ANNONS:
ANNONS:

Ardala kan få skratta högst även i år

Två lokala nykomlingar med ambitioner.
Och ett Ardala som verkligen aspirerar på seriesegern.
Här har du allt du behöver veta om lagen inför seriestarten i den mellersta femman.

Både Vedum och Ardala hade säkert hellre hamnat i den västra division-fem serien, men geografin satte stopp för detta och nu får nykomlingarna rikta blickarna söderut för spel i den mellersta femman.

Både kommer alltså från division sex förra säsongen, men trots nykomlingsstatusen så är det med stora förhoppningar lagen går in i årets seriespel. Att rädda nytt kontrakt är inget lagen tänker på, utan istället siktar man uppåt.

Ardala är laget som på förhand ser ut att ha de allra bästa chanserna. Boråslagen är alltid svåra att bedöma, men frågan är om något lag i serien har en bättre offensiv än Ardala? Firma Peter Linde, Robin Björk och bröderna Viktor och Edvin Berntsson kommer att kunna skapa målchans efter målchans och vara livsfarliga för samtliga moståndarförsvar.

Ja, förväntningar bör vi kunna ha på båda våra lokala lag och här kommer mer info om serien i allmänhet och Ardala och Vedum i synnerhet.


Ardala GoIF

Viktor Berntsson och Robin Björk kan se positivt på framtiden.

En nykomling i toppen av tabellen? Ja, det är högst troligt att Ardala kommer att inneha en topplacering när vi summerat årets säsong. Ifjol vann laget en knallhård Varasexa och har inför årets säsong kryddat laget rejält. Edvin Berntsson, Martin Nordqvist och Peter Linde kommer att tillföra massor och under sommaren kommer Mikael Mörk hem och förstärker.

Ardala har i år alla delar som behövs för att avancera från en serie och det är lite ”Hangelösa-vibbar” på GoIF denna säsong. Inte minst tack vare att Peter Linde och Robin Björk återigen lirar på topp ihop. Försäsongen har också skvallrat om att Ardala är på rätt spår då man gått obesegrade genom vinter och vår.

Styrkan i laget sitter i de offensiva möjligheterna, men kan bara försvarsspelet komma upp på normal nivå så kommer Ardala att vinna massor med fotbollsmatcher även denna säsong. Kan det till och med räcka hela vägen till division fyra 2018?

Silly Season
Tränare:
Viktor Berntsson, Robin Björk
Nyförvärv:
Edvin Berntsson (Götene), Martin Nordqvist (Skara), Peter Linde (Hangelösa), Mikael Mörk (Götene)
Förluster:
Martin Blomqvist (Hangelösa)

Försäsongen:
DM: Norra Fågelås 9-0, DM: Fröjered/Håven 6-2, DM: Källby 4-2, Nossebro 1-1, DM: IFK Mariestad 3-0, Jula 3-2, Fagersanna 4-2, Trollekis 5-2

Vunna: 7, Oavgjorda: 1, Förluster: 0
Gjorda mål: 34, Insläppta mål: 11
Poängsnitt: 2,75

Odds som seriesegrare: 5,00


Vedums AIS


Via kvalspel tog sig Vedum till division fem, men valde trots detta att bryta samarbetet med tränare Bosse Dahlberg. Nu är det Sebastian Eriksson som står vid rodret – både på och utanför planen.
Runt sig har ”Sebben” nu en rad rutinerade pjäser som hämtats in från klubbar runt om och Vedum är långt ifrån någon duvunge i denna serie.

Under försäsongen har man varit stabila, utan att man ställts på direkt stora utmaningar. Klart är hur som helst att Vedum kommer att vara ett lag som kan ställa till det för de flesta motståndare och att man skulle få kämpa för ett nytt kontrakt känns inte troligt.

Nej, laget lär istället sikta på en placering på tabellens övre halva , men man är beroende av att lagets rutinerade pjäser får vara skadefria. Men får man vara på planen under den övervägande delen av säsongen så finns alla möjligheter till detta.

Silly Season
Tränare:
Sebastian Eriksson (NY, Vara), Tobias Åkesson (NY, ass)
Nyförvärv: 
Sebastian Eriksson (Vara), Pierre Andersson (Herrljunga), Fredrik Lager (Herrljunga), Pierre Karlsson (Råda), Patrik Karlsson (Arentorp/Helås), Emil Larsson (Tråvad/Larv), Gustav Westfeldt (Emtunga), Marcus Wernebratt (LFK Akademi)
Förluster:
Bosse Dahlberg (tränare, Arentorp/Helås), Jacob Hedén (Emtunga)

Försäsongen:
Levene Skogslund 2-1, DM: Hjärtum 4-0, DM: Vinninga 2-1, DM: Skepplanda 0-3, Axvall 6-3, Tråvad/Larv 3-0, Sollebrunn 2-2

Vunna: 5, Oavgjorda: 1, Förluster: 1
Gjorda mål: 19, Insläppta mål: 10
Poängsnitt: 2,29

Odds som seriesegrare: 24,00


Övriga lag i serien

Annelund
Placering 2016: 2:a i division 5 mellersta
Odds som seriesegrare: 2,35

Brämhult
Placering 2016: 3:a division 5 mellersta
Odds som seriesegrare: 4,20

Grolanda
Placering 2016: 7:a division 5 mellersta
Odds som seriesegrare: 6,50

Herrljunga
Placering 2016: 6:a division 5 mellersta
Odds som seriesegrare: 12,00

Hössna/Timmele
Placering 2016: 8:a division 5 mellersta
Odds som seriesegrare: 17,00

Rångedala
Placering 2016: 9:a division 5 mellersta
Odds som seriesegrare: 30,00

Säven/Hol
Placering 2016: 4:a division 5 mellersta
Odds som seriesegrare: 7,00

Toarp
Placering 2016: 1:a division 6 Ulricehamn
Odds som seriesegrare: 7,50

Tvärred/Vegby
Placering 2016: 1:a division 6 Borås
Odds som seriesegrare: 22,00

Vårgårda IK FK
Placering 2016: 5:a division 5 mellersta
Odds som seriesegrare: 9,00

 

 

Lämna en kommentar