ANNONS:
ANNONS:

Götenes Anders Persson tar ett sabbatsår från fotbollen

Räddat kontrakt med Götene i helgen.
Men fler säsonger blir det inte på Västerby den här gången för Anders Persson.
– Nu blir det ett sabbatsår från all fotboll, säger en lättad tränare Persson.
10506901_956690937690114_8927404117832074639_o

Götene degraderades till division tre och efter ett par tyngre år i division två skulle man äntligen börja vinna fler fotbollsmatcher än man förlorade. Men seriefavoriten fick inte spelet att stämma och under säsongen har man istället fått slåss för sin existens i tabellens nedre regioner.
Men efter en klar seger mot IK Tord i helgen så räddades kontraktet med en omgång kvar att spela. Något som förstås gladde en hårt ansatt tränare i form av Anders Persson.
– Det känns riktigt gött. Det har varit en jobbig tid och oron har hängt över en under hösten. Skönt att vi slipper spela sista matchen med kniven mot strupen, säger en märkbart lättad Anders Persson.

– Klart att man har känt en press. Speciellt när det varit så tight i tabellen som det varit på slutet. Men det har ändå känts som att vi haft en bra form det sista och vi har inte gjort de där plattmatcherna vi gjorde i våras. Segern mot Skara borta var grymt viktig och det kändes nästan helt avgörande, berättar Persson.

Men det räddade kontraktet till trots. Några fler säsonger som huvudtränare för Götene blir det inte denna gång. 40-åringen väljer nämligen att ta ett sabbatsår från all fotboll.
– Det kommer det att bli. Det är enbart av privata skäl. Har två barn på 8 och 9 år och känner att jag missar mycket med dem och deras fritidsaktiviteter. Frun har fått ta mycket ansvar de senaste åren och nu är det dags för mig att hjälpa till mer. Det hade varit jättekul att fortsätta att träna Götene, men nu är det som det är.

Hur har det varit att träna ett lag på denna nivån och är du besviken över att det inte gått bättre?
– Först och främst måste jag säga att det har varit fantastiskt att träna Götene. Det är något man skulle vilja unna fler. Sedan är det ju min uppgift att hjälpa spelarna på bästa sätt och nå ett resultat. Det lyckades jag inte med i våras trots att vi kanske hade en bättre trupp än fjol, och det är jag besviken på. Med en bättre vår hade vi kunnat vara ett lag strax under toppen, men vi har tyvärr varit för ojämna.

Innan du tog uppdraget som assisterande tränare i Götene 2013 hade du också tänkt att ta ett sabbatsår från fotbollen. Vad är det som säger att du inte tränar ett lag även nästa säsong?
– Nu blir det verkligen detta och jag kommer absolut inte att träna något lag nästa år. Det är lite fel fas i livet just nu. Men man vet aldrig vad jag kommer hitta på när jag börjar klättra på väggarna framåt våren, avslutar Persson och skrattar.

Lämna en kommentar