Främmestad 0-0 (referat Främmestad)

Kommentar:
Främmestad har skämt bort sin publik med att fixa trepoängare på löpande band. Men under lördagen blev det ”bara” en poäng borta på Kamratgården i Trollhättan i det som för Främmestad är seriens enda ”derby”.
Laget stod för en mindre bra insats, men den fina defensiven håller i sig. I och med poängtappet minskade serieledningen till bara en poäng före Skene som ser ut att vara budet emot Främmestad i denna södra fyra.


DIVISION 5 VÄSTRA

Lödöse Nygård – Råda 2-4 (referat Råda)
Mål Råda: Johan Höjer, Andreas Blom, Johan Sörstrand, Joakim Olsson

Sollebrunn – Levene Skogslund 2-0

Mellby – Arentorp/Helås 2-2
Mål Mellby: Markus Högmark, Gabriel Boström
Mål AH: Albin Regnström, Carl Nelander

Kommentar:
Den västra femman är något haltande, men i toppen kan vi konstatera att Råda fortsätter att hålla undan. Seger mot tabelljumbon även om Joakim Olsson tjatade ut sig i matchens slutskede och missar toppmötet mot Edet nästa helg.
Tuffast emot Råda ser lagen från Trollhättan ut att vara. Inte minst formstarka TFK som besegrade Edet i helgen.

Längre ner i tabellen konstaterar vi att många lag riskerar att bli inblandade kring kval- och nedflyttningsstreck. Tabellen är jämn och helgens resultat tightar ihop den undre halvan ytterligare. Mest överraskande kanske Levene Skogslunds förlust mot Sollebrunn som tog bort lagets sista chanser till att smyga med i toppstriden.


DIVISION 5 ÖSTRA

Norra Fågelås – Sil 1-1
Mål Sil: Edgar Espinoza

Kommentar:
Sils förlustkolumn med bara en förlust denna säsong kvarstår. Men det såg ut att den siffran skulle bli två. Edgar Espinoza kvitterade nämligen först i den tredje övertidsminuten. Poängtappet till trots så håller Sil avstånden till toppkollegorna Ekedalen och Fagersanna som kryssade under söndagen. Alla dessa resultat hade bäddat för att Kinne Vedum skulle blanda sig i toppstriden, men bara 1-1 mot Värsås i torsdags grusade tillfälligt (?) de chanserna.


DIVISION 5 MELLERSTA

Annelund – Ardala 1-5
Mål Ardala: Mikael Mörk 2, Edvin Berntsson, Victor Svedberg, Peter Linde

Vedum – Hössna/Timmele 1-1 (referat Vedum)
Mål Vedum: Linus Björk

Kommentar:
Ardala städade av Annelund och fortsätter mot division fyra. Återigen öste man på framåt och gjorde många mål. Närmast väntar nu Brämhult på hemmaplan och vid seger finns det absolut ingenting som talar för att Ardala skulle missa seriesegern.
Bakom tätduon hittar vi Vedum som fortsätter att ta sina poäng i ”ingenmansland”. I mötet mot Hössna/Timmele hade man hoppats på tre, men fick nöja sig med en under söndagseftermiddagen.


DIVISION 6 VARA

Södra Härene – JK10 2-4 (referat JK10)
Mål JK10: Pontus Eriksson, Tony Berntsson, Olof Åkesson

Hemsjö – Tråvad/Larv 2-5
Mål TL: Jacob Nilsson 2, Oliver Strömfeldt 2, Eric Folkevall Olsson

Kommentar:
Mjörn, JK10 och Tråvad/Larv är lagen om gör upp om kvalplatsen till femman. De två sistnämnda som vi följer extra tog starka segrar i helgen. JK10 åkte till svårspelade och lutande Granhagen för att möta Södra Härene. Stabil seger med 4-2. I förarsätet för att fixa kvalplatsen sitter dock Tråvad/Larv. Hemsjö blev en enkel match för ett målglatt bortalag.


DIVISION 6 LIDKÖPING

Varnhem – Trollekis 1-7
Mål Varnhem: Mattias Ganning
Mål Trollekis: Anton Gustavsson 4, Jimmie Olausson, Erik Jonåker, Marcus Eriksson

Saleby – Vinninga 0-4 (referat Saleby)
Mål Vinninga: David Johansson, Johan Malmgren, Jerker Karlgren, Johan Gustavsson

Järpås – Rackeby 4-1
Mål Järpås: Christoffer Byrne, Patrik Pettersson, Marcus Larsson
Mål Rackeby: Ali-Jan Rezai

Kållandsö – Hangelösa 1-8 (referat Hangelösa)
Mål Kållandsö: Jonas Larsson
Mål Hangelösa: Patrik Hultgren 3, Andreas Nyblom 2, Mathias Englund, Vidar Karlsson

Kommentar:
Vinninga går allt säkrare mot division fem. Saleby blev en enkel match under lördagen. Men bakom Vinninga ser det ut att bli ett riktigt getingbo om kvalplatsen. Fem lag har chansen att sluta tvåa i serien med 4-5 omgångar kvar att spela. Mest överraskande i den kvintetten är Järpås som är ruggigt formstarkt och för närvarande är trea. Seger i helgen mot Rackeby innan det nu väntar tuffare motstånd i de fyra sista omgångarna.
Trollekis dock fortfarande tvåa efter enkel seger mot Varnhem. I nästa omgång väntar derby mot Källby…


DIVISION 6 TROLLHÄTTAN

FC Gauthiod – Wargön 0-8

Kommentar:
FC Gauthiod har varit stabilare på hösten, men hemma mot topplaget Wargön var man chanslösa. Gästerna från Halleberg car numret större och vann enkelt med 8-0 på Lunnevi.


DIVISION 1 NORRA GÖTALAND DAM

Lidköpings FK – Töcksfors 3-1 (referat Töcksfors)
Mål LFK: Ida Mörk, Maria Johansson, Sandra Lagerbratt

Kommentar:
Tabelljumbon på besök på Framnäs skulle kanske bli en enkel match för LFK. Hemmalaget började också klart bäst och hade mängder med chanser att göra mål. Ändå bara 1-1 i halvtid sedan Töcksfors kvitterat i slutet av första.
Maria Johansson gav LFK ledningen på nytt, men efter detta började hemmalaget slarva och gästerna skapade drömlägen till kvittering. I vägen stod då Gabi Batmani som räddade sitt lag från poängtapp och istället kunde Sandra Lagerbratt punktera matchen på övertid.
Närmast väntar nu seriefinal på bortaplan mot Skövde KIK.


DIVISION 2 NORRA DAM

Sil – Hörnebo 1-2
Mål Sil: Ebba Rådmark

Arentorp/Helås – Ulvåker 1-0
Mål AH: Moa Hötomt

Mariestads BoIS – Skara 9-0 (referat Mariestad)

Friscopojkarna – Råda 4-2
Mål Råda: Lina Larsson 2

Kommentar:
Arentorp/Helås enda lokala lag som fixade poäng i helgen. Detta via 1-0 mot Ulvåker och därmed fixat division två-kontrakt även nästa säsong. Sil får dock vänta en stund på detta då man förlorade streckmatchen mot Hörnebo med uddamålet.
Råda kan nog glömma topp-4 efter fölust mot Frisco och i bootten blev Skara ännu mer cementerade efter 0-9 mot Mariestad.DIVISION 3 ÖSTRA DAM

Vartofta – LHK 2-1
Mål LHK: Malin Kall

Skultorp – Axvall 1-1 (referat Axvall)
Mål Axvall: Anna Milton

Kommentar:
I helgen rök definitivt alla chanser till serieseger för LHK. I seriefinalen mot Vartofta blev det förlust och nu får LHK jobba på. Fortsätta att vinna matcher och ösa in mål för att hoppas på att det öppnar sig en gratisplats under uppehållet. Om man vill spela i division två 2018 vill säga.
Axvall tog en stark poäng borta mot Skultorp och ser mer och mer ut som ett lag som löser kontraktet.


DIVISION 3 VÄSTRA DAM

Levene Skogslund – Saleby/Järpås 7-1
Mål LS: Moa Andersson 3, Malin Svensson, Halina Fritsch, Ester Erlandsson, Alice Wejshag
Mål SJ: Kamilla Lundquist

Kommentar:
Levene Skogslund tog ett jättekliv mot nytt kontrakt i division tre när man hemmaslog ett formsvagt Saleby/Järpås med mycket klara siffror. Detta var faktiskt den enda lokala matchen i denna serie denna helg. Men vi konstaterar ändå att Vinninga är i fortsatt ledning trots poängtapp mot Sollebrunn. Går Wargön fullt och dessutom besegrar Vinninga när lagen möts krävs det två av tre segrar på de återstående matcherna för Vinninga.


DIVISION 4 NORRA DAM

JK10 – IFK Värsås 0-2 (referat JK10)


Rackeby – Jula 1-0

Mål Rackeby: Marlene Andersson

Kommentar:
Chansen till serieseger försvann för JK10 i helgen efter förlust i seriefinalen mot Värsås. I samma stund tappade man också kvalplatsen till Moholm. Ett lag man också har kvar att möta. Rackeby visar fortsatt höstform och besegrade Jula med 1-0 och befäster fjärdeplatsen i serien.


DIVISION 4 VÄSTRA

Östadkulle – IFK Emtunga 2-1
Mål Emtunga: Linnea Magnusson

Kommentar:
Emtunga gör en fullt godkänd säsong, men mot tabelltvåan Östadkulle blev det förlust och den lilla, lilla chans att blanda sig i toppen försvann därmed.

Lämna en kommentar