ANNONS:
ANNONS:

Antons övertidsmål höll kvar Tråvad/Larv i förarsätet

Seriefinalen mellan Tråvad/Larv och Trässberg blev en riktig gastkramning.
Stor matchhjälte blev hemmalagets Anton Mellegård som kvitterade till 2-2 på övertid.
Andreas Sandström från Lokalfotboll.se fanns på plats och här är hans rapport.

Lidköpingssexan kunde ha avgjorts i och med gårdagens toppmöte mellan serieledarna Tråvad/Larv och jagande tvåan Trässberg. Hemmalaget var inför matchen 3 poäng före Trässberg och med en seger för Tråvad/Larv hade man haft ett väldigt bra läge att ta hem seriesegern. Nu slutade matchen rättvist 2-2 (0-1) och och serien lever.

Matchen blev ungefär som man på förhand kunnat ana – tuff, grinig och inte något vidare bra spel. Fem gula kort delades ut redan i första halvlek och det kunde ha blivit några till.
– Ja det var ett ställningskrig där ute och svårspelat i det blöta gräset, säger Trässbergs tvåmålsskytt Anders Åkervall som var riktigt besviken efter matchen.
– Det känns oerhört tungt, fortsätter Anders. Jag tror det är 2,5 minuter kvar av matchen när jag gör vårt 2-1-mål och sen tappar vi ändå segern. Det kan ha varit våran chans att vinna serien som försvann idag.

Anton Mellegård - en glad matchhjälte.
Anton Mellegård – en glad matchhjälte.

Det var desto gladare toner i Tråvad/Larv och en av de gladaste var den siste målskytten för kvällen, Anton Mellegård.
– Ja det känns fantastiskt bra, ett av de skönaste ögonblicken hittills. Det är inte så vanligt att jag gör nickmål så det var extra kul, berättar Anton och fortsätter.
– Jag tycker absolut att vi är värda poäng i matchen. Det är en chansfattig match där vi är minst lika bra som dom. Trässberg backar hem och låter oss rulla runt, vilket passar oss bra.

Matchen i sig var ingen spelmässig höjdare. Det kändes att det var viktiga poäng det spelades om. Tråvad/Larv var det något mer spelförande laget, men Trässberg backade hem, krympte ytor och kontrade farligt. Chansmässigt var det ganska jämnt och efter en småful första halvlek så blev det bättre i den andra. Trässberg tog ledningen två gånger om genom den notoriske målsprtutan Anders Åkervall, men Tråvad/Larv gav inte upp och lyckas alltså knipa en poäng i matchens sista sekund.

-Det är fantastiskt att få vara med och delta i sådana här avgörande matcher, säger Tråvad/Larvs tränare Åke Hofling. Det känns otroligt skönt att ta denna så viktiga poäng idag. Vi har en riktigt bra trupp, där jag i princip kan ställa upp med två lika bra elvor. Idag gick vi mycket på rutin och lät några av de yngre att stå vid sidan.
– Nu har vi Mellby på bortaplan i nästa omgång och vinner vi där, ja då känns det lovande säger Åke med ett stort leende.

Tråvad/Larv – Trässberg 2-2 (0-1)
0-1 Anders Åkervall (20), 1-1 Johannes Johansson (str 60), 1-2 Anders Åkervall (88), 2-2 Anton Mellegård (90)

Andreas Sandström

 

Lämna en kommentar