ANNONS:
ANNONS:

Ardalas serieförslag röstades ner

Inget ny serie för Ardalas herrar 2017.
Och ungdomsmatcher nästa år ska bestå av tre halvlekar.
Det var bara något av det som beslutades på gårdagens Representantsmöte för VFF.

Bara 74 av drygt 250 medlemsföreningar fanns på plats i Vårgårda under onsdagskvällen när det var dags för det årliga Representantskapsmötet för Västergötlands Fotbollsförbund.
Det var ett lugnt möte, utan några direkta debatter som leddes av avgående (slutar i vår) förbundsordföranden Gerhard Sager.

Men ett gäng med punkter avklarades förstås och vi ger dig här en sammanfattning av de viktigaste som påverkar vår lokala fotboll.

Ardalas förslag till ny serieindelning gick inte igenom
Ardalas herrar hade kommit in med ett eget förslag kring serieindelning i herrarnas division 5. Klubbens ordförande Tomas Ek pratade för klubbens förslag, men mötet gick istället på VFF:s ursprungliga förslag och därför kvarstår de serier som vi redan presenterat här på Lokalfotboll.se
Har du glömt hur de ser ut hittar du de HÄR

Tomas Ek pratar för Ardalas förslag.
Tomas Ek pratar för Ardalas förslag.

Serieomgångar slås isär
På grund av domarbristen i distriket så kommer förbundet att dela på serieomgångarna i herrarnas division 5 och 6 samt damernas division 3 och 4. Matcherna i en och samma omgång kommer i VFF:s grundförslag att spridas ut mellan fredag, lördag och söndag. Detta för att inte alla matcher i en serie ska spelas samma dag och domarna ska räcka till.
Klubbarna har dock möjlighet att byta matchdag med varandra, eller om man är överrens förlägga sin match under måndag, tisdag, onsdag eller torsdag.

Damtrean görs om
Till säsongen 2018 görs damtrean om och kommer att bestå av två serier istället för tre. Idag är det tio lag i varje serie, men 2018 blir det 12 lag i varje. Detta innebär förstås att fler lag 2017 kommer att åka ur division tre.

Tre halvlekar i ungdomsfotbollen
Mötet beslutade att man i sjumannafotbollen 10-12 år från och med nästa år kommer att spela tre halvlekar istället för två. Detta för att det ska finnas mer tid för ledare att instruera sina spelare. 10-åringar kommer att spela 3 x 15 minuter och 11-12 åringar 3 x 30 minuter.

Domarsatsningen fortsätter
Ordförande Gerhard Sager tog upp exempel från fotbollssäsongen 2016 där verbala och fysiska handlingar mot domare gått för långt. Ordförande uppmanade till ökat fokus på detta från föreningarnas sida och vikten av rollen som ”Domarvärd”. Att denna finns i föreningarna och att rollen är otroligt viktig.

Glest i bänkarna då bara 74 av drygt 250 föreningar fanns på plats.
Glest i bänkarna då bara 74 av drygt 250 föreningar fanns på plats.

Lämna en kommentar