ANNONS:
ANNONS:

Är det tur för JK10 denna säsong?

JK10 eller ÖSIK ? Eller varför inte Trollekis?
Vem tar egentligen hem den oerhört lokala Lidköpingssexan?
Här kommer en fullmatad genomgång av vår mest lokala fotbollsserie 2018.

Samtliga lag i Lidköpingssexan brukar vara från ”vårt” bevakningsområde och 2018 års upplaga är inget undantag.
Alla lag är av lokal härkomst och som vanligt är det alltså derby i var och varannan match. Men vem tar egentligen hem seriesegern och vilka är de främsta utmanarna?

Nedan följer en matig sammanfattning av seriens samtliga lag.


Hangelösa IF

Tränare: Markus Sundén (Ny), Rasmus Sundén (Ny, ass)
Nyförvärv:
Alfred Åkervall, Albin Lundholm (Skara), Erik Larsson (Kinne Vedum), Robin Kling (Härlunda), Teodor Hellstrand (Härlunda), Jacob Hellin (Skara)
Förluster: 
Sebastian Larsson (Axvall), Mattias Englund (Ardala)
Placering ifjol:
3:a i Lidköpingssexan
Premiär: JK10 på bortaplan

Bröderna Markus och Rasmus Sundén har tagit över rodret i Hangelösa och är två killar som brinner för klubben. Tillsammans med Andreas ”Nybbe” Nyblom (tidigare tränare – nu endast spelare) driver man laget framför sig.
Förra året slutade med en tredjeplats efter att man fått börja om i division sex. En placering som var klart godkänd. Dessutom spelade laget med en frejdig offensiv och det hoppas man på även denna säsong.

Man är ingen seriefavorit, men tillräckligt mycket klass finns i laget för att man ska kunna vara med på den övre halvan och strax bakom den yttersta toppen.

 


JK10 IF

Tränare: Stefan Folke, Marcus Tapper
Nyförvärv: 
Förluster: Adam Gustafsson (Axvall)
Placering ifjol: 4:a i Varasexan
Premiär: Hangelösa på hemmaplan

JK10 brukar vara ett lag för ”mittens rike” säsong efter säsong. 2017 var man visserligen med och högg i toppen ett tag, men blev till sist fyra.
I år är man dock tillbaka i Lidköpingssexan och tongångarna inför säsongen är annorlunda än tidigare. Till skillnad från många andra lag är man emellertid inte ute på värvningsjakt under Frimånaden utan jobbar i lugn och ro med killar från trakten.

Nej, JK10 har sett vassa ut under försäsongen och har byggt upp en stabilitet som kommer att räcka långt under året och tillsammans med ÖSIK är man lagen att slå i denna serie.
72 mål gjorde man förra året, vilket är bra och man får även i år förlita sig på att Pontus Eriksson och Tony ”Tiger” Berntsson hittar rätt framåt. Gör man det kan det bli division fem-fotboll för JK10 nästa år.


Järpås IS

Tränare: Jörgen Nilsson, Carl Ahlstrand (ass)
Nyförvärv: Jonas Andersson (Källby), Johan Löfkvist (Corner), Andreas Ingemarsson, Oskar Pettersson (Vinninga), Anders Almén (Trässberg)
Förluster: Mirza Kulasevic (Corner)
Placering ifjol: 6:a i Lidköpingssexan
Premiären: Källby på hemmaplan

En sjätteplats blev det till sist för Järpås förra säsongen. Blygsamt kan tyckas, men faktum var att Järpås förra året visade att man närmat sig topplagen i division sex. Man var länge med och smög bakom den yttersta toppen, men avslutade inte tillräckligt starkt för att utmana.

Om Järpås kommer vara lika framgångsrika i år? Nja. Försäsongen har inte riktigt skvallrat om detta, men man har ändå fått in ett par namn med rutin och man har helt klart höjt sin lägstanivå. Att duktige Mirza Kulasevic lämnat kommer att märkas, men Järrpås får gå in i säsongen med rätt att fortsätta överraska motståndet i serien.

Järpås åker hellre buss än parkerar den.

Kållandsö GoIF

Tränare: Kent Möller (Ny, Råda dam)
Nyförvärv: Christoffer Kedén (ÖSIK)
Förluster: 
Placering ifjol: 7:a i Lidköpingssexan
Premiären: Trollekis på bortaplan

Kållandsös herrar har de senaste säsongerna gått lite under radarn. Man gör inte så mycket väsen av sig varken på planen eller sociala medier och det är svårt att få en inblick i vad som händer kring laget.
Helt klart är i alla fall att det är en rejäl blandning av gammal och ungt i startelvan. Fortfarande spelar då och då spelare med gott om rutin tillsammans med juniorer från ”ön”.

Ifjol fungerade det konceptet helt okej och 25 poäng var klart godkänt för Kållandsö som fått kämpa för att få både lag och förening att leva vidare och se en framtid.
Laget spelar alltid en rejäl fotboll och hemma på vackra Hagavallen är man svårspelade. Att nå upp till 25 poäng även i år blir tufft, men Kållandsö är som sagt ett lag som aldrig viker ner sig.


Källby IF

Tränare: Sami Mara (Ny), Rickard Nylander (Ny ass)
Nyförvärv: Kristijan Prosenjak
Förluster: Jonas Andersson (Järpås), Rasmus Gustafsson (Falköpings FK), Niklas Pettersson (Vinninga), Jonathan Sandén (Vinninga), Petter Georgsson (Corner), Linus Bring (Trollekis)
Placering ifjol: 5:a i Lidköpingssexan
Premiären: Järpås på bortaplan

Källby var under våren med och störde topplagen i Lidköpingssexan, men när bröderna Johan och Christoffer Apell återvände till Götene hade man inte rätt slagkraft och man skönk nedåt i tabellen.
Nu fortsätter generationsväxlingen i Källby med Sami Mara som ny huvudtränare efter Axel Bohrén vars sejour bara blev ettårig.

Samis roll blir att få de unga spelarna i laget att ta ytterligare ett kliv samtidigt som spelare som Oscar Mellgren, Markus Olsson och Rickard Nylander måste ta sitt ansvar i centrallinjen. Att Källby skulle vara med och hota i toppen detta år känns långsökt, men en placering strax över mitten känns rimlig.


Mellby IK

Tränare: Mikael Lidén (Ny), Robert Gusavsson (Ny), Alexander Lidström (Ny), Anton van de Velde (Ny)
Nyförvärv: Hjalmar Sedwall (Råda J), Vilhelm Claesson (Råda J), Johan Ottersten
Förluster: Leif Haglund (tränare, Råda dam), Tommy Storm (tränare), Kenneth Haglund (tränare), Egzon Restelica (Corner), Ismaijl Restelica (Corner), Alfred Larsson (Götene), Bajro Habibovic (Corner), Johan Karlsson (Corner), Filip Frändén (Corner), Mikael Malmkvist (Vinninga), Mattias Laurell (Corner), Ivar Karlsson (Trässberg), Martin Johansson (Trässberg), Aldin Mesic (ÖSIK)
Placering ifjol: 8:a i division 5 västra
Premiären: Saleby på hemmaplan

Mellbys herrar blev lite av vinterns följetång. Tyvärr i negativ bemärkelse då laget fick kasta in handduken i division fem och börja om i sexan. Detta på grund av spelarbrist.
Ja, ska vi vara riktigt ärliga så såg det så mörkt ut ett tag så att man inte skulle ha ett lag i seriespel 2018.

Men så hittade ett par killar med stora mellbyhjärtan kraft och började från början. Fick igång lite seniorer och tillsammans med föreningens 16-årslag har man nu gott om spelare på träning och blickar framåt mot en nystart i sexan.

Försäsongen berättar dock om ett lag som har en lång resa tillbaka, men viljan verkar finnas där och spelet utvecklas för varje match. Många är de som önskar den trevliga föreningen framgång denna säsong, men frågan är om inte Mellby kommer att hamna på seriens undre halva när vi summerar i oktober.

Mellby börjar om från början.

Rackeby IK

Tränare: Ulf Johansson (Ny, Vinninga dam), Sören Lilja (Ny, ass)
Nyförvärv: Fredrik Larsson (Kållandsö)
Förluster: Nermin Mesic (ÖSIK)
Placering ifjol: 10:a i Lidköpingssexan
Premiären: ÖSIK på bortaplan

Rackeby har haft för vana att hamna i mitten av division sex tidigare år. 2017 var dock ett nytt lågvattenmärke för klubbens herrar när man blev tabelljumbo i Lidköpingssexan. Inte mycket stämde ute på Degeberg och poängen var ovanligt lätträknade.

I år hoppas man på bättring, men under försäsongen har det blivit idel förluster. Om än hedersamma. Svårt att säga om Rackeby blivit bättre denna säsong, men får man Fredrik ”Figge” Larsson att damma av skorna så kommer det att lyfta laget och kanske slipper man då slåss om en ny jumboplacering.


Saleby IF

Tränare: Christoffer Torsmyr (Ny, ENV), Jhimmy Svantesson (ass)
Nyförvärv: Joakim Göransson (Trässberg), Jesper Augustsson (Trässberg)
Förluster: Oskar Ivarsson (Vinninga), Jonathan Ståhl (Vinninga), Jesper Svensson (Levene Skogslund)
Placering ifjol: 9:a i Lidköpingssexan
Premiären: Mellby på bortaplan

Inte heller Saleby fick det att stämma under fjolåret. Ett ungt lag ledda av Magnus Eriksson blev nästjumbo i serien. Något som var en missräkning.
Nu är det Christoffer Torsmyrs tur att göra ett försök med laget och ännu en säsong får man fölita sig på att Jhimmy Svantesson sliter i offensiven och att Magnus Eriksson gör ett par matcher och styr upp försvaret.

Saleby vill mer än vad man visade under fjolåret och sliter i varje match. Hur långt det räcker 2018 återstår att se.

Magnus Eriksson och Jhimmy Svantesson betyder fortfarande massor för Saleby.

Trollekis

Tränare: Mikael Arvidsson (Ny), Anders Johansson (Ny ass)
Nyförvärv: Linus Bring (Källby), Jonathan Skarp (Sil), Filip Kroon (comeback),
Förluster: Daniel Enggren (tränare, slutar), Anton Gustavsson (Kinne Vedum), Erik Wessman (Kinne Vedum), Erik Jonåker (Sil), Jonathan Skarp (Sil), Christoffer Frostemark (Sil), Carl-Philip Angelöf (Vinninga), Edward Gullbrandsson (Kinne Vedum), Alexander Tasevski (Lidköpings FK)
Placering ifjol: 2:a i Lidköpingssexan
Premiären: Kållandsö på hemmaplan

Trollekis spände bågen rejält inför 2017 och var tillsammans med Vinninga favoriter till seriesegern. Man fick dock ge sig och nöja sig med en kvalplats. Ett enda mål skiljde till sist Trollekis från en gratisplats till femman.

Men mycket har hänt sedan i höstas. Tränare Daniel Enggren och klubben skiljdes åt och lagets bäste spelare Alexander Tasevski gick tillbaka till Lidköpings FK. Dessutom lämnade en rad andra spelare under vintern.
Trollekis har således fått ”starta om” men har förstås ändå fjolårets säsong att bygga vidare ifrån.

För trots att man tappat spelare så är man ett lag som ska vara med och utmana i toppen av serien och nygamle tränaren Mikael Arvidsson bör kunna lotsa detta lag till en plats bland de tre främsta.


Varnhems IF

Tränare:
Nyförvärv: 
Förluster: Jesse Svensson Jackson (Lundsbrunn), Arben Haxha (Lundsbrunn)
Placering ifjol: 8:a i Lidköpingssexan
Premiären: Källby på bortaplan

Varnhem är bra på att ta bilder från sina matcher och lägga ut på Facebook. Det uppskattas, men i övrigt är det svårt att få bra information om laget som ligger ”längst ut” i vårt bevakningsområde.
Ifjol blev det emellertid en åttondeplats för Varnhem som kampade med Saleby och Rackeby i botten av tabellen.

Varnhem brukar kunna knyta åt sig spelare från andra sidan Billingen och så kan säkert också vara fallet i år. I DM blev det dock tre raka förluster, men var man står inför årets säsong i Lidköpingssexan är svårt att sia om. Vi får anledning till att läsa på mer om Varnhem framöver.


Örslösa Söne IK

Tränare: Patrik Arvidsson (Ny, Trässberg)
Nyförvärv: Joel Olsson (Kode IF), Michael Landberg (Trässberg), Aldin Mesic (Mellby), Nermin Mesic (Rackeby)
Förluster: Janne Magnusson (tränare), Jan-Olof ”Kongo” Nilsson (tränare, LFK), Kristoffer Kedén (Kållandsö)
Placering ifjol: 4:a i Lidköpingssexan
Premiären: Rackeby på hemmaplan

ÖSIK vann inte de viktiga matcherna under 2017 och då hamnade man snabbt efter täten i division sex. Nu gör man ett nytt försök att ta sig tillbaka till division fem och tillsammans med JK10 är man tippade att göra upp om seriesegern.

”Vi borde nästan gå fullt. Skulle bli mycket besviken för varje poängtapp”
Ja, de orden kommer från lagets nye tränare Patrik Arvidsson när Lokalfotboll.se fick en snabb pratstund för någon vecka sedan.
ÖSIK har inte haft en klockren försäsong, men har ett lag som andas optimism och vinner man bara mot de övriga topplagen så är man ett rättmätig favorit till att spela division fem-fotboll 2019.


Lämna en kommentar