ANNONS:
ANNONS:

Arentorp/Helås eller Trässberg kan få plats i femman

LFK Akademi drar sig ur division fem.
Och målsättningen för VFF är att fylla den tomma platsen.
Hjärtum lär stå först i kö, men därefter kan både Arentorp/Helås och Trässberg komma på tal.

Under gårdagen kom beslutet från Lidköpings FK att man kommer att lägga ner LFK Akademi i dess nuvarande form. Det innebär att spel i distriktets ordinarie seriesystem inte längre är aktuellt och man kommer således inte att spela i den västra femman denna säsong.
– Det stämmer. Vi har inte fått det skriftligt än från klubben, men jag har fått det muntligt vid två tillfällen under gårdagen, så jag har börjat förbereda för Tävlingskommitten, berättar Mats Karlén på VFF.

Målsättningen för VFF är att fylla serien och inte spela med elva lag under årets säsong.
– Nej, det ska vi klara av tycker jag. Vi löste ett uttrag (Bergdalen) så sent som första april förra året, så jag tycker att vi borde kunna fixa detta också. Men vi vill inte stressa fram något beslut från klubbarna som kan bli aktuella, förklarar Karlén.

Mats Karlén vill dock inte spekulera i vilka klubbar som är aktuella för platsen, men förklarar att det precis som tidigare handlar om att lagen först och främst ska finnas i seriens geografiska närhet.
– Man lär titta på kvalresultaten i division fem-kvalet, men också bland treorna i division sex, säger Mats.

Lokalfotboll.se har efter detta tittat över fjolårets resultat efter de givna förutsättningarna och tittar man på detta bör Hjärtum få frågan först. Laget slutade tvåa i sin kvalgrupp till femman (bakom Vedum) och finns i seriens geografiska område.
Om dessa tackar Nej lär treorna i division sex tillfrågas och då går man på snittpoängen som man samlade ihop under 2016.

Det innebär att Arentorp/Helås ligger bäst till med 2,20 poäng/match. Därefter förljer Trässberg med 2,05 poäng/match och trea Wargön med 2 poäng/match.

Att någon i den ovan nämda kvartetten kommer att acceptera förbundets förfrågan om uppflyttning känns högst troligt. Frågan är bara om vi får ytterligare ett lokalt inslag i den västra femman i år?

1 tanke på “Arentorp/Helås eller Trässberg kan få plats i femman

  1. Södra Härene blev visserligen bara fyra i div 6 Vara men de hade snittpoäng på 2,15 poäng/match. Alltså bättre än Trässberg och Wargön….

Lämna en kommentar