ANNONS:
ANNONS:

Allt om helgens lokala fotboll

Damerna i LFK grep sista halmstrået.
Och lag som Främmestad, Råda och Ardala är i storform.
Allt från helgens lokala fotboll hittar du här.

Ännu en fotbollshelg har passerat och vi på Lokalfotboll.se har som vanligt gjort vårt bästa för att hålla dig uppdaterad om vad som hänt under helgen och nedan hittar du resultat, målskyttar, intervjuer, bilder och referat.


DIVISION 2 NORRA GÖTALAND

Vänersborgs IF – Lidköpings FK 4-1 (referat VIF) (referat LFK)
Mål LFK: Jonathan Hallin

IFK Uddevalla – IK Gauthiod 0-1 (referat Uddevalla) (referat Gauthiod)
Mål Gauthiod: Albrim Demaliljaj

Kommentar:
LFK gjorde kanske säsongens bästa halvlek mot Vänersborg, men låg ändå under med 2-1 i halvtid. Sämre i andra och VIF vann med 4-1 och drog ifrån i botten. På onsdag väntar nu jumbon Lerum för LFK och där måste det nog vara tre poäng…

Tre viktiga poäng denna helg tog Gauthiod som i en ”grismatch” mot Uddevalla kämpade ner hemmalaget och Jacob Berg kunde i matchens slutskede sjuta in matchens enda mål. Ett mål som gör att Gauthiod fortsätter att smyga med bakom toppen. I nästa omgång väntar serieledande Grebbestad hemma på Lunnevi.


DIVISION 3 MELLERSTA

Götene – Ulricehamn 0-1 (referat Ulricehamn)

Kommentar:
Göteneseger senast och många trodde nog att man skulle rycka ifrån toppen med en seger mot bottenlaget Ulricehamn. Men Götene får nu finna sig i att man är jagade av lagen bakifrån. Detta efter att förlorat med 0-1. Gästerna tog vara på ett försvarsmisstag i matchens sista minuter och kunde göra matchens enda mål.


DIVISION 4 NORRA

Lundsbrunn – Skara 1-1
Mål Lundsbrunn: Jesper Falk
Mål Skara: Jacob Söderberg

Tibro – Vara 1-3 (referat Vara)
Mål Vara: Robert Barkin 2, Alfred Larsson

ENV – IFK Hjo 4-1 (referat ENV)
Mål ENV: Viktor Forsblad, Per Westerberg, Erik Forsblad, Filip Melin

Kommentar:
Bara att titta på tabellen nedan för att förstå att det är jämt värre. Vara tog tre nödvändiga poäng mot nollpoängaren Tibro och har många lag framför sig, men faktiskt bara tre upp till en tredjeplats.
Två poäng framför är ENV som efter underläge vände till klar vinst hemma mot IFK Hjo. Våra två övriga lag lirade derby och delade broderligt på poängen på Sörbovallen. 1-1 innebar emellertid två relativt missnöjda lag som hade hoppats på mer så här långt in i säsongen.


DIVISION 4 SÖDRA

Främmestad – Kinna 2-0 (referat Främmestad)
Mål Främmestad: Johan Fredlund, Emil Olesen

Kommentar:
Kryss mot serieledande Skene senast och denna gång väntade tabelltvåan Kinna hemma på Bergevi. Återigen visade Främmestad klassen. Seger med 2-0 och de notoriska målskyttarna Johan Fredlund och Emil Olesen leverearde som vanligt. Främmestad upp på andraplatsen och är verkligen en utmanare till en plats i division tre kommande säsong.


DIVISION 5 VÄSTRA

Mellby – Corner 1-2 (referat Corner)
Mål Mellby: Egzon Restelica
Mål Corner: Gabrijel Matanovic, Jimmy Segerqvist

Råda – Trässberg 6-1 (referat Råda) (referat Trässberg)
Mål Råda: Johan Höjer 2, Andreas Blom, Joakim Olsson, Joel Rådberg, Kasper Andersson
Mål Trässberg: Patrik Arvidsson

Trollhättans FK – Levene Skogslund 2-0 (referat TFK)

Nossebro – Arentorp/Helås 0-3 (referat Nossebro)
Mål AH: Andreas Johansson, Alexander Johansson, Victor Lindelöf

Kommentar:
I en lite haltande tabell tog sig Råda överst upp i tabellen efter derbyseger mot Trässberg. Siffrorna dock i överkant efter en fin start från gästernas sida. Trässberg allt närmre bottenstriden där Corner tog en viktig trea borta mot Mellby. Laget har haft en tung månad bakom sig, men kanske har det nu vänt? Mål på matchens sista spark!

I botten konstaterar vi också att Arentorp/Helås tog en viktig seger i mötet borta mot Nossebro. Lagen bytte således plats i tabellen, men båda fortfarande under nedflyttningsstrecket.


DIVISION 5 MELLERSTA

Hössna/Timmele – Ardala 0-9
Mål Ardala: Robin Björk 2, Viktor Berntsson, Edvin Berntsson, Peter Linde, Mikael Mörk, Johan Ståhl, Victor Svedberg

Kommentar:
Brämhult eller Ardala? Det ser allt mer ut som att något av dessa båda lag fixar seriesegern i den mellersta femman. Vårt lokala gäng Ardala gjorde sitt bästa för att bättra på målskillnaden i mötet mot Hössna/Timmele. 9-0 talar sitt tydliga språk och Ardala lär definitivt vara att räkna med säsongen ut.


DIVISION 5 ÖSTRA

Axvall – Valtorp 2-4 (referat Axvall)   (referat Valtorp)
Mål Axvall: Marcus Erlingfors 2


Norra Fågelås – Kinne Vedum 1-1
Mål KV: Patrik Fahlgren

Kommentar:
Botten rycker allt närmare för Axvall som föll hemma mot Valtorp med 2-4. Nästa omgång väntar Tymer och där måste man upp på vinnarspåret igen. Lugnare med nytt kontrakt för Kinne Vedum. Men de riktiga topparna blir allt mer sällsynta och man ser allt mer ut som ett mittenlag. Ledning borta mot Norra Fågelås, men hemmalaget kunde kvittera och lagen delade på poängen.


DIVISION 6 LIDKÖPING

Hangelösa – Trollekis 3-3 (referat Hangelösa)
Mål Hangelösa: Martin Blomqvist, Patrik Hultgren, Andreas Nyblom
Mål Trollekis: Anders Johansson, Jimmie Olausson, Edward Gullbrandsson

Varnhem – Kållandsö 1-1
Mål Varnhem: Mattias Ganning
Mål Kållandsö: Kevin Ekblad

Källby – Saleby 2-0
Mål Källby: Rickard Nylander, Petter Georgsson

Kommentar:
Trollekis missade att ta över serieledningen efter 3-3 borta mot Hangelösa i en sevärd och spännande match. Ny serieledare Vinninga och i nästa omgång möts just dessa båda lag. Tabelltrea Källby, men frågan är om inte ÖSIK är det enda kvarvarande lag som kan utmana duon Trollekis och Vinninga i toppen?


DIVISION 6 VARA

JK10 – Tråvad/Larv 3-2 (referat JK10)
Mål JK10: Tony Berntsson 3
Mål TL: Jacob Nilsson 2

Kommentar:
 ”Schlättaderby” på Jungavallen och det var något oväntat JK10 som var det vassare laget och tog hem segern. Tony ”Tiger” Berntsson tremålsskytt och nu har JK10 chansen på att knipa kvalplatsen. För i och med segern lär knappast något lag hinna i kapp Östadkulle som bara vinner och vinner. Tråvad/Larv får precis som JK10 sikta in sig på andraplatsen i denna Varasexa.


DIVISION 1 NORRA GÖTALAND DAM

Lidköpings FK – Ämtervik 4-2
Mål LFK: Sandra Lagerbratt 2, Maria Johansson, Heather Williams

Kommentar:
Serieledningen såg ut att rycka allt längre bort, men två sena mål gav LFK segern i mötet mot värmländska Ämtervik. LFK hade två noll, men bjöd in Ämtervik i matchen via slarvigt passningsspel. Segern innebär att jakten på Rävåsen och Skövde KIK fortsätter, men det blir utan målvakten Malin Björkman som skadat korsbandet och tvingas till operation.


DIVISION 2 NORRA GÖTALAND DAM

Arentorp/Helås – Sjömarken 0-7

Sil – Friscopojkarna 3-2
Mål Sil: Ebba Rådmark 3

Kommentar:
Sjömarken ser omöjliga ut i toppen av denna serie och Arentorp/Helås hade inget att sätta emot seriesuveränen under fredagskvällen. Mer överraskande då att Sil tvålade till tabelltrean Frisco. Ebba Rådmark hade stor show och satte lagets alla mål. Sil upp på 12 poäng och i och med att strecket flyttats ner ett snäpp (bara två åker ur) är det nu inte många poäng till nytt kontrakt.


DIVISION 3 VÄSTRA DAM

Vedum – Levene Skogslund 2-2
Mål Vedum: Matilda Fransson 2
Mål LS: Tillie Stadling, Malin Svensson

Wargön – Vinninga 2-2 (referat Wargön)
Mål Vinninga: Lisa Johansson, Sara Andersson

Mellby – Saleby/Järpås 4-2 (referat SJ)
Mål Mellby: Annelie Olsson, Ida Kristensson Ström, Johanna Gustafsson, Ellen Karlsson
Må SJ: Emma Sahlberg, Ellen Ivarson

Kommentar:
Vinninga behåller serieledningen med fem poäng efter oavgjort i toppmötet bora mot Wargön. Chansbyten på slutet i en jämn och spännande match. Även jämt mellan Mellby och Saleby/Järpås. Mellby starkast på slutet och kunde vinna derbyt. Även derby mellan Vedum och Levene Skogslund. Här var det än jämnare och när domaren blåst av stod det 2-2 på resultattavlan.


DIVISION 3 ÖSTRA DAM

Norra Fågelås – Axvall 10-1
Mål Axvall: Anna Milton

Kommentar:
Det svänger snabbt för Axvall. 10-1-seger senast och nu förlust med samma siffror mot mittenkollegan Norra Fågelås. Man hade dock 1-1 och gästernas mål kom efter paus. Speciellt under sista 20 minuterna då man gjorde sex av målen mot ett uppgivet bortalag.


DIVISION 4 NORRA DAM

Rackeby – Moholm 0-2

JK10 – Tidavad 5-2
Mål JK10: Kajsa Carlsson 2, Caroline Wall 2, Linnea Wall

Kommentar:
JK10 ger sig inte i kampen om seriesegern i den norra damfyran. Efter klar seger mot Tidavad jagar man IFK Värsås i toppen av tabellen. Viktig match nästa omgång borta mot tabelltrean Moholm. Ett Moholm som besegrade Rackeby och gjorde det svårt för Degebergstöserna att nu nå en kvalplats uppåt.


DIVISION 4 VÄSTRA DAM

Främmestad/Elmer-Fåglum/Nossebro – IFK Trollhättan
Mål F/EF/N: Elma Demirovic

Kommentar:
Tappade poäng för F/EF/N i toppstriden efter ”bara” 1-1 mot IFK Trollhättan. Elma Demirovic gav hemmalaget ledningen, men gästerna kvitetrade bara minuter efteråt.


Lämna en kommentar