ANNONS:
ANNONS:

”Är rätt så sugen på att göra en bra match ikväll!”

Han skulle bli Götenes nye målkung.
Men mitt under förra säsongen återvände han till Skara.
Ikväll är Jacob Söderberg tillbaka på Västerby för att revanschera sig.

Jacob Söderberg. Förra året i Götene.
Jacob Söderberg. Förra året i Götene.

Ikväll möts Götene och Skara i division tre mellersta Götaland. Det är nu hela sju år sedan de båda antagonisterna möttes i ett derby.
För en kille blir kvällens möte extra prestigeladdat. Skaras anfallare Jacob Söderberg lämnade SFC inför förra året för att bli skyttekung i just Götene. Men målen uteblev och Jacob kom inte alls till sin rätt ute på Västerby.
Lokalfotboll.se slog därför en signal till Jacob för att höra hur känslan är inför återkomsten till fjolårets hemmaarena.

Hur speciellt är det att möta Götene ikväll?
– Inte så speciellt tycker jag, men det är klart att det är lite roligt. Är ju det närmsta derbyt man har denna säsong och man känner ju många av killarna i laget.

Du lämnade Götene mitt under förra säsongen efter en tung vår. Är tiden på Västerby ett misslyckande tycker du?
– Det kan man väl säga att det var. Gick ju inte så bra som man hade hoppats, men jag kände att jag var tvungen att prova. Är små marginaler och hade det fungerat bra i Götene hade jag ju varit kvar där idag.

Känns det som att det är lite revansch som gäller ikväll då?
– Ja, det är det. Kan väl säga så att jag är rätt så sugen på att göra en bra match ikväll och visa att jag kan bättre än när jag var här senast.

Jacob Söderberg

Vad säger du annars om din och lagets säsong än så länge?
– Upp och ner. Det tycker jag sammanfattar det mesta. När vi spelat bra har vi varit riktigt bra och när det inte stämmer har vi inte ens varit nära att hota motståndarna. Tycker ändå att det varit positivt att vi ser att vi kan ta poäng i varenda match, för även om det inte stämt alla gånger har vi varit nära att få med oss poäng.
För egen del är det väl samma sak. Har varit för ojämn och kan mycket mer än vad jag visat än så länge. Har kommit till lite för lite lägen, men jag hoppas att det blir ändring på det – med start ikväll.

Vad behövs då för att det ska bli tre poäng på Västerby ikväll?
– Ett j-la slit helt enkelt. Vi vet att Götene som vanligt inte kommer att bjuda upp till något skönspel. Men de är stora och starka och bra på långbollar. När det väl fått upp den på sista tredjedelen är de bra. För oss gäller det att undvika kampmomenten så mycket som möjligt genom att vara snabbare och smartare. Vi vet att gör vi det vi kan bäst blir det tre poäng ikväll.

Götene har trissat upp derbystämningen redan sedan i vintras. Har det påverkat er i Skara något?
– Nej, det vet jag inte, men jag vet att de försökt psyka oss lite. Men det är helt OK. De är favoriter ikväll. Har spelat fyra år i division två och de ska förstås vinna ikväll. Annars är det ju dåligt. Är upp till oss nu att visa att vi är bättre än dem.

Tränare Sören Hammarén har precis som du ett förflutet i Götene. Är han mer speedad än vanligt inför kvällens fight?
– Sören är lika engagerad oavsett om det är träning eller match, men det är klart att det märks att han vill till Västerby och visa var skåpet ska stå han också. Det ska vi hjälpa honom med.

Lämna en kommentar