ANNONS:
ANNONS:

Allt från helgens lokala herrfotboll

Trollekis mot seriesegern i Lidköpingssexan.
Men LFK får lägga champagnen på kylning ytterligare ett tag.
Här en sammanfattning av helgen som gått i den lokala herrfotbollen.


DIVISION 2 NORRA GÖTALAND

Vårgårda – IK Gauthiod 0-0

Kommentar:
Ännu en tung helg för Gauthiod som halkar allt längre efter toppduon KBK och FC Trollhättan. Borta mot Vårgårda saknades det dock inte chanser för ett segermål. Straffmiss av Valon Gashi i första halvlek följdes upp av en chanskavalkad i den andra halvleken, men bollen ville inte in och matchen förblev mållös.

Nästa helg väntar serieledande Karlstad BK hemma på Lunnevi och även om inte ens tre poäng kan komma att räcka för att nå en kvalplats har Gauthiod då chansen att visa att man är ett lag som med marginalerna på sin sida hade kunnat vara ett lag för division ett.


DIVISION 3 MELLERSTA GÖTALAND

Gerdsken – Lidköpings FK 2-2
Mål LFK: Emil Algotsson, Kristoffer Bohrén

Götene – Holmalund 1-5
Mål Götene: Johan Apell

Kommentar:
Lidköpings FK får vänta med att fira seriesegern ytterligare någon vecka. Övriga resultat gick inte lagets väg, men inte heller lagets egen prestation mot Gerdsken var som önskat.
Det började dock riktigt bra och man hade 2-0 tidigt i matchen och såg ut att gå mot tre poäng. Men Gerdsken kom tillbaka och ibörjan av andra halvlek var det kvitterat. Ett resultat som stod sig matchen ut.
Nu väntar seriefinal hemma på Framnäs mot IFK Tidaholm kommande helg.

I den andra delen av tabellen är nu Götene under nedflyttningsstrecket. I en jämn match var det Holmalund som gick ifrån till 2-0. Reducering av Johan Apell, men när gästerna gjorde 3-1 direkt efter var det ridå ner för ett Götene som nu riskerar direktnedflyttning. Närmast väntar en ”Måstematch” när man besöker IFK Skövde i seriens näst sista omgång.


DIVISION 4 NORRA

Ardala – Ekedalen 2-2
Mål Ardala: Robin Björk, Johan Ståhl

Vara – Råda 1-3
Mål Vara: Albrim Demaliljaj
Mål Råda: Arvid Lidholm, Robin Kvick, Philip Andersson


IFK Mariestad – ENV 1-3
Mål ENV: Viktor Forsblad, Linus Hötomt, Per Westerberg

Främmestad – Skara 2-3
Mål Främmestad: Filip Fredlund, Johan Fredlund
Mål Skara: Emil Skillermo, Ekrem Ibrasimovic, Jakob Söderberg

 

Kommentar:
Seriens mest formstarka lag Skara fortsätter att ta skalper. På bortaplan mot Främmestad visade man klassen och besegrade serieledarna med 3-2. Ett resultat som bjöd in Ardala till att ta över serieledningen med bara två omgångar kvar att spela. Ardala hade också planenligt 2-0 mot Ekedalen, men i den andra halvleken gick det mesta snett och när domaren blåste av stod det 2-2 på resultattavlan.
Ardalas poängtapp gör också att man inte heller längre är ”bästa tvåa” utan laget kommer att få förlita sig på andra resultat om det ska bli en direktplats till division tre.

Längre ner i tabellen står det nu klart att Råda kan fira ett nytt kontrakt. Laget som har en tendens att åka jo-jo mellan fyran och femman spelar alltså division fyra-fotboll på Rådavallen även nästa år. Detta stod klart sedan laget besegrat Vara på bortaplan med 3-1. Vara behöver därmed vinna sina två sista matcher och samtidigt bättra på sin målskillnad för att ha en möjlighet till nytt kontrakt.

Lokalkonkurrenten ENV är ett lag man jagar, men ENV knöt näven i helgen och fixade tre starka poäng mot IFK Mariestad. Av allt att döma blir det nu minst kvalspel för ENV för att fixa kontraktet, men goda chanser är det också att man till och med krånglar sig över kvalstrecket.


DIVISION 5 VÄSTRA

Sil – Axvall 1-0
Mål Sil: Amel Dzafic

Vinninga – Trollhättans FK 1-2
Mål Vinninga: Robin Johansson

Lundsbrunn – Kinne Vedum 2-2
Mål Lundsbrunn: Jesse Svensson Jackson, Ali Idris
Mål Kinne Vedum: Albin Istrefi, Peter Dahlin

Trollhättans Syrianska – Corner 9-0

Sjuntorp – Levene Skogslund 0-1
Mål LS: Marcus Haraldsson

Trässberg – Edet 2-1
Mål Trässberg: Christoffer Hansson, Anton Stenberg

Kommentar:
Vinninga har gjort en strålande säsong som nykomlingar, men på bara två helger har en nolla i förlustkolumnen och serieledning bytts ut mot två förluster och en tredjeplats. Mot Trollhättans FK hade man bra koll på händelserna, men ett par mindre bra aktioner bäddade för att gästerna skulle vända matchen och avgå med segern. Tungt för Vinninga som långa stunder var det bättre laget.

Fler lokala lag inblandade i bottenstriden och det mesta talar nu för att duon Lundsbrunn och Axvall spelar i sexan nästa säsong. Axvall föll i en blåsig tillställning mot Sil, medan Lundsbrunn åkte på ett ännu tyngre poängtapp. Formstarka Lundsbrunn hade ett kraftigt övertag och ledning 2-1 mot Kinne Vedum, men gästerna kvitterade med minuten kvar att spela.

Kinne Vedum kvar på kvalplats och jagar främst Corner som åkte på en stjärnsmäll borta mot Syrianska. 9-0 i baken och nu väntar en oviss avslutning för Christian Lindelöfs mannar.


DIVISION 5 MELLERSTA

Säven/Hol – Nossebro 5-1
Mål Nossebro: Daniel Pettersson

Bergdalen – Vedum 3-1
Mål Vedum: Gustav Westfelt

Kommentar:
Inför helgens omgång satt Nossebros herrar i en fin sits att nå kval till division fyra. Men i en jämn tabell kan det gå snabbt och när laget föll med klara 5-1 borta mot Säven/Hol är det helt plötsligt en femteplats som gäller och den där kvalplatsen man hade känns väldigt avlägsen med två omgångar kvar.

Ett lag som just nu ser ut att få kvala är Vedum. Borta på konstgräs i Bergdalen blev det förlust och nu återstår bara två matcher för att säkra kontraktet. Närmast väntar nästjumbon Östadkulle i en match som mycket väl kan avgöra Vedums öde. 


DIVISION 6 LIDKÖPING

Mellby – Källby 0-2
Mål Källby: Ismiel Mortazei, Oscar Mellgren

Kållandsö – Rackeby 3-5
Mål Kållandsö: Arthur Danielson, Daniel Johansson, Johan Tobiasson
Mål Rackeby: Jonas Haller 2, Johan Ekström, Ulf Johansson, Christian Falk

JK10 – Järpås 1-1
Mål JK10: Arvid Bergman
Mål Järpås: Sebastian Fransson

Trollekis – Hangelösa 6-1
Mål Trollekis: Johnny Andersson 3, Max Frankén, Marcus Roos, Adam Frost
Mål Hangelösa: Erik Larsson


 

Kommentar:
Det kommer att sprutas segerskumpa på Degerberg under söndagseftermiddagen. Då gästar nämligen Trollekis ett Rackeby som inte har något att spela för och seriesegern lär säkras. 6-1 i helgen mot Hangelösa bäddade nämligen för att Trollekis skulle sitta i guldsits med två omgångar kvar av serien.

Bakom ser det ut att bli JK10 som får kvala. Laget kryssade nämligen mot Järpås vilket gör att Järpås inte lär nå andraplatsen. Största utmanare är istället ÖSIK som fick sin match mot Varnhem inställd bara timmen innan matchstart. Om matchen ska spelas är ännu oklart. Ska ÖSIK bli tvåa i serien krävs dock full pott och samtidigt att JK10 tappar poäng mot antingen Varnhem eller Källby.


DIVISION 6 FALKÖPING

Kinnarp-Slutarp – Arentorp/Helås 0-5
Mål AH: Jacob Eriksson, Victor Lindelöf, Emil Lindström, Mathias Pettersson, Christian Ryngefors

Tråvad/Larv – Tomten 5-2
Mål TL: Emil Larsson 2, Viktor Johansson, Johannes Johansson, självmål

Elmer-Fåglum – Vartofta 2-0
Mål EF: Daniel Andersson, Andreas Blom

Kommentar:
Kvalplatsen till division fem är säkrad dör Arentorp/Helås efter att laget besegrat tabelljumbon Kinnarp-Slutarp med 5-0. Men fortfarande behöver laget hjälp från antingen Elmer-Fåglum eller Södra Härene som båda har kvar att möta serieledande Annelund.

I övrigt konstaterar vi att Elmer-Fåglums fina höstform håller i sig då laget tog ännu en seger och att Emil Larsson åter tagit på sig Tråvad/Larv-tröjan vilket också innebar två fullträffar i mötet mot Tomten.

Lämna en kommentar