ANNONS:
ANNONS:

”Är jävligt imponerad av tränarduon Sörstrand och Thorsell”

”Lill-lördag med Holmqvist” är här igen.
Denna vecka med ett inlägg om ”vilda västern-serier” och konstiga resultat.
Dessutom verkar det som Jespers fötter krympt under inledningen av säsongen.

Lill-lördag med Holmqvist
Alla tidigare ”Lill-lördag med Holmqvist” hittar du HÄR

Jag inleder veckans lill-lördag med våra ”vilda-västern”-serier.
Jag tyckte innan året att division 3 kommer bli fruktansvärt svårtippat denna säsong. Det är den, men den är inte i närheten av division 5 och 6.
I div 6 Lidköping ska det bli väldigt intressant att följa vilka som tar hem det. Ena matchen spelar Tråvad/Larv och Söne lika. Andra matchen slår Trässberg Söne med 7-1. För att sen förlora mot Tråvad/Larv. Det är bara Arentorp/Helås som levererat i tre raka.
Någon av dessa fyra kommer vinna serien, det är det väl inget snack om. Samtidigt är detta bra för lokalfotbollen då matcherna blir mer intressant och du behöver inte vara släkt med någon i lagen för att åka dit och titta.

I division 5 Nordvästra har det inte blivit lika märkliga resultat men det är fortfarande en serie där alla kan slå alla, i alla fall de lagen på övre halvan av tabellen. I den tabellen är jag jävligt imponerad av tränarduon Sörstrand och Thorsell som i sitt första tränaruppdrag lyckas ta full pott på fyra matcher. Tänk vilken drömstart för grabbarna att ta upp ENV till fyran första året. Då kan de harva runt bland klubbarna i evigheter sen. Eller de kanske satsar på en karriär inom tränaryrket?  Hur som helst så är jag grymt imponerad.

Men jag måste falla tillbaka lite till en tanke jag haft i huvudet angående de ojämna resultat lag kan ha. Att ena matchen vinna med 7-1 och andra sedan förlora eller som vi i Skara att ha 0-9 efter två matcher för att sedan inte släppa in ett mål på nästan tre matcher. Detta är absolut inte unikt för fotboll på ”lägre” nivå. Detta händer i Allsvenskan och Superettan också.  Det sägs runt om i världen att vi i Sverige har så sjukt bra organisation och disciplin men jag vet i fan om det inte har med Lasse Lagerbäck att göra. Han spelade ett spel med otroligt små risker. Tråkigt enligt många men ändå väldigt framgångsrikt. Jag såg Wigan-City i cup-finalen. I Wigan har du ett lag som hade en bra organisation och disciplin matchen igenom.

Om vi går vidare till serien där Skara, LFK och Vara huserar så får jag börja med Varas otroligt tunga förlust hemma mot Holmalund. Vara tappade tyvärr en ledning med 2-0 till 2-3 redan i första halvleken. Jag förstod på spelarna i Vara att det var otroligt tungt då de hade en del chanser att kvittera i andra halvlek. Givetvis otroligt tungt att tappa till ett lag man kunde fått lite försprång till i tabellen. Tråkigt även för oss som möter Holmalund nu på fredag när de kanske fått en ”boost” efter denna viktiga trepoängare.

LFK åkte ner till Kållered och fick se sig besegrade. LFK hade börjat bra men sedan var det inget snack om vilka som skulle vinna. Inga konstigheter enligt mig då jag tycker Kållered är det absolut bästa lag vi mött den här säsongen. Det mest anmärkningsvärda är väl att nyckelspelarna Matanovic och Hogbäck fick skador. Det och att LFK körde ett lätt träningspass innan avresan till Kållered. Jag gillar i alla fall inställningen till det.

Vi i Skara lyckades vinna igen och givetvis otroligt skönt att ha tre raka segrar. Vi har fått ordning på vårt spel och vinner helt rättvist matchen mot Hestrafors. Jag själv lyckades sätta en balja, dock på straff men alltid skönt att få göra mål.  Det var inte alls lika mycket ”bloggsnack” denna match tyvärr…..

Nu till några snabba…

– LFK Dam har inte förlorat en tävlingsmatch i år, mycket bra

– Jakob Matanovic har startat ett Futsal-lag i Lidköping. Mycket bra jobbat och åter igen grattis Jakob.

– Det ryktas om att Bankemyhr gjorde årets mål på Framnäs i matchen mellan Råda och United? 😉

– Jim Larsson gör bra resultat oavsett vilket lag han tränar

– Vad hände med reglerna kring gasolgrill? Fick bara ett svar från ”Jens” att jag ska åka till ”korvmojjen” 🙂

– Bahnemann kan helt obrytt åka upp till Borlänge, sätta sig på Tauers plats i omklädningsrummet och börja byta om. Världsklass!

– Mina fötter har krympt så för tillfället står det fyra par fotbollskor i strl 40 hos mig om någon är intresserad. Kanske kan lotta ut dem på Lokalfotboll.se?

– Nu kommer en dräpande ”lika som bär”. Jag blev så jävla glad när jag hitta den. Plus att det är relativt lokalt också.  Min gamla lagkamrat i Skövde AIK Johan Mårtensson numera Utrecht och Watfords Joel Ekstrand. Inte nog med det, Olof Lundh är deras ”pappa”.

0 0-1 0-2

6 tankar på “”Är jävligt imponerad av tränarduon Sörstrand och Thorsell”

  1. Haha, om du gräver lite djupare i ämnet superkörken Kim Thorsell så inser du nog snart att han är väldigt passiv som assisterande tränare. Men en stor eloge till Sörstrand!

  2. Haha, om du gräver lite djupare i ämnet superkörken Kim Thorsell så inser du nog snart att han är väldigt passiv som assisterande tränare. Men en stor eloge till Sörstrand!

Lämna en kommentar