ANNONS:
ANNONS:

Arentorp/Helås redo att ta plats i femman

Allt kan fortfarande hända.
Men Arentorp/Helås står redo att ta över en plats i femman.
– Arentorp/Helås har tackat Ja, men vi har reserverat oss för att det är mycket som är på gång och allt kan fortfarande hända, säger Mats Karlén på VFF.

Ni som har koll på er lokala fotboll vet att det just nu är mycket som händer i herrarnas division fyra och fem.
Gratisplatser har kommit och gått, samt att flera olika lag begärt utträde ur kommande års seriespel.

När sedan Riksidrottsnämnden gav Västergötlands fotbollsförbund bakläxa kring beslutet att använda sig av geografisk tilldelning efter det att seriesammansättningen var gjord så blev det ännu fler frågetecken.
– Ja, vi har mycket att ställning till och vi behöver hjälp av SVFF för att veta hur vi ska gå vidare med bakläxan från RIN, säger Mats Karlén på VFF under måndagen.

Just därför är förbundet fåordiga när det gäller hur man ska behandla ärendet med bland annat Skepplanda och Lundsbrunn.
– Vi kommer att komma ut med information, men just nu går arbetet trögt då vi som sagt behöver riktlinjer från SVFF, säger Mats Karlén.

Karlén kan dock bekräfta att Arentorp/Helås fått en förfrågan om en plats i division fem. Hjärtum har nämligen tackat Nej och enligt rådande regelverk (kan som sagt komma att ändras) så stod ”schlättaklubben” på tur.
Och Arentorp/Helås har tackat Ja till en plats om och när den korrekta frågan från VFF:s tävlingskommitte kommer.
– Det stämmer. Arentorp/Helås har tackat Ja, men vi har reserverat oss för att det är mycket som är på gång och allt kan fortfarande hända. Men Arentorp/Helås står till förfogande om platsen erbjuds officiellt.

Ja, fortfrande verkar det som det är många frågor för förbundet att reda ut. Gäller exempelvis RIN:s bakläxa bara ärendet med Skepplanda, eller måste VFF gå på resultat eller annat i samtliga kommande utdelning av gratisplatser? I så fall är inte Arentorp/Helås plats 100% säker.

Hur som helst. Arentorp/Helås står redo att ta en plats i division fem denna säsong, men av vårens turer att lära av vore det nog klokast att inte ännu ”ropa hej…”
———————————————
Som om tveksamheterna kring lags vara eller icke vara i den lokala fotbollen inte vore nog så stod det idag klart att Hova IF drar sig ur DM som startar nästa vecka.
– De har inte spelare så att det räcker och väljer att dra sig ur, säger Mats Karlén och meddelar också följande när han får frågan om Hova (division fem) även kommer att dra sig ur kommande seriespel?

– Frågan är aktuell och Hova kommer att ta beslut i helgen och även diskutera en eventuell sammanslagning med Weimer (division sex). Vi lär veta mer i början av nästa vecka.

1 tanke på “Arentorp/Helås redo att ta plats i femman

  1. Vilken soppa det här kommer bli. Oavsett hur förbundet väljer att göra så. Kommer det bli förlorare i det här. Lagom kul för inblandade klubbar att så här pass nära seriestart inte ha en aning om vilken division dom kommer tillhöra. Spelare som valt att skriva på för Lundsbrunn i tron om att spela div 4 kan helt plötsligt upptäcka att det är 5an som gäller.

Lämna en kommentar