ANNONS:
ANNONS:

”Bäst i matchen var vädret och killen som grillade”

Onsdag innebär som vanligt ”Lill-lördag med Holmqvist”
Denna vecka om gnälliga journalister, långa bollar på Lindvallen . Dessutom för Götenes Andreas ”Ankan” Johansson en ursäkt. Håll till godo!

Lill-lördag med Holmqvist

Alla tidigare ”Lill-lördag med Holmqvist” hittar du HÄR

Ny vecka med nya tankar…

Denna vecka känner jag mig i ärlighetens namn ganska tom på åsikter och idéer, men något ska vi allt få ner från mina tankar.

Jag inleder med att säga att jag lider med Götene, att kamma noll mot jumbon (i och för sig borta) när man befinner sig i den period som man gör för tillfället måste vara otroligt tungt. Det är givetvis svårt att peta på vad man kan göra för att vända trenden. En sak är i alla fall säkert. Är det något lag som kan vända negativa trender så är det Götene. Ett tips: Be om en träningsmatch mot oss så fort som möjligt… 🙂

Det var derbydags i trean i söndags. Två lag i mindre bra form som inte slutade helt oväntat 1-1. LFK inleder matchen klart bättre genom att göra 1-0 för att sen avsluta den genom att låsa in sig i omklädningsrummet. Vara ska ändå ha stort cred för att få med sig en pinne med ett lag sargat av frånvarande spelare. Även kul att se att Barkin är tillbaka på banan igen. Kunde dock väntat ett par matcher till då vi har Vara hemma på Hovet på fredag.

Men lite om att LFK låser in sig i omklädningsrummet ett tag efter matchen. Det har blivit en jävla snackis angående detta på sociala medier och i tidningar. Vad är det att ifrågasätta? Om jag var tränare och mitt lag viker ner sig i andra halvlek lite för ofta och nu i ett derby som man inleder bra och borde vinna hade jag också velat ta ett snack med gubbarna direkt efter match. Och jag förstår inte varför journalister gnäller för att få vänta i en halvtimme? Detta är väl bara ett tecken på att det finns mycket att skriva om och ingen journalist är väl unik just här då en ”kris” alltid får mer läsare än en succé?

Jag själv befann mig i lördags för att se matchen mellan Vinninga och Råda som på förhand kändes som en riktigt het match. Ack så besviken jag blev, kvaliteten var tyvärr inget vidare. Vinninga hade dock en skön taktik i uppspelsfasen då man trycker upp fyra forwards och lyfter vilket under första halvlek ibland ställde till det för Rådas försvar. Råda kändes som ett lag som inte direkt hade en klar spelidé, i alla fall i första halvlek. Givetvis är det alltid lurigt att spela ett derby men jag tycker man ska kräva mer från Råda. Det var långbollar i tid och otid som stackars Jonas Lundqvist fick löpa på utan framgång.
Jag hörde på plan hur min chef på denna sida ett flertal gånger uppmanade sina spelare att försöka hålla bollen inom laget, men det verkar som tron inte fanns där. I andra halvlek är det Råda som tar över och närmast att avgöra matchen är Lundqvist som brukar vara stensäker framför mål när han krigar till sig ett friläge och lägger bollen i stolpen. Bäst i matchen var: Vädret, Rådas backlinje och killen som stog på ett glödhett Lindvallen och grillade i 90 min+tillägg.

Jag sitter och filar på en idé om att åka runt till lite lokala lag och köra en träning nån dag i veckan med respektive lag för att få en inblick i laget och tränarens filosofier. Jag tror dock inte Skara FC tillåter det. Vore jävligt kul annars.

Fick en fråga i kommentarsfältet efter min syn på samarbetet mellan LFK och övriga lag i kommunen. Frågan var hur man skulle göra/lösa detta? Svaret är givetvis jättesvår för mig då jag inte har den insynen men det är ju en post som vore fantastiskt roligt att jobba med. Om man gillar utmaningar såklart?

Såg Andreas ”Ankan” Johansson på stan i Lidköping och vi fick ögonkontakt utan att hälsa. Jag var inte säker på att det var han då han hade annan frisyr än vad jag är van vid. Pinsamt av mig och jag ber om ursäkt ”Ankan”

Tung förlust sist för mitt FC mot serieledande Fristad när de gör mål på hörna i 85:e. Sviten bruten men vi börjar om.

Ville se mer av Jerker och Lundqvist ihop på plan för Råda mot Vinninga sist då det är känt i decennier att det är ett framgångsrikt anfallspar.

Träffade både Max Friberg (Anaheim) och Johan Mårtensson(Utrecht) på krogen i fredags. Jävla sympatiska killar som kan slappna av trots proffsliven.  Gott att se.

Gratulerar Lidköpings fotbollslag till ny belysning på konstgräset. Nu är det bara två planer till som fattas….

Det råder inga tvivel om att Bankemyhrs son kommer bli fotbollsspelare efter att jag sett hans fokus på bollen vid sidan av planen.

Götene-Gauthiod i veckan, skräller Götene mån tro? Tveksamt

Lycka till alla lokala lag (utom Vara) i veckans matcher och ha en trevlig nationaldag gott folk.

//Jesper Holmqvist

 

2 tankar på “”Bäst i matchen var vädret och killen som grillade”

Lämna en kommentar