ANNONS:
ANNONS:

Andreas Andersson blir ny damtränare i Råda

Zackarias Svensson lämnande överraskande.
Och Råda dam stod utan tränare.
Men nu har division två-laget gjort klart med Andreas Andersson från JK10.

Det var nog många som höjde på ögonbrynen när Zackarias Svensson valde att lämna Rådas damer för ett tränaruppdrag i LFK Akademi. (läs här)
Vi hade räknat med ”Zacke” nästa år så det känns tungt. Vi har ett muntligt avtal om en fortsättning nästa år och därför känns detta inte bra. Vi jobbar vidare och jag är övertygad om att vi kommer att kunna presentera en bra lösning inom kort, berättade en besviken Christer Mann från Rådas damsektion då.

andreas

Det tog visserligen några veckor, men under helgen blev det klart vem som tar över som ny huvudtränare för laget.
Andreas Andersson. Närmast från JK10:s herrar är mannen det handlar om.
– Blev tillfrågad i rätt ögonblick. Lagom tid efteratt säsongen var slut med JK10. Sen har jag bytt jobb också och ska jobba borta vissa dagar i veckan. Men Råda hade en bra lösning på detta med många assisterande tränare, säger Andreas som förutom upptrag hos JK10: herrar har tränat föreningens damer i JK10.

Då tränade han Rådas skyttedrottning Sofia Karlsson och det är mest genom henne han haft koll på Råda.
– Men jag vet att Råda har stora ambitioner och de är ett stabilt division två-lag. Hoppas att kunna bidra med ny energi, få gruppen att dra åt samma håll och få till ett lag där alla vill delta och vågar utvecklas, säger Andreas som inte blir första i familjen att byta från JK10 til Råda inför nästa år.
Sonen Johan Malmgren har som bekant bytt till Rådas herrar inför 2016.

Assisterande tränare till Andreas blir Mattias Quasters och Emelie Sandsjö.

Lämna en kommentar