ANNONS:
ANNONS:

Axel Lindahl byter LFK mot spel i Oskarshamn

Ett rejält avbräck för Lidköpings FK.
Detta när Axel Lindahl väljer spel med Oskarshamn i division ett.
– Har spelat på samma nivå ett tag nu och det var dags för nästa steg, säger Axel.

Det rör verkligen på sig i Lidköpings FK under transferfönstrets sista dag. I förmiddags skrev vi om att Junior Wihl Bangura var klar för klubben och under eftermiddagen blev det klart att det blir ännu en truppförändring i LFK inför seriestarten.

Axel

Denna gång är det dock ett negativt besked. Axel Lindahl väljer nämligen att flytta österut till småländska Oskarshamn.
– Det har varit snabba ryck. Har bara vetat om deras intresse i två dagar och redan nu är det klart. Det känns bra och detta är början på en ny era. Jag har spelat på samma nivå ett tag nu och det var dags för nästa steg, säger Axel som var på Oskarshamns radar redan förra året.

– Hörde om honom redan förra säsongen, men nu när vi behövde en snabb yttermittfältare kändes han rätt, säger Daniel Thelaus som är sportchef i division ett-klubben.

Hur har ni haft koll på Axel Lindahl?
– Har kontakter uppåt Örebro och sen har jag en gemensam kontakt med Victor Rojas. Sen kollade jag förstås också med Jochen (Graf som spelar i klubben) Tror Axel passar in bra hos oss med sin snabbhet. Vi är ett omställningslag som blev av med en snabb yttermittfältare som gick till Öster i vintras. Men det är viktigt att Axel får tid på sig i början, berättar Daniel Thelaus.

Huvudpersonen själv har varken besökt Oskarshamn tidigare eller vet så mycket om sitt nya lag. Han oroar sig heller inte över att klubben inte sett honom i spel.
– Nej det gör jag inte. Jag ser det som positivt att de tror på mig och att jag inte behöver provspela för ett kontrakt. Har fått bra vibbar av de jag pratat med och jag är lovad både boende och jobb även om jag får ha lite tålamod.

Du har testat både med Degerfors och Örebro och nu blir det alltså Oskarshamn och division ett. Känns det som ett lagom stort steg?
– Ja, det tycker jag. Har varit tydlig med att jag vill spela högre upp och jag ser detta som ett delmål. Ett trappsteg på vägen uppåt, säger Axel som skrivit på ett 2-årskontrakt med Oskarshamn och som flyttar till Småland redan i helgen.

IMG_0910

För LFK blir förstås förlusten av ytterspringaren stor och då Axel inte har något kontrakt med klubben blir den enda ersättningen utbildningsbidraget.
Hur stor peng det blir till LFK är dock fortfarande oklart beroende på hur man tolkar i vilken förening Axel har sin fotbollsuppväxt (har spelat i Lidköpings IF, LFK Akademi och LFK). Som mest ryktas pengen bli cirka 50 000 kronor.
– Vi har en bra dialog och det kommer att lösa sig. Det har gått lite fort bara, säger Daniel Thelaus i Oskarshamn och får medhåll från Axel som bara har positivt att säga om LFK.

– LFK och Michael Kaufmann har skött allt väldigt snyggt och inte stoppat mig alls. Har bara gott att säga om klubben och hur de hanterat detta. Nu börjar ett nytt äventyr, avslutar Axel Lindahl.

Lämna en kommentar