ANNONS:
ANNONS:

Anders Svantesson ny tränare i Arentorp/Helås efter Per Lundh

Per Lundh och Martin Ahlin tackar för sig.
Arentorp/Helås får således en ny tränare till kommande säsong.
Ny huvudansvarig blir 34-årige Anders Svantesson.

Per Lundh och Martin Ahlin tackar för sig efter två år.
Per Lundh och Martin Ahlin tackar för sig efter två år.


Arentorp/Helås drabbades hårt av serieomläggningen under fjolåret och fick se sig degraderade till division sex. Inför årets säsong var man en av segerkandidaterna, men då duon Tråvad/Larv och Trässberg blev för tuffa fick man nöja sig med en fullt godkänd tredjeplats i Lidköpingssexan.

Under båda dessa säsonger har Per Lundh, tillsammans med Martin Ahlin tränat laget, men någon fortsättning blir det nu inte för duon.
Istället hämtar man en ny huvudtränare från de egna leden när Anders Svantesson får ansvaret under kommande säsong.
– Jag behövde inte så jättelång betänketid på mig, det ska bli väldigt intressant. Det känns kul att få axla huvudansvaret för första gången. Jag har varit assistent under ett par år och det har varit lärorikt, säger Anders till klubbens hemsida.

Ja, Anders har varit assisterande till både Marcus Wallin i Vedum och under Kjell Ove Hasselström i Arentorp/Helås, men nu blir det alltså premiär som huvudtränare.

Anders Svantesson
Anders Svantesson

Så här beskriver han själv sitt fotbollstänk:
– Jag är ju försvarare och har alltid spelat försvarare. Nu har i och för sig defensiven varit riktigt skaplig i år, men min spelidé handlar nog om att om man har en stabil defensiv så kan man alltid skapa en offensiv sen. Det måste fungera defensivt först, säger Anders som också betonar vikten av att ha en god sammanhållning i truppen samt en positiv attityd, säger Anders.

Vilka Anders kommer att ha bredvid sig i ledarstaben är ännu inte klart. Inte heller om Per Lundh eller Martin Ahlin kommer att fortsätta att spela eller att ha någon annan funktion i klubben.

Lämna en kommentar