ANNONS:
ANNONS:

Biten av elev – kan missa seriepremiären

Mattias ”Mattigol” Karlsson kan missa lördagens seriepremiär.
Orsak? Han blev biten i benet av en elev i skolan!
– Knappt man tror det är sant, säger tränare Sören Hammrén inför lördagens seriepremiär.

Sören Hammaren2

Skara är av många tippade att hamna i botten av division tre mellersta Götaland. Laget har haft det tufft under försäsongen, men tränare Sören Hammarén är inte orolig.
– Vi har varit lite för svajiga, men jag är inte orolig. Vi är jämnare igång med hela truppen än vad vi var fjol. Dessutom har vi ökat träningsdosen med 9,7 procent jämfört med tidigare försäsonger. Det har också märkts på killarnas prestationer, förklarar Sören och fortsätter:

– De lag som tränade mest i vår serie förra året var också de som var med i toppen av serien. Vi måste upp i liknande träningsdos för att göra ett bättre resultat. Det är jag övertygad om.

Vad är det som framför allt måste bli bättre i serien än under försäsongen?
– Som du vet avgörs det mesta i ”boxarna”. Där har vi varit lite för naiva tycker jag. I eget straffområde måste vi kanske rensa mer och offensivt måste vi vara villiga att ”gå över lik” för att få in bollen i mål. Tuffheten i ändarna på planen helt enkelt.

Ni har som vanligt ett väldigt ungt lag med många egna produkter. När ska detta lag vara som bäst?
– Hade ju varit underbart att kunna planera långsiktigt, men med tanke på det fotbollsklimatet som råder idag så får man ta år för år. Många av de unga killarna vill läsa vidare efter gymnasiet och då är det inte ett alternativ att stanna i Skara. Se bara på Oskar Karlsson förra året. Han spelade ordinarie mittback och blommade ut rejält. Nu läser han till läkare i Göteborg och är inte tillgänglig. Det gör planeringen tuff på lång sikt.

Hur viktig blir kaptenen Johan Persson i detta unga lag?
– Oerhört viktig. Den spelstilen som Johan har är vi i stort behov av och han driver laget. Tyvärr har han haft ont i ryggen och missat ett par matcher på slutet. Han är dock vara på gång nu och kan spela på lördag. Om jag sedan ska nämna någon annan spelare som blir viktig så är det så klart Jacob Söderberg. Han är kanske vår enda givna ”goal getter” och det är klart att han måste producera.

Ifjol åkte Skara på en riktig mardrömsinledning med två förluster och 0-9 i målskillnad. Det är dock Sören Hammarén inte så orolig för i år.
– Jag kan nästan lova att det inte blir lika illa som förra året. Då var det bedrövligt. Men visst blir Ulricehamn på lördag ett tufft motstånd. Men vi vet att vi är starka hemma och lagen gillar inte att komma till Skara och spela.

Vad känner du till om lördagens motstånd?
– Inte så mycket, men vi var och såg en halvlek med dem i lördags. Ett stabilt lag som kommer vara i den ”zon” som många andra lag också kommer att vara i. Med det menar jag tabellmässigt.
Kommer att bli en jämn serie där dagsformen avgör mycket. Tar vi 28-30 poäng så är jag nöjd för då lär vi hamna någonstans där vi gjorde ifjol.

Är alla tillgängliga i premiären?

– Vi väntar fortfarande på Rasmus Holmqvist som kommer hem i påsk. Annars ska alla kunna spela. Enda frågetecknet är på Mattias Karlsson. Han blev biten i benet av en elev på sitt jobb som lärare i början av veckan och fick ta en stelkrampsspruta. Fick stå över torsdagens träning, men kan nog lira på lördag.

Blev biten i benet av en skolelev!
Blev biten i benet av en skolelev!

———————————-
SILLY SEASON

Tränare: Sören Hammarén, Patrik Andersson (NY assisterande, Sil)
Nyförvärv: Pontus Martinsson (Axvall), Joachim Johansson (Axvall), Tobias Gustavsson (Ardala)
Förluster: Oskar Karlsson (slutar), Sebastian Larsson (Hangelösa), Johan Landemark (Ardala), Daniel Hertzberg (Ardala), Jesper Falk (Lundsbrunn), Rasmus Arvidsson (Häcken), Didrik Eriksson (Häcken)
———————————-
FÖRSÄSONGEN

Matcher:
Vinster: 1
Oavgjorda: 1
Förlorade: 6
Gjorda mål: 9
Insläppta mål: 18

Matcher: LFK 2-4, IFK Falköping 1-1, Götene 0-2, Vänersborgs FK 1-3, Vara 0-2, Tibro 2-1, Skoftebyn 2-3, Ulvåker (DM) 1-2
——————————-
LOKALFOTBOLL.SE TIPPAR

Skaras försäsong har allt annat än imponerat. Man har inte matchat övermänskligt tufft och när man väl skulle möta ett ”sämre” lag i Ulvåker åkte man på ännu en förlust. Tränare Hammarén pratar om ett ungt och talangfullt lag som måste tuffa till sig och det är bara att hålla med.

Lagets ojämnhet är det som gör att man inte är ett stabilt division tre lag. Denna säsong har dock lagets yngre killar fått mer rutin och på topp spelar nu Jacob Söderberg direkt från starten av säsongen. Det i sig skulle bådat för en bättre placering än fjol.
Det som gör att detta tyngs ner är faktumet att Lokalfotboll.se:s egen krönikör Jesper Holmqvist lämnat för studier på Irland. Hans betydelse på och utanför planen är större än vad många tror. Spelar eventuellt hösten i Skara. Det gör dock inte brorsan Rasmus som åker till USA för att plugga. Bara att hoppas för Skaras del att den ene brodern tar vid där den andra slutar.

Placering i serien då. Ja, det blir en niondeplats i serien där kontraktet säkras med två omgångar kvar att spela. En ”perfekt” placering enligt Sören Hammarén…

Johan Persson blir otroligt viktig i år.
Johan Persson blir otroligt viktig i år.

 

 

Lämna en kommentar