ANNONS:
ANNONS:

Ardala seriefavorit i en intressant Varasexa

Kan ”bygdens pojkar” ta Ardala mot nya höjder?
Eller kan JK10 skrälla efter en riktigt fin försäsong?
I helgen drar Varasexan igång och så här tror Lokalfotboll.se att den slutar

Sju av elva lag i Varasexan är lokala och det innebär förstås lite extra fokus på denna serie i år. Att några av lagen dessutom värvat in intressanta namn inför året höjer intresset ytterligare. Serien har all möjlighet att leva ända in till slutet när lokala lag som Ardala och Arentorp/Helås får tufft motstånd ifrån sydligare lag som Östadkulle och Södra Härene.

Varasexan har också en annan dimension i år när lag som Elmer-Fåglum och Emtunga ska förhindra ras och hitta en ny grund att stå på inför framtiden. Den resan lär inte bli mindre intressant att följa än själva toppstriden.
11 lag gör alltså upp om det i årets Varasexa och så här tror vi att serien kommer att sluta:

———————————————————————————–

1. Ardala

Ifjol lyckades verkligen inte Ardala leva upp till de högt ställda förväntningarna utan nådde bara en blygsam niondeplats i division sex. Något som måste ses som ett av 2015 års största lokala fiaskon. Nu ska hedern återupprättas och man gör det genom att kalla hem ”bygdens pojkar”. Viktor Berntsson som ifjol var mittfältsgeneral i Götene är nu spelande tränare i Ardala tillsammans med Robin Björk som även han kommer från Götene. Duon kommer med all säkerhet att skapa ett pånyttfött Ardala både på och vid sidan av planen.

Till den starka duon tillkommer ytterligare en central spelare då Daniel Svensson återvänder från Skara. Att Ardala har seriens bästa centrallinje är det ingen tvekan om och kan nu också övriga laget börja att prestera på den nivån som man faktiskt kan så blir Ardala grymt svårslaget 2016. Men det är många lag om budet och redan i premiären bjuds det på tidig seriefinal (?) när man gästar utmanaren Arentorp/Helås.

Silly Season
Tränare: Viktor Berntsson (NY, Götene), Robin Björk (NY, ass, Götene)
Nyförvärv: Viktor Berntsson (Götene), Robin Björk (Götene), Daniel Svensson (Skara), Simon Törnqvist (Hangelösa)
Förluster: David Andersson, tränare (klubb ej klar)

Försäsongen:
Ulvåker 0-2 (DM), Stenstorp 2-1 (DM), DM: Hangelösa 1-3 (DM), Vinninga 5-1, Kinne Vedum 0-1, Vedum 3-1, Trollhättans IF 6-1

Vunna: 4, Oavgjorda: 0, Förluster: 3
Gjorda mål: 17, Insläppta mål: 10
Poängsnitt: 1,71

Ardala

————————————–

2. Arentorp/Helås

Efter en tung start på året valde Arentorp/Helås att göra sig av med tränare Michael Albansson. Nygamle Anders Svantesson tog då över rodret och fick fart på laget som under säsongens senare del verkligen utmanade om seriesegern. Men det blev ”bara” en kvalplats och detta kval var man inte tillräckligt starka.
Nu gör man ett nytt försök att utmana om en division fem-plats och man har alla förutsättningar för att klara av detta. Den redan starka truppen har fyllts på med rutinerade namn och framåt har man målsprutan Andreas Johansson som gjorde hela 38 mål förra året.

Försäsongen har visat prov på lagets stabila försvarsspel, men man lär behöva fortsätta att ösa in mål framåt då man möter tuffare motstånd i serien än vad man gjorde förra året. Men var så säkra på att ni hittar Arentorp/Helås i tabellens toppskikt i början av oktober.

Silly Season
Tränare: Anders Svantesson
Nyförvärv: Patrik Karlsson (Elmer-Fåglum), Adam Landquist (Elmer-Fåglum), Fredrik Berggren (Elmer-Fåglum)
Förluster: Emil Lindström (Elmer-Fåglum)

Försäsongen:
LFK Akademi 0-1 (DM), Wargön (DM) 1-1, Säven/Hol (DM) 2-2, Främmestad 0-0, ÖSIK 5-1, Emtunga 4-0, Mellby 2-3

Vunna: 2, Oavgjorda: 3, Förluster: 2
Gjorda mål: 14, Insläppta mål: 8
Poängsnitt: 1,29

AHFK-JK10IF_06

————————————–

3. Östadkulle

Åkte förra året ur division fem och hoppas förstås på att studsa tillbaka snabbt. Har en helt okej försäsong bakom sig och ett lag där en del spelare har rutin från spel högre upp. Östadkulle kommer inte att ge bort den här serien i första taget…

4. JK10

JK10 har tappat två målgörare av rang till andra klubbar, men har under försäsongen visat att det finns andra som kan ersätta. 31 mål har det blivit på sju matcher och JK10 har ett imponerande försäsongsfacit. Martin Grehns grabbar verkar ha något på gång och kan man nu också förvalta det när allvaret börjar blir man en outsider i denna serie.

Laget med en av den lokala fotbollens bästa matchreferat har chansen att få skriva om många segrar i år om man fortsätter på det inslagna spåret.

Silly Season
Tränare: Martin Grehn, Marcus Tapper (ass)
Nyförvärv: 
Förluster: Andreas Andersson, tränare (slutar), Johan Malmgren (Råda), Armin Vizlin (Lundsbrunn), Hugo Andersson (Vara)

Försäsongen:
IFK Trollhättan (DM) 2-3, Tomten 3-0 (DM), FC Gauthiod 1-3 (DM), Saleby 6-1, Järpås 6-3, Källby 9-0, ÖSIK 3-0

Vunna: 5, Oavgjorda: 0, Förluster: 2
Gjorda mål: 31, Insläppta mål: 10
Poängsnitt: 2,14

JK10IF-Jarpas_IS_09_610x405

5. Vedum

Förra året var Vedum en del av Vårgårdasexan och man hade egentligen sig själva att skylla att man inte tog en av de två översta platserna i serien. Tunga poängtapp mot sämre motstånd blev avgörande och nu får man göra ett nytt avstamp.
men man gör det utan förra årets målspruta Jonas Aronsson som testar vingarna i Vårgårda. Det blir förstås ett avbräck och Vedum känns inte som ett lag som kommer att slåss om division sex-platserna 2016. Men man är helt klart ett habilt lag med många duktiga spelare och det lär bli en placering på den övre halvan av tabellen.

Silly Season
Tränare: Bosse Dahlberg, Johan Lundmark (NY, ass), Johan Otterborg (ass)
Nyförvärv: Jakob Hedén (Vedum)
Förluster: Jonas Aronsson (Vårgårda IK), Erik Lundemark (Vara)

Försäsongen:
Elmer-Fåglum 1-0 (DM), Floby 0-0 (DM), Göta 1-4 (DM), Tråvad/Larv 3-4, Nossebro 4-6, Ardala 1-3, Vara U 1-1, Emtunga 5-0

Vunna: 2, Oavgjorda: 2, Förluster: 4
Gjorda mål: 16, Insläppta mål: 18
Poängsnitt: 1,29

Vedum

6. Södra Härene

Södra Härene slogs med Vedum om kvalplatsen till femman förra året och på sin lutande (?) hemmaplan drog man det längsta strået. Kvalet blev dock för tufft och nu gör man ett nytt försök att hitta tillbaka till femman. Men man har tappat ett par tunga namn och i år blir det nog inte mer än en mittenplacering.

 

7. Stora Mellby

Kollegan Jonas Mökanders klubb Stora Mellby var även de i racet om en kvalplats till femman, men orkade inte hela vägen. ”Möket” som alltid skjuter in ett helt gäng med bollar i nät saknas i år och enligt egen utsago så blir hans Stora mellby inte mer än ett mittenlag 2016. Vi litar alltid på en vän!

 

8. Elmer Fåglum

Ett tag skulle Elmer-Fåglum som ifjol spelade i fyran lägga ner hela sin herrverksamhet. En tvärvändning gjorde dock att man valde att göra en omstart i division sex. Innan det blev verklighet hade dock en rad rutinerade namn hunnit att lämna. Något som förstås märktes i ett redan halvtomt omklädningsrum. Därför är klubbens ambitionsnivå i år av förklarliga skäl lägre än brukligt och nu gäller det mest att hålla igång och ha roligt. En som nappade på det var Marcus Härnälv som pendlar tillbaka till klubben i hjärtat från Göteborg.

Men trots Härnälvs återkomst kommer Eivaz Varghaei få det tufft att hitta en slagkraftig startelva som rubbar seriens bästa lag. Fixar man en placering i tabellens Ingenmansland har man gjort det fullt godkänt.

Silly Season
Tränare: Eivaz Varghaei (NY)
Nyförvärv: Marcus Härnälv (Knippla), Emil Lindström (Arentorp/Helås)
Förluster: Andreas Blom (Nossebro), Patrik Karlsson (Arentorp/Helås), Adam Landquist (Arentorp/Helås), Martin Härnälv (Nossebro), Fredrik Berggren (Arentorp/Helås), Tommy Werner (Nossebro), Hampus Olausson (Främmestad)

Försäsongen:
Vedum 0-1 (DM), Vårgårda IK FK 1-4, Södra Härene 0-2, Nossebro U 1-3

Vunna: 0, Oavgjorda: 0, Förluster: 4
Gjorda mål: 2, Insläppta mål: 10
Poängsnitt: 0,00

Elmer-Fåglum

9. IFK Emtunga

Emtunga fick en gratisplats i femman förra året och att fixa nytt kontrakt var en bonus. Man klarade dock en kvalplats genom att besegra ÖSIK i seriens sista match. Men kvalspelet blev för tufft och Emtunga blev åter ett lag för sexan.
I och med nedflyttningen försvann också en rad spelare och frågan är vad som återstår av Mossbrotts stoltheter? Klart är i alla fall att laget tränas av Torbjörn Larsson och att hans son Alfred Larsson fortfarande kommer att vara lagets mest betydelsefulla spelare då han trots att Emtunga går dåligt gör många mål.

Att tippa Emtunga på en så låg placering som nia känns både vemodigt och konstigt, men just nu finns det inget som tyder på att laget kommer att vara ett lag för tabellens övre halva.

Silly Season
Tränare: Torbjörn Larsson (NY)
Nyförvärv: 
Förluster:  Joel Svantesson (Tråvad/Larv), Fredrik Mihlzén (Tråvad/Larv), Johan Adolfsson (Nossebro), Viggo Ederborn (Vara), Petter Kjellkvist (Tråvad/Larv), Jimmie Eriksson (Tråvad/Larv)

Försäsongen:
Vara 1-3 (DM), Upphärad (DM) 2-5, Corner (DM) 2-5, Säven/Hol 3-6, Arentorp/Helås 0-4, Vedum 0-5

Vunna: 1, Oavgjorda: 2, Förluster: 2
Gjorda mål: 8, Insläppta mål: 28
Poängsnitt: 0,00

Emtunga Alfred Larsson

10. Friscopojkarna

Frisco gjorde en i sina mått mätt bra säsong förra året då man vann ovanligt många matcher. 15 poäng blev det då och visst kan det bli något likande i år. Men bättre än en placering som nästjumbo blir det inte.

11. Järpås

Järpås slutade trea från slutet förra säsongen och laget ger samtliga motståndare i serien en uppgift att bita i. Sällan blir också rasen så stora, men man vinner tyvärr för få fotbollsmatcher för att ta nästa kliv uppåt i tabellen.
I år får man av allt att döma sikta in sig på att undvika jumboplatsen i en tuff Varasexa. Järpås får gärna överraska oss, men vi tror tyvärr att man inte lyckas.
Silly Season
Tränare: Johan Norrbin, Jonas Engström (Ny, ass)
Nyförvärv: Joel Flensén (Vinninga), Patrik Pettersson (Vinninga), Mathias Arneke (), Magnus Burman (comeback), Victor Gull (Vinninga), Erik Blomqvist (LFK P15)
Förluster:

Försäsongen:
Källby 2-2, Frisco 0-5, Weimer 3-5, JK10 3-6, Rackeby 2-5, Kållandsö 2-0

Vunna: 1, Oavgjorda: 1, Förluster: 4
Gjorda mål: 12, Insläppta mål: 23
Poängsnitt: 0,67

JK10IF-Jarpas_IS_12

Lämna en kommentar